ŞOK BİR ÜRETİCİ DAHA SON KULLANICIYA BELLEK VERMEYECEK

asko56

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
5,077
Corsair tüketici ürünleri bölümündeki personelini işten çıkarıyor, yapay zeka ve kurumsal pazarlara odaklanmak için yön değiştiriyor.

Gamers Nexus bunu "Micron'un yaptığına benzer bir hareket" olarak nitelendiriyor.

AI firmaları ramlere 5-6 kat daha çok para veriyor dediler ram fiyatları piyasa da 5-6 kat çoktan arttı şimdi yine 5-6 kat artacak kolpası döner bir süre sonra tekrar piyasaya sunarlar diye düşünmekteyim ama bu iş bir yerden sonra dönmezse sıkıntı büyük
bu arada cloud gaming olayına dönecek diyenler var ama sanmıyorum adam neden bunun için hizmet versin ki halen aı daha iyi getiri veriyor oda mantıksız

Haydaaa 1 tb ssd 10k görmez umarım

Kanala yapılan yorumlara baktım. Corsair'in yön değiştirmesinden çok, iptal ve iadeler tartışılıyor.

Sızdırılan belgelere göre OpenAI'nın 2025 yılında yaklaşık 9 milyar dolar, 2026 yılında ise zararının katlanarak 14-17 milyar dolar seviyesine çıkacağı öngörülüyor.

inansal analistler (örneğin New York Times yazarı Sebastian Mallaby), OpenAI'nın mevcut nakit akışıyla 2027'nin ortalarına kadar (yaklaşık 18 aylık bir süre) dayanabileceğini ve bu tarihten sonra yeni bir devasa yatırım alamazsa parasının bitebileceğini öne sürdü.

Tartışılan en kritik nokta, "çıkarım maliyetlerinin" (modelin her bir soruya cevap verme maliyeti) gelirden daha hızlı artması. Yani kullanıcı sayısı arttıkça OpenAI'nın daha fazla zarar ettiği bir döngüden bahsediliyor.

sıkın dişinizi en kötü 4 sene içerisinde yapay zeka balonu patlayacak

Şuan girişimci şirketler için ram üreten bir fabrika açıp faliyete geçmenin en erken 2027 tarihinde mümkün olacağı söyleniyor. Cidden kıyamet senaryosuna döndü iş.

Çin atağa geçmediği sürece sistem toplamak imkansız hale gelecek.

Yeni sistem toplayacaklar ne yapsın herkesin elinde bir şey yok bazıları ya umursamaz fiyatı yada ramden dolayı sistemin özelliklerini düşürecek veya hayaline hiç kavuşamayacak

Firma sistem toplayacak adamı düşünmüyor işte. Bir kişi bir tane alır. Ama bir AI şirketi milyonlarca alır. Adam da parasına bakar haliyle. Çıkıp da ben oyuncuları düşünüyorum diyen bir firma çıkmaz. En azından ben beklemiyorum.

Sızdırılan belgelere göre OpenAI'nın 2025 yılında yaklaşık 9 milyar dolar, 2026 yılında ise zararının katlanarak 14-17 milyar dolar seviyesine çıkacağı öngörülüyor.

inansal analistler (örneğin New York Times yazarı Sebastian Mallaby), OpenAI'nın mevcut nakit akışıyla 2027'nin ortalarına kadar (yaklaşık 18 aylık bir süre) dayanabileceğini ve bu tarihten sonra yeni bir devasa yatırım alamazsa parasının bitebileceğini öne sürdü.

Tartışılan en kritik nokta, "çıkarım maliyetlerinin" (modelin her bir soruya cevap verme maliyeti) gelirden daha hızlı artması. Yani kullanıcı sayısı arttıkça OpenAI'nın daha fazla zarar ettiği bir döngüden bahsediliyor.

sıkın dişinizi en kötü 4 sene içerisinde yapay zeka balonu patlayacak

Balondan ziyade artık optimizasyon, verimlilik çözülecek bana göre de. Örnek veriyorum AI bir videoyu 32GB RAM ihtiyaç duyarken optimizasyon, verimlilik ile 5-6GB ile çözecek. Bu şekilde olmazsa daha da yıllar sürer.

evladiyelik sistem dizmiştim kasımda, şu fiyatlar biraz daha artsın satıcam heralde gözüm döndü :D

Geri