Sahte SSD nasıl anlaşılır?

Reaksiyon skoru
57
Nvme ssd almıştım geçenlerde. Kingston KC3000 modeli. Bugün elime ulaştı. Paketini açmadım. Sahte olup olmadığı kontrol isterken Phantom teknoloji diye bir şey olduğunu gördüm. Kendim tam mı bakamadım ya da cidden sahte diye mi bilmiyorum da olması gereken renk geçişini göremedim. Kingstonun sitesinde part number ile sorgu da yok. E posta attım sonucunu bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl kontrol edilir?

Yazıları renk farkı fln ile anlaşılır. Marka etiketinin üstünde renk olayını diyorsan o da olmalı tabi.

HWiNFO'dan veya CrystalDiskInfo'dan bir bakın S.M.A.R.T. bölümünde ne yazdığına
Hocam kutuyu açmadım henüz. Eğer cidden sahteyse iadede sıkıntı çıkarmasınlar diye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazıları renk farkı fln ile anlaşılır. Marka etiketinin üstünde renk olayını diyorsan o da olmalı tabi.
Göze batan bir sıkıntı yok ama bahsettiğim şey şu:

https://www.kingston.com/en/support/product-verification

Hocam kutuyu açmadım henüz. Eğer cidden sahteyse iadede sıkıntı çıkarmasınlar diye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Göze batan bir sıkıntı yok ama bahsettiğim şey şu:

https://www.kingston.com/en/support/product-verification

Nereden almıştınız? Yetkili satıcıysa sahte olması düşük bir ihtimal hocam. Kutuyu açmadan anlamak zor epey gerçekçi yapmaya başladılar sahte Kingston RAM ve SSD'leri. Kutunun içinde yazılım aktivasyonu için key bilgisi olur mesela orijinalinde ama o kısmı kutuyu yırtmadan görmek zor diye biliyorum

Nereden almıştınız? Yetkili satıcıysa sahte olması düşük bir ihtimal hocam. Kutuyu açmadan anlamak zor epey gerçekçi yapmaya başladılar sahte Kingston RAM ve SSD'leri. Kutunun içinde yazılım aktivasyonu için key bilgisi olur mesela orijinalinde ama o kısmı kutuyu yırtmadan görmek zor diye biliyorum
Evet hocam yırtmadan görmek zor değil imkansız. Yetkili satıcı değil ancak puanı yüksek bir satıcıydı.

Tamamdır teşekkürler.
Evet, video çek hocam, ben hepsiburadan microssd aldıydım, samsung magician tanımadı iade ettim. İçin daha rahat edecekse, kaça aldın bilmiyorum ama Kingston ve Samsung arası pek fiyat farkı olmayabiliyor. Samsung alırsan, uygulaması var.

Evet, video çek hocam, ben hepsiburadan microssd aldıydım, samsung magician tanımadı iade ettim. İçin daha rahat edecekse, kaça aldın bilmiyorum ama Kingston ve Samsung arası pek fiyat farkı olmayabiliyor. Samsung alırsan, uygulaması var.
Uygulama kingstonda da var hocam. Video ile açalım bakalım.

Kingston SSD uygulamasında görünüyorsa orjinaldir.
Görünmüyorsa sahte.
Bu arada kingston uygulamasından firmware update de yapabilirsin yeni sürüm geldi ise.

Geri