Buhar Patlamaları(lav-deniz) Kuran Mucizeleri 14

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

“Patlama” =

bu, فُجِّرَتْ (fujjirat) için en baskın çekirdeğe çok yakın. bu sebeple hem tsunami hemde volkanik akıntıların su ile buluşmasınıda ifade eder bunlardan hariç daha felaket anlamları vardır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1) Belâgat,

Bazı ifadeler, özellikle kinaye ve mecazla, aynı anda:

• zahir (açık) anlamı,
  • ima edilen anlamı,
  • bağlamın taşıdığı mesajı
    bir arada verebilir.

Bu, “çok anlamlılık”tır ama rastgele değil; kontrollüdür.

2) Kur’an’da “çok anlam” çoğunlukla

Kur’an üslubunda sık görülen şey:

• Aynı lafzın farklı bağlamlarda farklı gölge anlamlar doğurması
  • Aynı ayetin hem hukukî, hem ahlâkî, hem akidevî ders taşıyabilmesi

Bu, “herkes istediğini anlar” demek değildir. Belâgat burada, anlamı genişletirken metni dağıtmadan tutar.

3) Bu genişlik “belirsizlik” değil, “zenginlik”tir

Belâgat açısından makbul olan çok anlamlılık:

• Metnin iç bağlamıyla (sibak–siyak: öncesi/sonrası) uyumlu,
  • Arap dilinin kullanımına uygun,
  • ve genellikle bir ana anlamın etrafında toplanan
    bir genişliktir.

Yani “çok anlama gelir” derken kastedilen, çoğunlukla:

• lafzın kapsayıcılığı
  • dilin mecaz/kinaye kapasitesi
  • bağlamın işaret ettiği katmanlar
    olur. (çoklu katmanlar)
bu sebeple anlamakta zorlanabilirsin haklısında ama bir dağınıklık değil her kesime hitabet vardır aynı anda cahil bir adama bir bilim insanına bir sanatçıya farklı anlamlar verebilir

bu sebeple kimse kuranı çürütemeyeceği gibi bir benzerinide asla yazamayacaktır.

— KUR’AN’IN MEYDAN OKUMASI 8 SEVİYEDE —
(Bakara 2:23 / Hûd 11:13 / İsrâ 17:88)

Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) gibi okuma yazma bilmeyen birinden, buna benzer bir şey getirin.

Bir âlimden, bir edebiyatçından, bir bilgeden; buna benzer bir şey getirin.

Sadece tek bir kişi değil: hepiniz toplanın, önceki eserlerden bile yardım alın ve buna benzer bir şey getirin.

İçerdiği hakikatleri ve manevi mucizeleri bir kenara bırakın; sadece belagatı/retoriği bakımından buna benzerini getirin.

Anlam bakımından doğru olması bile gerekmez: hurafeler, yalanlar ve uydurma hikâyelerle dolu buna benzer bir şey getirin.

Kur’an’ın tamamı gibi değil: sadece ona benzer on sure getirin.

Sadece ona benzer bir sure getirin.

Ona benzer kısa bir sure getirin

Ayetlerin Birleşimi ve Anlam Akışı

Sure, kıyamet anındaki nizamın bozulmasını bir zincirleme olay olarak anlatır:

1. 1. Ayet: Gökyüzü yarıldığında,
  2. 2. Ayet: Yıldızlar dağılıp döküldüğünde,
  3. 3. Ayet: Denizler fışkırtılıp (birbirine) katıldığında,
  4. 4. Ayet: Kabirler altüst edilip (ölüler dışarı) çıkarıldığında.
5. Ayet (Sonuç): İşte o zaman her nefis, (ahiret için) neyi önceden gönderdiğini, neyi de geride bıraktığını anlayacaktır.

Ayetlerin Birleşimi ve Anlam Akışı

Sure, kıyamet anındaki nizamın bozulmasını bir zincirleme olay olarak anlatır:

1. 1. Ayet: Gökyüzü yarıldığında,
  2. 2. Ayet: Yıldızlar dağılıp döküldüğünde,
  3. 3. Ayet: Denizler fışkırtılıp (birbirine) katıldığında,
  4. 4. Ayet: Kabirler altüst edilip (ölüler dışarı) çıkarıldığında.
5. Ayet (Sonuç): İşte o zaman her nefis, (ahiret için) neyi önceden gönderdiğini, neyi de geride bıraktığını anlayacaktır.
bu bir meal kuranın anlatımını anlattığını tam olarak asla doldurmuyor

Kuran'ı değiştiriyorsun utanmadan da. Bilimsel kanıt sunuyorsun güyam.

Yanlış çeviri - Denizler patlatıldığı zaman.

Doğru çeviri- Denizler kaynayıp bir birine karıştığı zaman.

٣ وَإِذَا الْبِحَارُ فُجِّرَتْ

İşte bunların tamamına mucize yalanları deniyor. 1990'ların ortasında başladı bu akım.

türkçe ve latin dilleri basittir anlamanı pek beklemiyorum
arapça ibranice ile aile dilidir.
Eee peki sen istediğin gibi anlat cahil millete.

Nede olsa sorgulamıyorlar bu adam bize bu kelimeyi doğru mu çeviriyor yanlışmı?
Ne iyi dünya.
İnandığın o kiyamet gününden korkar adam.

Ne iyi dünya.
burada herhangi bir hata yok 100 farklı mealde en az 10-20 farklı söz bulabilirsin kuran herkese ona göre hitap eder içidnekine göre elbette hatalarım olabilir umarım rabbim affeder ama açıkca anlamları arasında patlamada mevcuttur.
tsunami vesilesiyle oluşan taşkınlarda mevcut ve bunun gibi 10 larca anlamda mevcut elbette hata yapabilirim ancak bu onun anlamlarından birisidir.
bu sebeple herhangi bir hata yapmadım sen ne anlamak için okudun ne anladın?
tsunami fışkırma patlama yükselme kaynama ve daha çok fazlası bu sebeple eşsizdir herkese hitap eder
ama meale aktarınca tek 1 ifade kalır buda anlam derinliğini bozar (örneğin meal okuyunca insanın aklında sadece fışkırma sözü kalır anlam derinliği kaybolur)

Ne iyi dünya.
tabii ki sen inkar vesilesi için yalanlama amacıyla okuyorsun bunada kuran asla izin vermiyor ve sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun

İşte bunların tamamına mucize yalanları deniyor. 1990'ların ortasında başladı bu akım.
HAYIR BUNA SAPIKLARI DAHA ÇOK SAPTIRIR
İNANANLARI DAHA ÇOK GÜÇLENDİRİR DENİYOR

bak mesela sana hitaben güzel bir meal:

İman edenler, bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu hemen bilirler. Kâfirler ise: “Allah böyle bir misal ile ne demek istiyor, acaba?” derler. Allah onunla bir çok kimseyi sapıklığa düşürür, yine onunla pek çoklarını da doğru yola erdirir. Aslında Allah, onunla ancak fâsıkları sapıklığa düşürür.

kuran herkesin kalbindekini açığa vurur senin kalbin böyle ise ben bilemem

Son düzenleme:
burada herhangi bir hata yok 100 farklı mealde en az 10-20 farklı söz bulabilirsin kuran herkese ona göre hitap eder içidnekine göre elbette hatalarım olabilir umarım rabbim affeder ama açıkca anlamları arasında patlamada mevcuttur.
tsunami vesilesiyle oluşan taşkınlarda mevcut ve bunun gibi 10 larca anlamda mevcut elbette hata yapabilirim ancak bu onun anlamlarından birisidir.
tsunami fışkırma patlama yükselme kaynama ve daha çok fazlası bu sebeple eşsizdir herkese hitap eder
ama meale aktarınca tek 1 ifade kalır buda anlam derinliğini bozar (örneğin meal okuyunca insanın aklında sadece fışkırma sözü kalır anlam derinliği kaybolur)

tabii ki sen inkar vesilesi için yalanlama amacıyla okuyorsun bunada kuran asla izin vermiyor ve sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun
Yalanlama veya değil. Yanlışa yanlış derler.

Misal olarak Cümle kuralım.

1. anlam, ( ayet demeyelim zoruna gider )
Sabah gün doğmuştu
2. anlam,
Uyandım ve işe gitmeye hazırlandım

3. anlam,
Otobüsü kaçırdım.

Ben başka şey dedim mi?
Gelip sana desem 2 ci anlam öyle bildiğin gibi değil.
uyandım kelimesi orda hatalarımdan kurtuldum ifade eder.

Sen bana inanırmısın?

Bir ayeti anlamak için Ayetleri ve anlam akışını başından sonuna okumak gerek.

Sen ortadan bir söz seçiyorsun.

misal Otobüs aaaaaa bak otobüs yazılmış burda. O zaman biliyorlardı otobüs olacak. Diye olaya dalıyorsun :D

Ya hata yok diyon yani İslam dini kusursuz mu? Hey Allah'ım ya

HAYIR BUNA SAPIKLARI DAHA ÇOK SAPTIRIR
İNANANLARI DAHA ÇOK GÜÇLENDİRİR DENİYOR

bak mesela sana hitaben güzel bir meal:

İman edenler, bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu hemen bilirler. Kâfirler ise: “Allah böyle bir misal ile ne demek istiyor, acaba?” derler. Allah onunla bir çok kimseyi sapıklığa düşürür, yine onunla pek çoklarını da doğru yola erdirir. Aslında Allah, onunla ancak fâsıkları sapıklığa düşürür.

orada duracaksın
kuran herkesin kalbindekini açığa vurur senin kalbin böyle ise ben bilemem

Zamanında ben de bu şeylere inanacak kadar dar görüşlü olduğum için çıkış noktasını, çarpıtmaları ve tutarsızlıkların tamamını biliyorum ama senin konular başka bir seviye gerçekten. Öncekiler hiç değilse bu kadar absürt değildi.

Zamanında ben de bu şeylere inanacak kadar dar görüşlü olduğum için çıkış noktasını, çarpıtmaları ve tutarsızlıkların tamamını biliyorum ama senin konular başka bir seviye gerçekten. Öncekiler hiç değilse bu kadar absürt değildi.
50﴿ Melekler, inkâr edenlerin suratlarına ve arkalarına vura vura, “Tadın bakalım yangın azabını!” diyerek canlarını alırken bir görseydin!
51﴿ İşte bu, ellerinizle yapıp ettikleriniz yüzündendir ve kuşkusuz Allah kullara asla zulmedici değildir.

ama erkek ol tamam mı bu olduğunda tekrar dönmek isteme

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,945
Üyeler
187,592
Son üye
cagrigunaydin