Çözüldü✓ Toplama PC Tavsiye/Yorum

Reaksiyon skoru
23
Merhabalar. Pc topluyorum yavaş yavaş. SSD ve sıvı soğutucuyu satın aldım. Diğerleri konusunda öneriye açığım. Anakart ve işlemcide hoşuma gitti gibi okuduğum kadarıyla. Ancak kasa,psu,ram konusunda kararsızım. Tüm parçalara öneriye açığım. Kasa da görselin çok önemi yok. Masaya koymayacağım. Mesh olup hava alırsa daha iyi.

Düşündüğüm parçalar ;

İşlemci : Ryzen5 7500F
Ekran Kartı : rx 9060 xt
PSU: Corsair CX750 CP-9020279-EU 750 W Power Supply ( emin değilim )
RAM: Patriot Viper Venom 16GB (1X16GB) Ddr5 6000MHZ CL30
Belki Kasa: Corsair 4000D AirFlow CC-9011201-WW ( emin değilim )
Anakart: Asus Prıme B650M-A Wıfı Amd
SSD : WD Blue SN5100 NVME™ 1TB M.2 2280
Sıvı Soğutcu : BITFENIX 240mm CUBE 240 AIO-240-BB27A-RP ARGB Sıvı Soğutmalı AM5-1700p İşlemci Fanı

parçalar genel anlamda güzel sadece anakart fiyatına göre boş geldi biraz yanlarına alacağınız fiyatları da yazarsanız daha iyi olur

parçalar genel anlamda güzel sadece anakart fiyatına göre boş geldi biraz yanlarına alacağınız fiyatları da yazarsanız daha iyi olur
Açıkcası üstün körü baktım fiyatlara. Sadece ne almam gerektiğine baktım. En çokta kasa psu da çok kararsız kaldım. Anakart fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 8.300TL di. Sanırım o kadar pahalı olmasının en büyük sebebi, wifi ve bluetooth olması. Aynısının wifi olmayan versiyonu 7100tl di. Dediğim gibi tüm önerilere açığım.

Açıkcası üstün körü baktım fiyatlara. Sadece ne almam gerektiğine baktım. En çokta kasa psu da çok kararsız kaldım. Anakart fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 8.300TL di. Sanırım o kadar pahalı olmasının en büyük sebebi, wifi ve bluetooth olması. Aynısının wifi olmayan versiyonu 7100tl di. Dediğim gibi tüm önerilere açığım.
750w bu sisteme fazlasıyla yeter ama markası hakkında bir bilgim yok birde 7500f işlemciye 240mm soğutucu fazla bence, ortalama bir kule tipi hava soğutucu yeter. Ayrıca, elinizdeyse ramlari çift slot kullanin 2x8 gibi çünkü bant genişliği artar bu da oyunlarda ortalama 20fps arttırır diye düşünüyorum sonuç olarak ram için marka seçiminizde güzel, cl30 6000mhz olmasında güzel zaten aynı markanın aynı fiyatlarda 2x8gb rami var diye biliyorum. Başka bir sorun yok gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama sıvı soğutucuyu aldıysaniz satmaya gerek yok ileriye dönük bir alım olmuş.

Ram olarak bu alınabilir ama bütçeyi zorluyorsa tek kanalda kullanabilirsiniz, oyun zevkinizi etkilemez. https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...kf560c30bbek2-16tr-ddr5-fiyati,672702158.html

Son düzenleme:
750w bu sisteme fazlasıyla yeter ama markası hakkında bir bilgim yok birde 7500f işlemciye 240mm soğutucu fazla bence, ortalama bir kule tipi hava soğutucu yeter. Ayrıca, elinizdeyse ramlari çift slot kullanin 2x8 gibi çünkü bant genişliği artar bu da oyunlarda ortalama 20fps arttırır diye düşünüyorum sonuç olarak ram için marka seçiminizde güzel, cl30 6000mhz olmasında güzel zaten aynı markanın aynı fiyatlarda 2x8gb rami var diye biliyorum. Başka bir sorun yok gibi.

Ama sıvı soğutucuyu aldıysaniz satmaya gerek yok ileriye dönük bir alım olmuş.

Ram olarak bu alınabilir ama bütçeyi zorluyorsa tek kanalda kullanabilirsiniz, oyun zevkinizi etkilemez. https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...kf560c30bbek2-16tr-ddr5-fiyati,672702158.html
Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. evet sıvı soğutucu indirimden denk gelmişti almıştım ben de. Kasa da biraz ucuza kaçsam ne olur acaba diye düşünüyorum.

Örneğin; https://www.hepsiburada.com/vento-vg3400s-650w-80-bronze-mesh-rgb-4x120mm-fanli-atx-siyah-gaming-kasa-p-HBCV00007934RR?magaza=Tech House&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.45.1

Bir de anakart tarafında colorfulun b650m v14 plus ını alsam, asus wifi ve bluetooth kaybetmiş oluyorum. Ancak 2500 tl daha uyguna geliyor. Değer mi sizce ?

ama markası hakkında bir bilgim yok
Corsair hakkında mı?

Bu arada sistem gayet güzel ama anakart çok mantıklı gelmedi b650 gaming plus wifi falan daha iyi olur

Ram kesinlikle 2.el alınmalı 7 8k bandında bulunuyor.

Psu

Anakart kısmına gelirsek ne zaman alacaktınız?Sanırım yavas yavaş topluyorsunuz

https://www.netsiparis.com/msi-b650...an-dphdmi-sata3-usb32-atx?ref=akakce&v=1.30.8 bu mu dediğiniz anakart ? Neden mantıklı gelmedi ne gibi farkları var ya da ?
Faz yapısı 12 işlemciye bağlı. Yani ileride 9950x3d bile taksanız alabilecek bi anakart. He derseniz ki upgrade planım yok, o zaman anakarta o kadar oara vermenin mantığı yok. Birkaç üstteki arkadaşın da dediği gibi b650m-a wifi bana parasını çok hakediyor gibi gelmiyor

Hayır sıvı soğutucu olarak bitfenix markası hakkında bir bilgim yok
Psunun markadı hakkımda bi fikrim yok gibi anlaşılıyor da cümleden

Ram kesinlikle 2.el alınmalı 7 8k bandında bulunuyor.

Psu

Anakart kısmına gelirsek ne zaman alacaktınız?Sanırım yavas yavaş topluyorsunuz
evet uygun gördüğümde taksit veya fiyat olarak alabilirim direkt

Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. evet sıvı soğutucu indirimden denk gelmişti almıştım ben de. Kasa da biraz ucuza kaçsam ne olur acaba diye düşünüyorum.

Örneğin; https://www.hepsiburada.com/vento-vg3400s-650w-80-bronze-mesh-rgb-4x120mm-fanli-atx-siyah-gaming-kasa-p-HBCV00007934RR?magaza=Tech House&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.45.1

Bir de anakart tarafında colorfulun b650m v14 plus ını alsam, asus wifi ve bluetooth kaybetmiş oluyorum. Ancak 2500 tl daha uyguna geliyor. Değer mi sizce ?
ben kasa kısmında ucuza kaçmanı tavsiye etmem oluşacak o görsel bütünlüğü bozabiliyor ayrıca genelde teneke gibi oluyor ucuz kasalar

bu arada toplam kasa ne kadara geliyor ortalama bir fiyat çıktı mı

Geri