İNNO3D RTX 5070 2x Furmark 2k da 85 derece oluyor

Babapiro_

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
127
1 yıl sonunda sistemimi toplayıp son parça olan İNNO3D RTX 5070'İ vatan'dan aldım. İlk iş furmark testini açtım ve ekran kartı 2k da daha 1 dakika olmadan 85 derecelere kadar çıktı. Bu sıcaklık değerleri normal midir?

Asus Prime AP201 kasa
MSI MPG a850g güç kaynağı
İnno3d RTX 5070 2x
AMD Ryzen 7 9700x
MSI B650-m Gaming PLus Wifi anakart

1769437257840.webp

Fazla sıcak gibi geldi

%100 fan'da 84 derece inanılmaz kötü.

1 yıl sonunda sistemimi toplayıp son parça olan İNNO3D RTX 5070'İ vatan'dan aldım. İlk iş furmark testini açtım ve ekran kartı 2k da daha 1 dakika olmadan 85 derecelere kadar çıktı. Bu sıcaklık değerleri normal midir?

Asus Prime AP201 kasa
İnno3d RTX 5070 2x
AMD Ryzen 7 9700x

Alıntıyı görüntüle
Kartta sırun var iade edin

200w güçte 85 derece olması imkansız termal macun sürmeyi mi unutmuşlar karta

%100 fan'da 84 derece inanılmaz kötü.
Kartta sırun var iade edin
Fazla sıcak gibi geldi
Boşta da 35-45 derece arasında geziyor şuan. Biraz kasanın hava akışından şüpheleniyorum ama bu kadar fark eder mi yoksa direkt iade etmeli miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

200w güçte 85 derece olması imkansız termal macun sürmeyi mi unutmuşlar karta
testi 400x300 yapınca bile 80 dereceye çıkıyor en az.

Asus Prime AP201 kasa
İnno3d RTX 5070 2x
AMD Ryzen 7 9700x

Alıntıyı görüntüle
ya kasanın hava akışında ciddi sorun var ya da kartta bir sıkıntı var. Kartın incelemeleri yapılmıştı, furmarkta gayet iyi değerler veriyordu.

kanka tam ekran yap bi 2k olsun aynı karta sahibim denedim senin için tam ekranda 75 derece oluyor bende 2 dk tuttum ama 10dk da artar belki de senin 1dk da 85 olmuş

ya kasanın hava akışında ciddi sorun var ya da kartta bir sıkıntı var. Kartın incelemeleri yapılmıştı, furmarkta gayet iyi değerler veriyordu.
Bende ondan konu açmıştım zaten.

Kasa hava akışı için arkada bir egzoz fan var. Kasanın önünde herhangi bir fan yok onun yerine güç kaynağı var. Birde işlemci kule tipi soğutucunun 2 tane fanı var.

Sorunun anakartta olduğunu çok zannetmiyorum. İşlemci, ram, ssd vb onlarda hiçbir sorun yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kanka tam ekran yap bi 2k olsun aynı karta sahibim denedim senin için tam ekranda 75 derece oluyor bende 2 dk tuttum ama 10dk da artar belki de senin 1dk da 85 olmuş
Fark ettim ki mönitörüm 2k olmadığı (daha yeni monitör almadım) için istesemde 2k test yapamıyormuşum. 1600x800 falan oluyor test.

Bende ondan konu açmıştım zaten.

Kasa hava akışı için arkada bir egzoz fan var. Kasanın önünde herhangi bir fan yok onun yerine güç kaynağı var. Birde işlemci kule tipi soğutucunun 2 tane fanı var.

Sorunun anakartta olduğunu çok zannetmiyorum. İşlemci, ram, ssd vb onlarda hiçbir sorun yok.
Garip bir durum, başka bir kartla test etme şansınız varsa iyi olur.

Garip bir durum, başka bir kartla test etme şansınız varsa iyi olur.
Elimde başka kart yok. Sadece daha öncesinde GTX 960 ile sistemi kullanmıştım. Tüm darboğazlara rağmen hiçbir zaman böyle ısındığını hatırlamıyorum

Kartın 2 fanlı modeli için boşta 22 derece demişler. Senin boştaki dereceler de yüksek.

Kartın 2 fanlı modeli için boşta 22 derece demişler. Senin boştaki dereceler de yüksek.
Şuan baktığım kadarıyla kartın en fazla ve en az sıcaklıkları normalden 10 15 derece fazla. Ayrıca RDR2 açıp test etmeye çalıştım fakat monitör yüzünden 60 FPS üstüne çıkmadı ve sıcaklıklar 70 derece altında kaldı

Kasam şuan yerde. Bi son çare olarak kasayı masanın üzerine koyup sıcaklıklara öyle bakıcam olmazsa büyük ihtimalle iade edicem. (Umarım termal macun sürmeyi unutmamışlardır)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,475
Üyeler
189,274
Son üye
secret8080
Geri