Ekran kartı önerisi lazım ne alayım?

Tablet123

80+ Silver
Reaksiyon skoru
984
20K denebilecek bir bütçem var ama işlemci gibi başka şeylere de harcamak için ne kadar ucuza kapatırsam o kadar iyi benim için.

Kartlara ikinci el bakıyorum ve duruma göre yurtdışına gidecek bir tanıdıktan da isteyebilirim. Ona göre düşünebilirsiniz. Alacağım kartın kesinlikle Nvidia olması ve en az 12GB olması lazım ama o da biraz sınırda kaldığı için ben olmuşken 16GB olsun rahat edeyim diye düşünüyorum. Bunlara uygun ne önerirsiniz?

Yapay zekaya sorduğumda RTX 3060 al fazlası gereksiz diyor katılır mısınız?

20K denebilecek bir bütçem var ama işlemci gibi başka şeylere de harcamak için ne kadar ucuza kapatırsam o kadar iyi benim için.

Kartlara ikinci el bakıyorum ve duruma göre yurtdışına gidecek bir tanıdıktan da isteyebilirim. Ona göre düşünebilirsiniz. Alacağım kartın kesinlikle Nvidia olması ve en az 12GB olması lazım ama o da biraz sınırda kaldığı için ben olmuşken 16GB olsun rahat edeyim diye düşünüyorum. Bunlara uygun ne önerirsiniz?

4070 veya 3080ti.. (şartlarına göre bunlar)..

İşlemci ve PSU nedir?

2060 super o sisteme tatlı kalır.

8GB den kurtulmak için kart değiştiriyorum zaten minimum 12GB olması şart o yüzden, hatta 12 yeter mi ondan da emin değilim sınırda kalacak büyük ihtimalle o yüzden olmuşken 16 olsa daha iyi olur sanki. Yine de model olarak 12GB olanlar mantıklıysa ona da bakarım.

Super kullanması imkansız. Bir çok oyunda 80-90 kullanımı olur. DLSS açması işlemciyi iyice boğar. Alacağı en stabil kart 1660Ti daha üstü her türlü %1 değerlerini aşağı çeker stutter yüzünden rahat edemez.

@Tablet123 Dostum gülücük atacağına durumunu göz önünde bulundur. Şaka yapmıyorum o işlemci için güncel kart düşünülmemeli.

Super kullanması imkansız. Bir çok oyunda 80-90 kullanımı olur. DLSS açması işlemciyi iyice boğar. Alacağı en stabil kart 1660Ti daha üstü her türlü %1 değerlerini aşağı çeker stutter yüzünden rahat edemez.

@Tablet123 Dostum gülücük atacağına durumunu göz önünde bulundur. Şaka yapmıyorum o işlemci için güncel kart düşünülmemeli.
Şuan kullandığım kart bile önerdiğin kartların hepsinden iyidir zaten niye model düşeyim mesela 8GB yetmezken neden 6GB karta düşüp daha da sorun yaşayım? Ne mantığı var ki bunun?

Şuan kullandığım kart bile önerdiğin kartların hepsinden iyidir zaten niye model düşeyim mesela 8GB yetmezken neden 6GB karta düşüp daha da sorun yaşayım? Ne mantığı var ki bunun?
Ne kullandığını nereden bileyim konunda bir kez bahsi geçmemiş. Dua et işlemcini sordum yoksa 20K'yı çöp edecektin. Her şeyi geçtim mantıklı yorum yapan tek kişiye gülücük atıyorsun :D Aslında hiç sallamamam gerekir ama iyi niyet başka bir şey.

8GB den kurtulmak için kart değiştiriyorum zaten minimum 12GB olması şart o yüzden, hatta 12 yeter mi ondan da emin değilim sınırda kalacak büyük ihtimalle o yüzden olmuşken 16 olsa daha iyi olur sanki. Yine de model olarak 12GB olanlar mantıklıysa ona da bakarım.
iyi ekart için, işlemcini ve sanırsam psu da değiştirmen gerekecek. hatta sistemin intelmiş anakart bile değiştirmen gerekebilir o serinin i9 günü kurtarmazsa.

Ne kullandığını nereden bileyim konunda bir kez bahsi geçmemiş. Dua et işlemcini sordum yoksa 20K'yı çöp edecektin. Her şeyi geçtim mantıklı yorum yapan tek kişiye gülücük atıyorsun :D Aslında hiç sallamamam gerekir ama iyi niyet başka bir şey :D
Ne kullandığımı bilmene gerek yok da konuya kesinlikle Nvidia ve en az 12GB VRAM lazım dememin üzerine hem 8GB hem AMD olan kartı önerince pek mantıklı gelmedi işte. Diğer kartlar başta yoktu o mesajda ama onlar da 6GB zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,389
Üyeler
187,501
Son üye
sadas12
Geri