Pc tüm oyunlar pikselli ve bulanık gözüküyor

raivis

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
5
Selamünaleyküm arkadaşlar 2 aylık sıfır sistem topladım ve pc ilk günden beri tüm oyunlarda ortaya çıkan bi sorunum var Tüm oyunlar olması gerekenden daha bulanık ve kumlu bir görüntü var özellikle en büyük sorun daha pikselli gözükmesi denemediğim ayar bakmadığım yer kalmadı nvıdıa denetim masasında herşeyi kurcaladım oyun içi tüm ayarları denedim ama yok olmuyor özellikle fotosunu yüklediğim göreceksiniz the last of us 1 oyununda karakterlerin saç sakal ve gölgelerinde sorunlar var saç ve sakalları piksel piksel 1080p yüksek ayarlarda oynuyorum fsr taa herşeyi denedim ama fark et00 fps civarı ve film greni gibi ayarlarda kapalı buna rağmen sorunu anlamış değilim bilen çözmüş veya fikri olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler. Ek:Gta 5 te çit, tel , gölgelerdede yine bulanıklık ve özellikle tüm oyunların gölgelerinde minik siyah kumlu görüntü var DÜZENLEME: DOSTLAR DSR 2K MODUNA ALIP DLSS KALİTE AÇINCA ÇOK ŞÜKÜR DÜZELDİ SORUN BİRÇOK OYUNDA BU SORUNUM VARDI DÜZELDİ UMARIM HERKES ÇÖZMÜŞTÜR BU SAÇMA SORUNU

Ekler

• 1000004221.webp
    1000004221.webp
    236.1 KB · Hit: 61
  • 1000004220.webp
    1000004220.webp
    419.5 KB · Hit: 59
  • 1000004227.webp
    1000004227.webp
    362.4 KB · Hit: 57
  • 1000004228.webp
    1000004228.webp
    235.9 KB · Hit: 57
  • 1000004217.webp
    1000004217.webp
    42.1 KB · Hit: 52
  • 1000004215.webp
    1000004215.webp
    281.2 KB · Hit: 51
  • 1000004211.webp
    1000004211.webp
    302.5 KB · Hit: 56
Son düzenleme:
Monitör ile pc arasındaki kablonun anakarta değilde ekran kartına bağlı olduğundan emin misiniz?
Birde onitörün çözünürlüğü doğru ayarlanmış mı onu kontrol edebilir misin?
Windows → Görüntü Ayarları → Gelişmiş Görüntü Ayarları
Çözünürlük monitörün native değeri mi? (1080p ise 1920×1080)
Monitörün yenileme hızı doğru mu? (60 / 144 / 165 Hz)
Olmadı Nvidia uygulamasından bir sorun da olabilir. Oyun içi ayarlarla alakalı olabilir dlss, fsr vs.
Ya da Monitörün kendi ayarı ile ilgili de olabilir.

Monitör ile pc arasındaki kablonun anakarta değilde ekran kartına bağlı olduğundan emin misiniz?
Birde onitörün çözünürlüğü doğru ayarlanmış mı onu kontrol edebilir misin?
Windows → Görüntü Ayarları → Gelişmiş Görüntü Ayarları
Çözünürlük monitörün native değeri mi? (1080p ise 1920×1080)
Monitörün yenileme hızı doğru mu? (60 / 144 / 165 Hz)
Olmadı Nvidia uygulamasından bir sorun da olabilir. Oyun içi ayarlarla alakalı olabilir dlss, fsr vs.
Ya da Monitörün kendi ayarı ile ilgili de olabilir.
hdmı kablosu ekran kartına bağlı monitör yerine eski bir samsung tv vardı 60 hz 1080 p ayarlamıştım ama monitörle alakalı olduğunu sanmam aldıgım oyun içi ekran goruntusu gpu tarafından renderlanan görüntü diye biliyorum

oyun içi screenshot ekran kartından çıkan kareyi alır. Yani ekran kartı denetim masası ayarıyla olacağını düşünmeye başlamıştım da tv deyince işler karıştı :)
Tv kaç inc? Ölçeklemeyle alakalı olabilir.
Tv'de hdmi input mode gibi bir şey var mı? uydu pc farkı gibi
Tv de böyle bir ayar yoksa önceki bahsettiğim
Oyun içi veya ekran kartı ayarlarından düzelsin diye dua ederiz artık. O da olmazsa monitörsüz geçmeyebilir.

oyun içi screenshot ekran kartından çıkan kareyi alır. Yani ekran kartı denetim masası ayarıyla olacağını düşünmeye başlamıştım da tv deyince işler karıştı :)
Oyun içi veya ekran kartı ayarlarından düzelsin diye dua ederiz artık. O da olmazsa monitörsüz geçmeyebilir.
şöyle diyim eski 2013 çıkışlı 32 inç full hd samsung tv normal hdmı modunda kullanıyorum tv nin pc modu var ancak görüntü iyice bulanık ve renkler garipleşiyor normla hdmı modu ayarlarımda standart tv nin kendi ayarları keskinlik 45 diğer ayarlar standart keskinlik azaltınca veya artırınca görüntü kötüleşiyor chatgpt yardımıyla baya kurcalamıştım tv yide ama yok olmadı bir türlü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yazmayı unutmuşum tv de ınput mode dıye bır ayar yok ama ınput lag olmasın diye oyun modu açık kullanıyorum

Tv ayarlarından pek anlamam maalesef hocam ya. Herhangi başka tv veya monitörde deneme şansın var mı sistemi? Belki tvde sıkıntı vardır.

Tv ayarlarından pek anlamam maalesef hocam ya. Herhangi başka tv veya monitörde deneme şansın var mı sistemi? Belki tvde sıkıntı vardır.
malesef hocam deneme şansım yok ancak screenshot alıp telefona attım ordada aynı gözüküyordu yani renderda bir sorun var sanırım çok forum gezdim bazıları evin elektriğinde bile soru olabilir diye yazmış pek vermiyorum ihtimal ama yok yani birde hocam eski konsolum vardı aynı ekranda cam gibiydi pc niye böyle bilmiyorum

keskinleştirme kapatın ekran kartının denetim masasından ve oyun içerisinden

Şununla da ilgili olabilir. 1080p görüntü 27 incde bile garip durabiliyor monitör daha büyük olunca maalesef bozulmalar normalleşebilir. Etrafta modern bi tv vs varsa şimdikiler genelde hep 4k oluyor ona bağlayıp deneyebilirsin. Görüntü o 1080 e göre daha net ise 1080p görüntü vermeye çalışan geniş tv yüzünden büyük ihtimal. Olmadı ekran kartı sürücü ayarlarını kurcalayabilirsin hocam scaling falan image sharpening falan

keskinleştirme kapatın ekran kartının denetim masasından ve oyun içerisinden
hocam görüntü ölçeklendirm değilmi keskinleştirme kapalı zaten diğer ayarlarada bakma şansınız varmı uygunmu sorun çıkarmı

Şu saç sorunu bütün OE5 oyunlarda aynı neredeyse.
evet hocam haklısınız ama aynı oyun niye konsolda düzgün orasını anlamadım ben, pc master race ama bazı sorunlar deli ediyor cidden

Ekler

• NVIDIA Control Panel 19.01.2026 16_45_34.webp
    NVIDIA Control Panel 19.01.2026 16_45_34.webp
    63.8 KB · Hit: 22
  • NVIDIA Control Panel 19.01.2026 16_45_54.webp
    NVIDIA Control Panel 19.01.2026 16_45_54.webp
    59.9 KB · Hit: 21
hocam görüntü ölçeklendirm değilmi keskinleştirme kapalı zaten diğer ayarlarada bakma şansınız varmı uygunmu sorun çıkarmı

evet hocam haklısınız ama aynı oyun niye konsolda düzgün orasını anlamadım ben, pc master race ama bazı sorunlar deli ediyor cidden
Hocam SS kalitesi mi düşük yoksa yazıları paylaştığınız kalite mi görüyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,646
Üyeler
190,071
Son üye
flogr
Geri