🔥 🔥 Büyük Şahlanış Yurt Dışı Alışverişi Artık Bitti!!!!! SON DAKİKA🔥 🔥 🔥

DonYılmaz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,386
Emeği geçen yediden yetmişe umarım herkes mutludur.

30 EURO GÜMRÜK SINIRI KALDIRILDI.
Yurt dışı alıveriş sitelerinden yapılan alışverişlerde uygulanan 30 Euro’luk gümrük muafiyeti kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile birlikte, tutarı ne olursa olsun yurt dışından verilen tüm siparişler gümrük işlemlerine tabi olacak.

Bugüne kadar Temu, AliExpress ve Amazon gibi platformlardan 30 Euro’nun altındaki yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi muafiyeti uygulanıyordu. 30 Euro altındaki siparişler, maktu vergisi ödenerek kolay bir şekilde satın alınabiliyordu. 7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile bu uygulama tamamen sona erdi. Karar 6 Şubat 2026 tarihinde yürürlüğe girecek.

9439843bd827fad35c48ffe0aaeebad3.webp

KAYNAK

Bakanlığın bu konu ilgili resmi açıklama yapması(Yerseniz)

Son düzenleme:

:peepo1:

İyi mi, kötü mü bilemedim.

30 euro altına zaten 30 30 üstü yazıyorlardı hiç bir alışverişimde aksi bir durumla karşılaşmadım faturada yazan tutarın hep üstünde değer biçtiler artık resmiyete binmiş oldu

:peepo1:
Görmedim hocam kusura bakma bir hışımla bu haberi başka bir forumda okuyunca direk başıma kaynar sular döküldü direk buraya açıp isyan edesim geldi

Aliexpress ve Temu sildim öğlen aralarında güzel bir şey var mı diye bakartdım saldı martık hiç bir hevesim kalmadı bir şey diyemiyorum.

ithalatçı bir firma açma işi

Biz bunu konuşmuştuk sanki hatta yalanlanmıştı.

Ulan devlet :kekw:

Geçir teyzesinden adana burmasına devam ediyor hükümet her geçen gün eriyoruz

Ucuza ürün alamayacağız ama tr de olmayan ürünleri getirebileceğiz. Vergi kısmı az tutulsaydı güzel bir düzenleme olurdu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aliexpress in fiyat düzenlemesi lazım. 30 dolarlık ürüne 30 dolar vergi geliyor artık 40 dolar gelicek. Totalde 70 Dolar tutuyor (58 dolar tutması lazım)

Geri