Öneri AM4 den AM5 e geçiş MSI X870E Edge Ti Wifi Anakart

Bu parçalar için eski parçaları satıp AM5 e geçmek için 32k vermeye değer mi?

• Oy kullanan toplam üye
    16
Ben daha önce 2-3 tane x serisi anakart kullandım ancak bu anakart cidden baya ağır nerdeyse MSI Gaming z Trio kolum kadar ekran kartı ile aynı ağırlığı ilginç 😃
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benim dediğim ramler de hynix çipe sahip 6000 mhz ve cl30 :) taktir sizin tabii ki
Doğrudur hocam, ben biraz soğutucu bloklarına malzeme kalitesine marka değerine takıyorum o yüzden Corsair veya G-skill arasında gidip geliyordum. Normalde hiçbir ram bu fiyatları hak etmiyor 3-4 ay önce 7-8 bin TL olan ramler şuanda 25-30k maalesef.

Son düzenleme:
Hayırlı uğurlu olsun hocam bende am4 ten DDR 5'e (z890 ve ultra 7 265k) geçiş yaptım yaklaşık 40 k civarı üzerine koydum.

Dostum anakart olarak bu kadar pahalı almaya gerek yoktu. Normal kullanıcı olarak standart B650 ya da B850 işini görecekti zaten.

Hocam anakartı satın aldım zaten, X serisine vereceğiniz 4k yı kozmetik olarak düşünmeyin, faz sayısı port sayıları M2 sayıları, portların ve M2 lerin yeni sürümleri, daha premium soğutma sistemi, 5G lan wi-fi 7, 40G type c ve USB sürümleri gibi bir çok yenilikle geliyor kartlar. Ai ready muhabbetleri de var, yeni gelecek ai işlemcilere destek sunması açısından. B serisi ankartların çoğunda bunlar eksik veya nispeten daha kötü, en önemlisi faz sayıları düşük sistem sağlığı ve performans açısından. Bahsettiğiniz ramlerin sıfır fiyatı 23-24k dı xpg adata markası özelinde orta-ust segment parça kalitesi ve marka değerine sahip. Çip kısmında Corsair platinum dominator serisi çoğu anakart tarafından onaylı destekli bilinen bir model, Hynix çipler kullanıyor. Benim için önemli nokta ramlar konusunda uzun ömürlülük ve kaliteydi açıkçası, ya dominator yada G-skill Trident z serisi alacaktım. Bu bahsettiğim markalarında sıfır fiyatları 35-40 bandında. Hatta bu aldığım ramler şuanda Türkiye satışı yok, yurtdışı vergisiz fiyatı 30k ülkeye tekrar stok gelse 40 civarı olur tahminen. Cl30 ve 6000mhz olması hynix olması büyük bir artı, overclock potansiyeli de soğutma bloğundan dolayı elverişli bir ram. Ram 19 bin TL aslında ben 3 bin TL sahibindene verdim komisyon ve taksit mevzularından. Ama ikinci el için 22 bence de fazla. En azından 18 ay garantisi var çok kullanılmamış sinerji de bildiğim bir yer o yüzden aldım gitti 😅

Hocam bahsettiğiniz 48 GB ramler Curical pro dan bahsediyorsanız leş gibi bir gecikme CL değerine sahip, soğutma plakaları incecik şahsen paramı çöpe atmak gibi gelirdi bana. Ama Facebook gruplarında cl30 6000mhz 32 ramler varsa kutulu garantili 14-15 bedava. Genelde 14-15 e ben 5200-5400mhz gördüm.
Sahibinden de patriot ram var mesela 6000mhz cl 30 8.000tl.Facebookta da 32gb ramlar mevcut 6400mhz cl32

Dostum anakart olarak bu kadar pahalı almaya gerek yoktu. Normal kullanıcı olarak standart B650 ya da B850 işini görecekti zaten.
B serisi bir kere kullandım o da gigabyte b450ms2h dı. X serisi anakartlar kullanınca birde biraz işin içinde olunca insan B kullanmak istemiyor, bütçeyle de alakalı tabii ki yukarıda yazdığım özellikleri kullanıp kullanmamakla da alakalı, benim ihtiyacım vardır sizin yoktur tercih meselesi.

Sahibinden de patriot ram var mesela 6000mhz cl 30 8.000tl.Facebookta da 32gb ramlar mevcut 6400mhz cl32l

Sahibinden de patriot ram var mesela 6000mhz cl 30 8.000tl.Facebookta da 32gb ramlar mevcut 6400mhz cl32
Hocam 8000 TL adet fiyatı olmasın 16*2 16 bin TL olarak. Ama patriot benim kullanacağım bir marka değil, yinede 8000 TL ye 32gb ram varsa bu değerlerde şuan alırım link atarsanız.

Son düzenleme:
B serisi bir kere kullandım o da gigabyte b450ms2h dı. X serisi anakartlar kullanınca birde biraz işin içinde olunca insan B kullanmak istemiyor, bütçeyle de alakalı tabii ki yukarıda yazdığım özellikleri kullanıp kullanmamakla da alakalı, benim ihtiyacım vardır sizin yoktur tercih meselesi.

Hocam 8000 TL adet fiyatı olmasın 16*2 16 bin TL olarak. Ama patriot benim kullanacağım bir marka değil, yinede 8000 TL ye 32gb ram varsa bu değerlerde şuan alırım link atarsanız.
Örnek atıyorum direkt ha diyince bulunmaz
1000062142.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,997
Üyeler
187,912
Son üye
Saver
Geri