Ram fiyatları arttığı için diğer bileşenler neden ucuzlamıyor ?

TaHao

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
458
Beyler bu bellek içeren ürünler ram,gpu,ssd fiyatları tavan yaptı tamam ama satışlar azaldığı için diğer parçalara mesela cpu,anakart,kasa,psu gibi bunlara indirim gelmesi gerekmez mi ? Takip ediyorum aksine bunlara da zam geliyor hiç indirim falan yok ortada ? Sizce bu bileşenlerin fiyatları düşer mi yoksa üretimi azaltıp fiyatları yüksek tutup iyice zengin işine mi çevirirler bu işi ?

9700x 12kyı gördü, x870 anakart 10kya düştü b850 wifi 8kya dönem dönem indirim olur laptop ram desktom ram dönüştücü sayesinde sistem toplama işini kurtardım

Beyler bu bellek içeren ürünler ram,gpu,ssd fiyatları tavan yaptı tamam ama satışlar azaldığı için diğer parçalara mesela cpu,anakart,kasa,psu gibi bunlara indirim gelmesi gerekmez mi ? Takip ediyorum aksine bunlara da zam geliyor hiç indirim falan yok ortada ? Sizce bu bileşenlerin fiyatları düşer mi yoksa üretimi azaltıp fiyatları yüksek tutup iyice zengin işine mi çevirirler bu işi ?
uretimin azaldigi yok hocam sadece kullanicilara degil sirketlere uretiliyor cogunlukla

uretimin azaldigi yok hocam sadece kullanicilara degil sirketlere uretiliyor cogunlukla
şirketlere neden anakart kasa üretsinler ki ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9700x 12kyı gördü, x870 anakart 10kya düştü b850 wifi 8kya dönem dönem indirim olur laptop ram desktom ram dönüştücü sayesinde sistem toplama işini kurtardım
onlar geçen aydı bu ay her şey zamlandı, dediğin fiyatlarda normal ederleri zaten benim dediğim ekstra düşmeleri gerekmez mi millet alamıyor çünkü ram ssd fiyatları yüzünden

şirketlere neden anakart kasa üretsinler ki ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

onlar geçen aydı bu ay her şey zamlandı, dediğin fiyatlarda normal ederleri zaten benim dediğim ekstra düşmeleri gerekmez mi millet alamıyor çünkü ram ssd fiyatları yüzünden
hepsi geçen ay değildi zaten ram krizi yeni bir şey ekstra daha da düşürmezler özellikle yeni zamlı maaşlardan sonra artmazsa şükret

İsterlerse araba fiyatı çeksinler ikinci elde dolaşan sistemler zaten piyasayı elinde tutuyor hala.
Parası bol olan düşünsün. Almaz ddr5 - ddr4 gider ikinci elden ddr3 toplar.

Şuanda bile hala iş görüyor 4. nesil İntel sistemler.

Evet en güncel işlemciler baya güçlü olabilir.
Amaaaaa O işlemcilerin performansını baya düşürüyor Microsoft gereksiz ıvır zıvırları işletim sistemine eklemekle.

Böylece Yeni diye aldığınız işlemci kısa zamanda performans düşürüyor Boşta çalıştığında bile arkada bir olaylar çevirdiğini hissedebiliyorsunuz bu oyunlarda fps e de yansıyor ve genel kullanımda bilgisayarın tıklanma tepkisinede.

Niye düşsün mantığı anlamadım ama dediklerin zaten ram üretimiyle paralel olduğu için ram fiyatı arttıkça gpu'nun da baz fiyatı artar. Gpu'daki ram uzayda üretilmiyor kar marjı düşerse onun hattını kapatır ddr5 üretir.

Niye düşsün mantığı anlamadım ama dediklerin zaten ram üretimiyle paralel olduğu için ram fiyatı arttıkça gpu'nun da baz fiyatı artar. Gpu'daki ram uzayda üretilmiyor kar marjı düşerse onun hattını kapatır ddr5 üretir.
Abi okusanıza mesajı onlar artıyor ama bellek içermeyen ürünler niye düşmüyor fiyatları? Talepleri azalmadı mı ?

Abi okusanıza mesajı onlar artıyor ama bellek içermeyen ürünler niye düşmüyor fiyatları? Talepleri azalmadı mı ?

"ram fiyatları arttığı için cpu neden düşmüyor" sorusundaki mantıksal bağlantıyı soruyorum sana. Hani nasıl bir bağlantısı var? Tr'deki liselinin aldığı oyuncu kasası sayısıyla bu işin bir matematiği yok ki. Cpu satış hacmi de gpu satış hacmi de 2024'e göre büyüdü. Ram pahalı oldu diye bunları satın almak yasaktır gibi bir ilişki yok. Bilgisayar bileşenleri sadece bir anakart üzerinde toplanıp valorant oynansın diye üretilmiyor. Zaten piyasada size vuran kısım bu iş için ayrılan üretimin yüzdesinin git gide kısılması. Bir şeyleri "gaming" için üretmenin anlamının kalmaması. Kasa satışı bile düşmedi daha. Yok vergi gelecek, bir daha alamayacaksınız bak ayağına kitledikçe kitlediler bu sene.

yapay zeka ve askeri çip üretimi sebepleri ile fabrikalar belli başlı ülkelerden ana vatanlarına taşınmak isteniyor, hatta çin gibi büyük çaplı üretim üslerinden fabrikalar kapatılıp abd, g kore, japonya gibi ülkelere taşınıyor veya taşınmak isteniyor,,, artık her ülke yapay zeka ve askeri teknolojide kritik öneme sahip olabilcek teknolojileri sadece kendi topraklarında üretmek istiyor, bir de şu sıralar moda oldu, gümrük vergileri ve ülkeler arası amborgo savaşları var... gibi gibi ama ülkemizde genelde bunlar abartılıp son kullanıcıya kazık olarak yansıtılır yani bizdeki durum çok daha farklı :)

çok saçma bi soru telefon kulanıcı çok diye tablet fiyatları niye düşmüyo ozaman çok satlmıyo aynı mantık.

sen almıyo olabilirsin ama şirketler aldığında belki 50-100 sistem değiştiriyo sadece oyun oynayamak için pc toplayanlara göre yorum yapılmaz.

Geri