Corsair icue 5000x mi Asus Tuf Gaming GT 302 TG mi?

Reaksiyon skoru
36
Corsair 5000x
Asus GT 302
beğendiğim iki kasayı örnek olarak koydum.

Akvaryum kasa arayışım yoktur. almak istediğim kasanın en olara k ebatı 20-23 cm civarı yükseklik ve derinlik olarakda 45-50 cm arası olsun istiyorum. ekran katı genişliği yeterince mesafe de(38-40 cm) ve iç hava akışı çok iyi olan kasa aramaktayım. ha ayrıca malzeme kalitesi mükemmel olmasada orta üst seviyede olabilirse sevinirim.

Tip olarak ilgimi çekti. aradığım mesh yapı olduğu için çok niyetledim ama yorumlarında öyle ince ayrıntıda sorun yaşıyanlar çıkınca soğudum kasadan. nzxt özelinde kasanın bileşen kalitesinden şikayet olunca soğudum. msi da ise fanların yetersiz kalması ve kasanın yeterli sernliğe ulaşamamsı şikayeti beni soğuttu.

yukarda yazmayı unutmuşum fanları olan bir kasa bakıyorum ve sessiz ve yüksek kalitede fan lara sahip olursa çok memnun olurum. mükemmel yapıda verdiğim ölçüde olupda bir miktar bütçemi aşan örnekleride değerlendire bilirim. yeterki 10k nın üzeri olmasın.

önerilerinizi bekliyorum.

corsair kasaları ağır oluyormuş. onlarda mükemmel denilebilecek(fan kalitesi ve serinlik) ve ürünleri toplamanın çok kolay ve sorunsuz olduğu varsa kasalar. şimdiden teşekkür ederim.

Not:bütçe 7k ama iyisi çıkarsa 10 bine kadar esnetebilirim.

kasa içeriğini buradan ulaşabilirsiniz. içeriği henüz toplamadım daha.

Son düzenleme:
Akvaryum kasa arayışım yoktur. almak istediğim kasanın en olara k ebatı 20-23 cm civarı yükseklik ve derinlik olarakda 45-50 cm arası olsun istiyorum. ekran katı genişliği yeterince mesafe de(38-40 cm) ve iç hava akışı çok iyi olan kasa aramaktayım. ha ayrıca malzeme kalitesi mükemmel olmasada orta üst seviyede olabilirse sevinirim.
nzxt nin h5 flow ile
msi ın 320R kasası

Tip olarak ilgimi çekti. aradığım mesh yapı olduğu için çok niyetledim ama yorumlarında öyle ince ayrıntıda sorun yaşıyanlar çıkınca soğudum kasadan. nzxt özelinde kasanın bileşen kalitesinden şikayet olunca soğudum. msi da ise fanların yetersiz kalması ve kasanın yeterli sernliğe ulaşamamsı şikayeti beni soğuttu.

yukarda yazmayı unutmuşum fanları olan bir kasa bakıyorum ve sessiz ve yüksek kalitede fan lara sahip olursa çok memnun olurum. mükemmel yapıda verdiğim ölçüde olupda bir miktar bütçemi aşan örnekleride değerlendire bilirim. yeterki 10k nın üzeri olmasın.

önerilerinizi bekliyorum.

corsair kasaları ağır oluyormuş. onlarda mükemmel denilebilecek(fan kalitesi ve serinlik) ve ürünleri toplamanın çok kolay ve sorunsuz olduğu varsa kasalar. şimdiden teşekkür ederim.

Not:bütçe 7k ama iyisi çıkarsa 10 bine kadar esnetebilirim.
MSİ güzel markadır kendisini çok da severim ama NZXT de daha geniş ve hava akışı daha iyi olucaktır

Kasa içeriği veya kullanım tercihlerini bilmeden tavsiye vermek çok mantıklı değil ancak RGB bir öncelik değilse Lian Li Lancool 207 hava akımı ve kurulum kolaylığı için iyi bir alternatif olabilir.

Kasa içeriği veya kullanım tercihlerini bilmeden tavsiye vermek çok mantıklı değil ancak RGB bir öncelik değilse Lian Li Lancool 207 hava akımı ve kurulum kolaylığı için iyi bir alternatif olabilir.
haklısınız. kasa içeriğinden de bahsedeyim biraz. b850 amd ana kart. yüksek ihtimal msi tomahawk atx. r 7500F işlemci. rx 9070xt uyguna denk getirebilirsem nitro+(40k ya bulursam alacam) yoksa yine sapphire pure yada pulse veya son ihtimal asroc taichi. hepsi 9070xt. kule tipi soğutucu. Soğutucu olarak Bunu almayı istiyorum. şuanki kule tek fanlı ama yinede içeriyi buz a yakın yapıyor.

Güç kaynağı olarak bu ürünü almak istiyorum. hafta sonu indirim yaparlarsa hemen sipariş edecem. ramleri daha seçmedim. 1x16 mı yoksa dual mı alacam tam karar veremedim.
lian li nin kasaları güzel ama fanları biraz standart dışı gibi geldi bana. attığınız kasa güzel ama fanları büyük duruyor.
bu kasa dikkatimi çekti
birde bu kasa
mesela bu iki kasada piyasanın en prestijli markalarından, ama o fiyatları hak ediyorlarmı? ne dersiniz. tip olarak aradığım tip bunlar gibi ama fanları ve malzeme kalitesi nasıldır bilemedim.

Not; şuanki kasamdan sökebileceğim kalitede sanırım be quet marka 3-4 adet fanımda mevcut 120 lik. alacağım kasaya takmam mantık lı olurmu?

Tercih ettiğiniz anakart (243.8mm) zaten Lancool 207 (244mm) seçeneğini eliyor. Ucu ucuna sığdırmak gerekir. Kurulumda öyle bir zorluğa gerek yok. iCUE 5000X iyi bir kasa ancak biraz eski bir model (2021'de çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam). ASUS da o parayı haketmiyor gibi.

Alternatif olarak önerdiğiniz H7 Flow her ikisinden de iyi bir kasa ancak istediğiniz yükseklikten biraz daha uzun (54cm). Ben daha eski bir Flow modelini kullanıyorum, yaklaşık 3 senedir. Herhangi bir üretim hatası ya da kalite eksiğini görmedim. be quiet! fanlar iyi durumdaysa kesinlikle kullanabilirsiniz.

Tercih ettiğiniz anakart (243.8mm) zaten Lancool 207 (244mm) seçeneğini eliyor. Ucu ucuna sığdırmak gerekir. Kurulumda öyle bir zorluğa gerek yok. iCUE 5000X iyi bir kasa ancak biraz eski bir model (2021'de çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam). ASUS da o parayı haketmiyor gibi.

Alternatif olarak önerdiğiniz H7 Flow her ikisinden de iyi bir kasa ancak istediğiniz yükseklikten biraz daha uzun (54cm). Ben daha eski bir Flow modelini kullanıyorum, yaklaşık 3 senedir. Herhangi bir üretim hatası ya da kalite eksiğini görmedim. be quiet! fanlar iyi durumdaysa kesinlikle kullanabilirsiniz.
h7 flow bir kaö kişiden de tavsiye edildi. tek sorun ebatının biraz büyük olması. yinede değerlendireceğim.
Şimdi baktımda yanlış okumadıysam h7 nin fiyatlandırmasında kafayı mı yemişler anlıyamadım. beyaz düz modeli 5k iyi tam f/p bi ürün ama ben beyaz sistem kurmayı düşünmüyorum işin kötü tarafı. siyah kasa arıyorum. ona 7k fiyat biçmişler. şimdi bu h7 siyah 7 k ise asus gt302 den üstün olan kısmı ney onu anlıyamadım. bence aynı fiyata asus daha sağlam ürün çıkarmaz mıki?

not: h7 nin ağırlığı da 11 kilo imiş. çelik mi bu kasa. o zaman corsair lere yakın sağlam kasa mı üretiyor bu firma, bilmediğim için soruyorum.

Son düzenleme:
bu baya iyi kendi toz filtreleri doldu mu diye sensörü falan var ama
245 mm (genişlik) - 560 mm (derinlik) - 593 mm (yükseklik)
ekran kartı için 460mm uzunluk cpu için 190 mm derinlik
Yani sizin ölçülere büyük gelebilir ama bilgi paylaşmak istedim. Hava akışı baya iyi ve sessiz bir kasa
Önde 2x 20cm lik 2 fan var. Bütün kasa rgbsiz.
Bütçeyi aşmışım özür dilerim. Başka bakmaya çalışacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.gaming.gen.tr/urun/8440...hyte-x50g-bb-2-yil-birebir-degisim-garantili/
bir de bu var sizin ölçülerle uyumlu bütçe dahilinde fanları yok ama

Son düzenleme:
Yani sizin ölçülere büyük gelebilir ama bilgi paylaşmak istedim. Hava akışı baya iyi ve sessiz bir kasa

https://www.gaming.gen.tr/urun/8440...hyte-x50g-bb-2-yil-birebir-degisim-garantili/
amazonda ;

[th width="332.35px"]
Ürün Boyutları D x G x Y

[/th]
[td]20D x 49G x 50Y santimetre[/td]

ölçüler olarak hem yukardakiler yazıyor, hemde
amazondan kopyalamıştım kusurlu çıkmış kusura bakmayın

[th width="332.35px"]
Ürün Yüksekliği

[/th]
[td]59.3 santimetre[/td]

bu yazıyor. ben bu kasayı inceledim ama bir yorumda kasanın özellikle proart anakarta özel uyumlu üretildiği gibi bir yorumdan ötürü soğudum. alırız sonra tam uymayan bir sorunu çıkar, sonrasında bu tarz ürünlerin iadesinden hiç hoşlanmıyorum. kusurlu olmadıkça tek atış yapmak istiyorum. neyse asıl önemli olan 59 cm mi 50 cm mi kasa?

asus sitesinden teyit ettim ;
59x56 imiş yani sizin yazdığınız ölçüde imiş. bu kasayı 90 cm enide olan masamın alt kısmına koyacağım. şu anki kasam 50 cm derinliğinde ve içeri sığmayıp taşıyor. 3-4 cm si dışarda zaten. yüksekliğin artması bir sorun değil ama derinliğinde artıyor olması feci bir sorun.

Attığınız kasa bana göre arayıp alıp görebileceğim en harika kasalardan birisi aslında. toz sensörünün olması, içerisine şuanki kasam gibi devasa toz kitlesinin girmeyişi felan. aslında kasaya vuruldum, bu kasanın özelliklerini taşıyan ama daha ufak 50x50 x 23-24 cm lerde başka bir kasa varmı tavsiye edeceğiniz.

aslında kasayı masanın yanında ki sehpaya koymak istedim ama evdeki büyük patron izin vermedi. zaten salonu çok dağıtıyormuşum, şansımı zorlamamam gerekirmiş. yoksa masanın dışına çıkabilsem hiç affetmem.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
bence 4000x var memnunum kasadan, önünde toz filtresi var kasanın için toz olmuyor hiç. 5090 + 7800x3d işlemcim var ekran kartı inno3d 65i geçmiyor işlemci de öyle.

asus sitesinden teyit ettim ;
59x56 imiş yani sizin yazdığınız ölçüde imiş. bu kasayı 90 cm enide olan masamın alt kısmına koyacağım. şu anki kasam 50 cm derinliğinde ve içeri sığmayıp taşıyor. 3-4 cm si dışarda zaten. yüksekliğin artması bir sorun değil ama derinliğinde artıyor olması feci bir sorun.

Attığınız kasa bana göre arayıp alıp görebileceğim en harika kasalardan birisi aslında. toz sensörünün olması, içerisine şuanki kasam gibi devasa toz kitlesinin girmeyişi felan. aslında kasaya vuruldum, bu kasanın özelliklerini taşıyan ama daha ufak 50x50 x 23-24 cm lerde başka bir kasa varmı tavsiye edeceğiniz.

aslında kasayı masanın yanında ki sehpaya koymak istedim ama evdeki büyük patron izin vermedi. zaten salonu çok dağıtıyormuşum, şansımı zorlamamam gerekirmiş. yoksa masanın dışına çıkabilsem hiç affetmem.
toz sensörü önemli değil ya onun önemli özelliği bence önündeki büyük fanlar ile sessiz çalışması. Ama büyük fanların da derdi eğer bozulursa yenisini bulmak çok zor. Filtresi kolayca çıkıp temizlenen bir mesh kasa olsun yeter aslında daha basit bir şeyler bakalım.

Tuf gt 302 bu manada güzel daha uygun fiyatlı var mı diye bakacağım.

toz sensörü önemli değil ya onun önemli özelliği bence önündeki büyük fanlar ile sessiz çalışması. Ama büyük fanların da derdi eğer bozulursa yenisini bulmak çok zor. Filtresi kolayca çıkıp temizlenen bir mesh kasa olsun yeter aslında daha basit bir şeyler bakalım.

Tuf gt 302 bu manada güzel daha uygun fiyatlı var mı diye bakacağım.
tamam hocam bekliyor olacağım tavsiyenizi.

bu olabilir ama üst tarafa 240mm den fazla soğutucu takılamıyor. olmuşken 360 olsa daha iyi olur.
https://www.amazon.com.tr/NZXT-Flow...ontext&ref_=fplfs&utm_source=chatgpt.com&th=1 bu da aynı şekilde üstte 240 mm sıvı soğutma desteği sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,832
Üyeler
188,172
Son üye
Galatasaryy
Geri