Yardım 360mm sıvı soğutmayla 9600x 90 derecelerde çalışıyor

emrede00

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
334
arkadaşlar selam başlıktaki gibi sorunum dragos frostbite diye bi sıvı soğutma kullanıyordum dün ggentrden thremalright https://www.gaming.gen.tr/urun/7639...ivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ sipariş verdim bugun montajladım montaj hatasız tertemiz macun temas etmiş mi hava boşlugu kalmıs mı diye çıkartıp tekrar bile çıkarttım ama occt extreme mode'da 90 derecelerde çalışıyor full yükte + biosta 65 to 105w tdp mode açık

pompa çalışmıyor olabilir

pompa çalışmıyor olabilir

çalışıyor elimi değdim ve pompa çalışmasa boşta nasıl 45 50 derecede olsun babus boştada ufak ufak artar sürekli ısı birde biosta rpm olarak gozukuyor 3000rpm de çalışıyor pompa

occt extreame modda zaten bu derecelere çıkması normal diye biliyorum, cinebench yapın 80 dereceyi geçmiyorsa bence sorun yoktur 360mm sıvı soğutmayla.

çalışıyor elimi değdim ve pompa çalışmasa boşta nasıl 45 50 derecede olsun babus boştada ufak ufak artar sürekli ısı birde biosta rpm olarak gozukuyor 3000rpm de çalışıyor pompa
sogutmanın içinde farklı kablo da cıktı mı benim de Arctic Liquid Freezer III 360 vardı dün konu bile actım ve uğrasmamak adına tekli kabloyu takmıstım AIO_PUMP tarafına ancak 90 derecelerde dolasıyordu kutusunda cıkan öbür kabloyu takdığımda düzeldi

Konuyla alakasız olacak ama arctic freezer alarak sıvı soğutmalar ile ilgili tüm sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz. arctic bu işi yapmayı bırakana kadar diğer sıvı soğutmalar ile şansınızı denemek para ve zaman kaybı. farklı segmentlerde 3 farklı marka (msi, cooler master, asus) sıvı soğutmada sorun yaşayan arkadaş grubumuz arctic aldığı günden beri sistemlerde sıvı soğutma takılı olduğunu bile unuttu diyebilirim. reklam gibi oldu ama durum bu.

sogutmanın içinde farklı kablo da cıktı mı benim de Arctic Liquid Freezer III 360 vardı dün konu bile actım ve uğrasmamak adına tekli kabloyu takmıstım AIO_PUMP tarafına ancak 90 derecelerde dolasıyordu kutusunda cıkan öbür kabloyu takdığımda düzeldi

kutuda başka kablo gormedim valla babus ama klavuzda sata falan birşeyler diyordu sata ne alaka tek aio pump taktım bende aacba ondan mı bak bu mantıklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konuyla alakasız olacak ama arctic freezer alarak sıvı soğutmalar ile ilgili tüm sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz. arctic bu işi yapmayı bırakana kadar diğer sıvı soğutmalar ile şansınızı denemek para ve zaman kaybı. farklı segmentlerde 3 farklı marka (msi, cooler master, asus) sıvı soğutmada sorun yaşayan arkadaş grubumuz arctic aldığı günden beri sistemlerde sıvı soğutma takılı olduğunu bile unuttu diyebilirim. reklam gibi oldu ama durum bu.

babus thermalrightta iyidir ya birde sıvı soğutma kaynaklı problem oldugunu sanmıyorum 130w tdp nasıl en azından 85 derecelerde tutmayabilir bunu anlayamıyorum ben ekranı oldugundan bunu aldım zaten birde şu konuya bakarsan zaten daha yeni aldım bunu öncekide 360mm'di sürekli dk bası sıvı soğutmamı alacaz herkes memnun herkesinkini soğutuyor bi bizimkini soğutamadı ya

occt extreame modda zaten bu derecelere çıkması normal diye biliyorum, cinebench yapın 80 dereceyi geçmiyorsa bence sorun yoktur 360mm sıvı soğutmayla.

babus evet dediğin doğru bende aynısını dusundum ama normal test vb'de yaptığımda aynıydı ısılar

kutuda başka kablo gormedim valla babus ama klavuzda sata falan birşeyler diyordu sata ne alaka tek aio pump taktım bende aacba ondan mı bak bu mantıklı

babus thermalrightta iyidir ya birde sıvı soğutma kaynaklı problem oldugunu sanmıyorum 130w tdp nasıl en azından 85 derecelerde tutmayabilir bunu anlayamıyorum ben ekranı oldugundan bunu aldım zaten birde şu konuya bakarsan zaten daha yeni aldım bunu öncekide 360mm'di sürekli dk bası sıvı soğutmamı alacaz herkes memnun herkesinkini soğutuyor bi bizimkini soğutamadı ya

babus evet dediğin doğru bende aynısını dusundum ama normal test vb'de yaptığımda aynıydı ısılar
aio_pump biostan baktın mı hangi ayarda çalışıyor?

sen ikidir sorun yaşıyorsun amazondakini de iade ettin kanka bence montajında bir sorun var senin, sıkıntı sende yani cihazlarda değil

sen ikidir sorun yaşıyorsun amazondakini de iade ettin kanka bence montajında bir sorun var senin, sıkıntı sende yani cihazlarda değil

tamamda babus nerede yanlış yapıyor olabilirim alt braketlerin altına plastik zımbırtıyı koyup doğru klavuzdaki vidalarla vidalıyorum üstüne 2 tane vida tutucu kısım var sıvı soğutmanın termal macun sürüp işlemciye sıvı soğutmanın yüzey etiketini çıkartıp o iki vidayıda sıkılaştırarak montajlıyorum lap diye oturuyor hatta çıkartıp bakıyorum termal macun değmişmi diye yayılmış bile çok iyi temasta ediyor yani sonra gidiyorum ilk pompa kablosunu takıyorum sonra fanların kabloları arkada topliyip 3 taneyi zincirleyip anakarttaki cpu_fan kısmına takıyorum sonra ekran için olan kabloyuda arkadan aşağı indirip alttan bağlıyorum yani düşünüyorum nerede hata olabilir tertemiz değiyor etiketi üstünde bırakmamışım termal macun mis gibi yayılmış her tarafına işlemcinin hortumlara dokununca titreşimde var hortumlarda yani içinde sıvı hareket ediyor radyatör zaten ısınık değil açıyorum occt 1.20v - 1.05v 130w çekerken işlemci 90 dereceye dayanmış fanlar bozuk veya yeterli hava akışı sağlayamıyor diyelim anında mı dayanır ilk baş radyatörün ısınması gerekmiyor mu yani anlamadım ki ya

termal macunla alakalı o zmn hocam

içinden çıkan thermalright macunla denedim aynı diğer thermal grizzly kryonaut ile denedim biraz daha az ama yine aynı 90 civarlarında

Geri