Hocam şimdiki bilgisayarcılar sadece para yemek için proglanlanmış gibiler valla garipBüyük olasılıkla remlerden biri veya bir kaçında problem vardır. Benim anlamadığım o bilgisayarcı nasıl olur da zaman istediği halde sıkıntıyı tam çözememiş, ya uğraşmak istememiş ya da sadece parasına çalışmışBen en başta bir kere bilgisayarcı denmiş o zata kıllandım, foroğraflardan bilgisayarda değişen bir parça olup olmadığını seri numarasına kadar kontrol etmek gerek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
test edilebilir parçaları test etmek sırasıyla sana düşen, sağlıklarını, sağlamlıklarını kontrol ettikten sonra büyük olasılıkla sıkıntılı donanım ortaya çıkar, ondan sonrası daha kolay.Herşeyi duruyo ben tanırım prçalarımı, bi sorun olunca götürüyorum sorun yok o konuda ama çözemedim bu olayı
sırayla gitmek gerek, öncelikle memtest ile remleri test etmelisin:Bu akşam arkadaşımın pcsi ile deniyeceğim, bana ramleri işlemcileri neyle test edebilirsem programlarını yazabilirmisiniz akşam size sonuçları ile döneyim.
Doğrı diyorsunuz tabikide herkesden her şey beklenir, akşam deneyip dönüş yapcağım teşekkürler.Bak neden bilgisayarcılara dikkat etmek gerek diye yazdım; bazı kurnazlar dış kabı aynı bırakıp içinden milletin anlayamayacağı şekilde çip veya parça söküp bozuk veya defolu parçayı takıp, kendini zarardan kurtarır, böylece tereyağından kıl çeker gibi kara geçerler. Ve bunu yapan o kadar çok teknik servis var ki, yapmayan hatta yok gibidir o yüzden seri numarasına kadar parçalar kontrol edilmeli, belki senin için değil de konuyu okuyan diğer üyeler için bu bence dikkate alınmalı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
sırayla gitmek gerek, öncelikle memtest ile remleri test etmelisin:
![]()
MemTest86 - Official Site of the x86 Memory Testing Tool
MemTest86 is the original self booting memory testing software for x86 and ARM computers. Supporting both BIOS and UEFI, with options to boot from USB.www.memtest86.com
Videolardan nasıl test edebileceğine bakarsın.