Kuranda hırsızlık yapmanın cezası

Araf179

80+
Reaksiyon skoru
0
Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuranı Kerim adlı sayfa meali ve tefsiri,
Maide Suresi 38.Ayet: Hırsızlık eden erkek ve hırsızlık eden kadının yaptıklarına karşılık bir ceza, Allah’tan bir ibret olarak ellerini kesin. Allah güçlüdür, hikmet sahibidir.
Tefsir: Hırsız bu suçu ilk defa işlemişse fakihlerin çoğunluğuna göre sağ eli bileğinden kesilir. Suçun tekrarı halinde verilecek ceza konusunda hukukçular farklı görüşlere sahiptirler: Hz. Ali, Hz. Ömer ve Ebû Hanîfe’ye göre suçu ikinci defa işleyen hırsızı te’dip için hapis ve sopa cezası uygulanır fakat eli veya ayağı kesilmez. Çoğunluğa göre ise ikincisinde sol ayağı kesilir (İbn Âşûr, VI, 192).
--------------------------------------------------
Diyanet işleri başkanlığının kurandaki hırsızlık ayetinin mealini ve tefsirini yanlış ve eksik yapmıştır.Allahın hırsızlık yapanın ellerini kesin demesi aslında ellerine kesik atın(kesik çizgisi) demesidir.aynı zamanda ellerini hırsızlıktan engelleyin,alıkoyun anlamındadır.
Allah, hırsızlık yapanın ellerini bilekten kesin dememiştir.aynı zamanda ayaktan ise hiç bahsetmemiş tir dolayısıyla diyanetin tefsirde ayaktan bahsetmesi yanlıştır.Allahın dediği olur,Allah ne demişse onun doğru olarak tercüme edilmesi gerekir.tefsirde geçmişteki bazı dini bilgisi olan şahsiyetlerin sözlerini örnek olarak göstermesi yanlıştır çünkü onlarda yanlış anlayıp yanlış söylemiş olabilirler.dini hükümlerde yanlış bilgi verip yanlış uygulamaya sebep olmak yada yanlış inanca sahip olunmasına sebep olmak büyük günahtır.
Hırsızlık yapan insanın eli, diyanetin dediği gibi kesilirse eğer insan artık çalışamaz hale gelir.ayni zamanda engelli duruma düşer.bir insan hırsızlık yaptı diye elinin uzvu kesilmez, bu durumda insan ellerini kullanamaz hale geleceği için gene hırsızlık yapmak zorunda kalır.ayrica insan eli bilekten kesildiğinde kan kaybından ölür.
İnsan eliyle abdest alır ve namaz kılar.eliyle çalışır ve para kazanır.bir insan hırsızlık yaptı diye ellerinin uzvunu koparmanin sonucunda insan, hayatı boyunca zorluk çeker dolayısıyla böyle bir suçun cezası kesinlikle tüm hayatı boyunca zorluk çekmesine sebep olmamalıdır.bu büyük bir kul hakkıdır.bu büyük bir acımasızlıktır.diyanetin insanların birbirini affetmesi gerektiği ile ilgili ayetlerden ve hadisi şeriflerden bahsetmesi gerekir.Allah bağışlayıcıdır ve tövbe edip durumlarını düzelten insanları sever.kuran, uluslararası bir kutsal kitaptır ve tüm milletleri ilgilendirir.dünyanın herhangi bir yerindeki bazı dini gruplar meali yanliş anlayıp aynı şekilde uygulamada bulunabilirler bu çok büyük günah olmakla beraber dini ve toplumsal sorunlarada sebep olur.
İnternette araştirma yapildiğinda araştirmacilar, Bayraktar Bayraklı - Mehmet Okuyan - Sadık Türkmen'nin görüşlerini bulabilirsiniz.

Açık konuşmak gerekirse günümüzde sorun edilecek bir durum değil. Günah işleme özgürlüğünden çalıp da yapmaya kadar çok geniş bir şekilde esnetilerek mühafazakarlar tarafından kabul görmüştür.

Bu ayette "kesin" den kast edilen hırsızlık yapan kişinin bu işi bir daha yapmaması için gücünü kesmek amacıyla kurulmuştur. Yani hırsızlık yapan kişinin gücünü, hırsızlık güdüsünü engellemek anlatılmaktadır. Peki hırsızın gücünü nasıl keseriz? Hapse atarak, Psikolojik yardımda bulunarak.

Son düzenleme:
alla alla bak şu işe. türkçe sesteşi ile arapça sesteşi aynı anlama geliyormuş. qta'a bir şeyi fiziksel kesmektir. hadi arapçayı araplardan iyi bildiğinizi iddia ediyorsunuz alıştık da peygamber de yanlış anlamış seviyesine nasıl geldiniz.

alla alla bak şu işe. türkçe sesteşi ile arapça sesteşi aynı anlama geliyormuş. qta'a bir şeyi fiziksel kesmektir. hadi arapçayı araplardan iyi bildiğinizi iddia ediyorsunuz alıştık da peygamber de yanlış anlamış seviyesine nasıl geldiniz.
çağ dışı olduğunu kabul etmemek için her şeyi deniyorlar

Bir kaç kişi ve sen tüm konularda boş boş mesajlar yazıyorsunuz. Bu cahilliği nasıl yeneceksin kardeşim? Zeka geriliğiniz falanmı var?

Bir kaç kişi ve sen tüm konularda boş boş mesajlar yazıyorsunuz. Bu cahilliği nasıl yeneceksin kardeşim? Zeka geriliğiniz falanmı var?
Senden rica ediyorum inanan kardeşim. Bir tane örnek verebilir misin? Delüzyon mu yaşıyorsun bir bakalım. Gelip de senin gibi geri zekalı mısınız buna mı inanıyorsunuz haha diyip gittiğim veya bir mesaja boş, saçma diye cevap verdiğim herhangi bir şeyi nerede gördün ?

Senden rica ediyorum inanan kardeşim. Bir tane örnek verebilir misin? Delüzyon mu yaşıyorsun bir bakalım. Gelip de senin gibi geri zekalı mısınız buna mı inanıyorsunuz haha diyip gittiğim veya bir mesaja boş, saçma diye cevap verdiğim herhangi bir şeyi nerede gördün ?
Konu dışında genelde zaten senin yorumların var ne örneği vermemi bekliyorsun? Git bak herhangi bir yazdığın mesaja. Benim "buna mı inanıyorsunuz diyip gülücük attığım" mesajı atsana bir buraya.

Konu dışında genelde zaten senin yorumların var ne örneği vermemi bekliyorsun? Git bak herhangi bir yazdığın mesaja. Benim "buna mı inanıyorsunuz diyip gülücük attığım" mesajı atsana bir buraya.
Şimdiki mesajın işte. Arkadaş bir şey anlatıyor biz de bir cevap veriyoruz gelip geri zekalısınız yazıyorsun. Sessiz kalmıyorsun, yok o öyle değil demiyorsun herhangi bir şey içermiyor yorumun hakaretten başka. Benim görüşüme göre bu boş oluyor ama şimdi seninkini de öğreneceğiz.

Hâlâ bekliyorum inanan kardeşim. Senin için kul hâkkına girmek ne kadar kolaymış öyle. "tüm konularda" gelip boş mesaj atıyormuşum ya çok zor değil zaten hepsi öyleymiş sadece birini göster mesela şurada din tartışması var ve bir şey eklememişsin veya bir şeyi çürütmeye çalışmamışsın gelip geri zekalı yazmışsın dediğin herhangi bir mesaj ya.

He dönüp dolaşıp benim katılmadığım mesaj boştur olacaksa şimdiden sessiz kalabilirsin zaten ortaya çıkar. Ama bu durumda da internette veya gerçek hayatta insanlarla iletişim kurmamalısın. Başlık hangi görüşte açıldıysa ona ters bir şey yazılmıyorsa forumlar sana göre bir yer değil. Çünlü varlık amacı bu söz konusu oluşumun. Biri çıkıp hyperx kulaklık incelemesi yazıp çok iyi dediğinde ben katılmıyorum böyle bir problem yaşadım dediğinde forum oluyor zaten.

Ha bir de kol kesme konusunda peygamber yapıyor siz nasıl itiraz ediyorsunuz sorusu nasıl konu dışı oluyor onu da açıklarsan sevinirim.

çağ dışı olduğunu kabul etmemek için her şeyi deniyorlar
Evet sanırım bazı şeylerden rahatsız oluyorlar. Yolun sonu ya eşarilik tarzı bir şey ya da tünelin ucu bambaşka yere çıkıyor.

Uygunsuz davranış
Şimdiki mesajın işte. Arkadaş bir şey anlatıyor biz de bir cevap veriyoruz gelip geri zekalısınız yazıyorsun. Sessiz kalmıyorsun, yok o öyle değil demiyorsun herhangi bir şey içermiyor yorumun hakaretten başka. Benim görüşüme göre bu boş oluyor ama şimdi seninkini de öğreneceğiz.

Hâlâ bekliyorum inanan kardeşim. Senin için kul hâkkına girmek ne kadar kolaymış öyle. "tüm konularda" gelip boş mesaj atıyormuşum ya çok zor değil zaten hepsi öyleymiş sadece birini göster mesela şurada din tartışması var ve bir şey eklememişsin veya bir şeyi çürütmeye çalışmamışsın gelip geri zekalı yazmışsın dediğin herhangi bir mesaj ya.

He dönüp dolaşıp benim katılmadığım mesaj boştur olacaksa şimdiden sessiz kalabilirsin zaten ortaya çıkar. Ama bu durumda da internette veya gerçek hayatta insanlarla iletişim kurmamalısın. Başlık hangi görüşte açıldıysa ona ters bir şey yazılmıyorsa forumlar sana göre bir yer değil. Çünlü varlık amacı bu söz konusu oluşumun. Biri çıkıp hyperx kulaklık incelemesi yazıp çok iyi dediğinde ben katılmıyorum böyle bir problem yaşadım dediğinde forum oluyor zaten.

Ha bir de kol kesme konusunda peygamber yapıyor siz nasıl itiraz ediyorsunuz sorusu nasıl konu dışı oluyor onu da açıklarsan sevinirim.
Başladık yine cahil kesim ile tartışmaya. Kardeşim şu yazdığım mesajı buraya ekran görüntüsü veya konu linki şeklinde atsana bir. Kardeşim senin bir mesajının boş olması için illa gerizekalımı yazman gerekiyor? Zaten bomboş,cahil bir insansın. Hadi aklıma gelen, şu markette birisi birisine aşık olma konusu bir örnek olsun. İnsanlara olumsuz bilgi vermeyi doğruluk olan gören birisin.😀

Küçüklen muhtemelen ailen veya çevren tarafından aşağılandın ve bu aşağılamayı erdem olarak görüp burda kendini mutlu,bilmiş görmek için kullanıyorsun. Birde forumu anlatmaya çalışıyor bu kafayla nasıl yaşıyorsun? Asıl Survivor senin kafanın içi olmuş durumda. Acun gör gör.

Başladık yine cahil kesim ile tartışmaya. Kardeşim şu yazdığım mesajı buraya ekran görüntüsü veya konu linki şeklinde atsana bir. Kardeşim senin bir mesajının boş olması için illa gerizekalımı yazman gerekiyor? Zaten bomboş,cahil bir insansın. Hadi aklıma gelen, şu markette birisi birisine aşık olma konusu bir örnek olsun. İnsanlara olumsuz bilgi vermeyi doğruluk olan gören birisin.😀

Küçüklen muhtemelen ailen veya çevren tarafından aşağılandın ve bu aşağılamayı erdem olarak görüp burda kendini mutlu,bilmiş görmek için kullanıyorsun. Birde forumu anlatmaya çalışıyor bu kafayla nasıl yaşıyorsun? Asıl Survivor senin kafanın içi olmuş durumda. Acun gör gör.
Yine sadece safsata ve hakaret. Sadece bir tane mesaj atacaksın zor değil. Kaç dakikadır profilde geziyorsun bak zaten hepsiymiş sadece alıntılaya tıklayacaksın.

Evet geri zekalıyım, kafam çalışmıyor, acun falan ailem dövdü. Her şey tamam bittiyse safsatan hadi konuş artık. Bir tane argüman sunacaksın ya.

Olumsuz bilgi vermek ne la? Türkçe mi bilmiyorsun? Olumsuz bilgi vermek neden yanlış olsun. Kullanıcıyı da karıştırmışsın oradaki konuda seviyorsan git konuş yazan benim. Sanırım profilden oraya sıçrayınca başka birinin mesajını benim sandın.

Geri