Öneri Steamde Yayınladığımız Simulator Oyunu İçin Tavsiye ve Fikirleriniz

SOn zamanlarda buna benzer çok şey çıktı ve ilginç bir şekilde sarıyor gibi. Herkesin yaptıüı hatayı yapmayın bence. Arayüze yazılara pencere seçeneklerine biraz daha özen göstermenizi tavsiye ederim. Tabelalarda çok düz mesela. Daha erken erişim olsuğuna vs dir belki. Ama steamde böyle bir oyun görsüğümde çok popüler olmadıkça almam mesela. Kolay değil elbette. Ama hazır assetlerle şipşak yapılmış oyunşara dolarlar vermek saçma geliyor bana. Biraz özen hissedilmeli o yüzden.

yürüyüş mekanikleride genelde sinir bozuyor hepsi tek tip yine. Bunda oynamadan bilemeyiz tabi. Oyunlarda en zoru bu zaten . Örnek olarak market similatörde öyle. Çok takoz eğilmekten yoksun. Zıplamaksa ayda gibi hissettirmemeli bence.
Hayırlısı olsun tekrar.

Fiyat uygun olacakmış ama bana göre ilk çıkışında 2.5 - 3 dolar gibi bir şey yapmanız, ilgi gördükçe fiyatı yükseltebilirsiniz.

Arkadaşın dediğine katılıyorum. Oyunun fiyatı ilk başlarda reklam amaçlı düşük tutulabilir. Ya da en azından 3.5-4 dolar gibi bir fiyattan çıkarıp, ilk çıkışa özel %20 indirim yapabilirsiniz.

Şahsen ben türü sevmiyor olmama rağmen destek amaçlı 2-2.5 dolar verebilirim.

Oyun içeriğini bilmiyorum, belki yazacaklarım oyunda zaten vardır. Aklıma gelenleri yazıyorum.

1) Oyundaki sabah/öğlen/akşam durumlarını kişinin yaşadığı ülke saatine göre değiştir.
Zamandilimi, kişinin bilgisayarındaki saat verisini çekerek o saate göre değişmeli.

2)Oyuna gizli easter eggler ekle.
(Belki basit, eğlenceli, veya çok komplike bulması zor olan şeyler)

3) Lokal havadurumu desteği(?)
Bunu belki yapmak zor olabilir, veya sadece belirli bölgeleri destekleyecek şekilde olabilir.
Belki öncelikle yaşadığınız yeri deneme bölgesi yapabilirsiniz.
Oyuncunun yaşadığı bölge verisini alabiliyorsanız o bölgede gerçekte yağmur yağdığında, oyundada yağsın. Veya kar gibi durumlar.

4) Uyuma, Acıkma, Yorulma durumları.
Uyuyup uyandığında fiyatlarda günlük değişiklilikler olabilir?

5) Sıra bekleyen kişi, eğer sırada fazla kalırsa üzerine bir çeşit sinir barı eklenebilir. Bu sinir barı arttıkça, kişinin ödeyeceği tutar aynı oranda düşebilir.

6) Bahşiş kutusu, X oranda siparişi hızlı teslim edilen kişiler, siparişlerinin hızlı hazırlandığı için bahşiş verebilirler.

7)Mağazaya gelen hırsızlar tezgahın arkasına geçip ürünleri çalmaya çalışır,
Bu durumda yanında duran bir çeşit süpürge ile hırsıza vurulabilir, Veya 2. Seçenek hırsız geldiğinde polis aranabilir. Polis geldiğinde yakalatma ödülü gibi bir ödül verilebilir.

8) "Gıcık müşteriler" bu müşteriler geldiğinde sürekli aldıkları ürünleri değiştirmek, isterler. Vakit kaybettirirler. Bu müşteriler diğer sırada bekleyen kişilerin daha fazla beklemesine sebep olabilirler. Bu müşterilerin tiplemeleri benzer olabilir, geldiklerinde vakit kaybetmemek için "Müşteriyi kovma" seçeneği olabilir.
öncelikle teşekkürler hocam böyle eleştiriler dış görüşler bizim için iyi oluyor başka fikriniz varsa veya fikri olanlar varsa bilmek isteriz oyunumuzu geliştirmek açısından. dediğiniz çoğu özellikler aktif olarak var tabii steam üzerinde gösteremediğimiz bir dolu özellik var. ama dediklerinizden aktif olarak bulunmayan özellikleride not aldım teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

SOn zamanlarda buna benzer çok şey çıktı ve ilginç bir şekilde sarıyor gibi. Herkesin yaptıüı hatayı yapmayın bence. Arayüze yazılara pencere seçeneklerine biraz daha özen göstermenizi tavsiye ederim. Tabelalarda çok düz mesela. Daha erken erişim olsuğuna vs dir belki. Ama steamde böyle bir oyun görsüğümde çok popüler olmadıkça almam mesela. Kolay değil elbette. Ama hazır assetlerle şipşak yapılmış oyunşara dolarlar vermek saçma geliyor bana. Biraz özen hissedilmeli o yüzden.

yürüyüş mekanikleride genelde sinir bozuyor hepsi tek tip yine. Bunda oynamadan bilemeyiz tabi. Oyunlarda en zoru bu zaten . Örnek olarak market similatörde öyle. Çok takoz eğilmekten yoksun. Zıplamaksa ayda gibi hissettirmemeli bence.
Hayırlısı olsun tekrar.
evet sürekli takip ediyoruz buna benzer ve dediğiniz gibi şipşak yapılmış sallama şekilde oyun doldu steam ama 1 yıl olucak nerdeyse yapımına başlayalı dediğiniz gibi şipşak ve tabiri caizse dandik bir oyun olmaması için kelimenin tam anlamıyla gece gündüz çalışıyoruz her detaya dikkat etmeye çalışıyoruz. tabelalar düz derken galeri banka gibi yerlerin tabelalarından bahsettiniz galiba oraları bilerek daha klasik şekillerde bıraktık türkiyede sağda solda gördüğümüz gibi tabela karmaşası vs gibi şeyleri oyunumuza yansıtmak istemedik klasik olsun istedik.
yürüyüş mekanikleride gerekirse kafa hareketleri olsun gerekirse kamera zoomu olsun bu tarz şeyleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz en basitinden karakter sussuz kalırsa yalpalanıyor veya tuvaletini yapmazsa çok fazla sallanıyor gibi mekanikler ekledik.

teşekkürler hocam eleştirileriniz için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşın dediğine katılıyorum. Oyunun fiyatı ilk başlarda reklam amaçlı düşük tutulabilir. Ya da en azından 3.5-4 dolar gibi bir fiyattan çıkarıp, ilk çıkışa özel %20 indirim yapabilirsiniz.

Şahsen ben türü sevmiyor olmama rağmen destek amaçlı 2-2.5 dolar verebilirim.
tabii çıkış indirimi olucak ama maalesef 2-2.5 dolar seviyeleri günümüz şartlarında çok düşük ücretler 4 dolar civarı olmasını düşünüyoruz hem oyun masrafları hem reklam ve şirket masraflarını dahil edersek 2dolara satmakla ücretsiz yayınlamak arasında maalesef ki bi fark olmuyor ki 1 yıllık emeği saymıyorum bile.
ama teşekkürler elimizden geleni yapmaya çalışacağız

Son düzenleme:
Ben sadece o dükkan içerisi ve etrafını daha iyi modeller ile değiştirmeni öneririm. İnsanlar artık bu tarz simülasyon oyunlarına doydular. Ayrıca kafalarında biraz fikir oluştu. Bu tarz oyunları yapanlar genelde 1-2 güncelleme sonra oyunu terk ettiğinden, insanlar vur kaç oyunu diyor ve açıkcası Steam'da düzenli indie oyun vb. alanlar bu oyunların sayfasına dahi uğramıyor.

En azından haritanın kendine has bir tarzı ve atmosferi olmalı. Yoksa kimse Steam sayfasını açıp bakmaz bile. Daha iyi assetler satın alıp kullanabilirsin veya karakter modellerinde en azından kıyafetlerini vb. daha çeşitlendirmek, keza tiplerini fayda sağlar.
Yapaylığı azaltman zorsa daha fazla obje ekleyebilirsin. Oyunu detaylı ve kirli göstermek her zaman çalışır. Mesela aşağıdaki görsel kıyasında eski BO2 daha kirli dokulara ve sarı renkli bir atmosfere sahip.

Bu oyunların en büyük sorunu bir yerden sonra kısır döngüye girmesi ve ileriye bir amaç ekleyememesi. Daha iyi araç daha iyi dükkan gibi şeyler yetersiz. Etrafa daha fazla etkinlik ve gerekiyorsa görevler vb. ile destekleme yapman lazım. Veya oyunu zor yapacaksın, o zorluğu yenmeye çabalayacaklar.

Ben açıkcası ilk projeleriniz falansa simülasyon oyunu hiç önermem. Satması en zor tür olabilir, korku oyunları gibi yayıncılar oynar ve öyle kalır. Genelde bu oyunlar iyi izlenseler de bu izlenmeler satışa yansımaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,803
Üyeler
191,169
Son üye
abdprox
Geri