Mühendislik ve ofis için laptop önerisi

YPoine

80+
Reaksiyon skoru
42
Bütçe
25000
20-30k arasında autocad kullanacağım ama çok yoğun kullanmayacağım ve projeyi çoğu zaman bu pc'de çizmeyeceğim de sadece görüntülemeyi düşünüyorum. Genelde projeler 2d vektörel mekanik projeler falan olacak. Üzmeyecek fiyat performans, çok da 30k'lara dayanmadan 25k civarında bir öneriniz var mıdır?

20-30k arasında autocad kullanacağım ama çok yoğun kullanmayacağım ve projeyi çoğu zaman bu pc'de çizmeyeceğim de sadece görüntülemeyi düşünüyorum. Genelde projeler 2d vektörel mekanik projeler falan olacak. Üzmeyecek fiyat performans, çok da 30k'lara dayanmadan 25k civarında bir öneriniz var mıdır?
ikinci elde 3050 li laptop alsanız işinizi görür 20k falan tutar

bu ürünü ben de gördüm baya hoşuma da gitti, ama yine de kararsız kaldım autocadde çok yetersiz kalır mı diye. 2. elde 4050'li Lenovo LOQ 15ARP9 buldum 23k civarına. ürünün bir sorunu yoksa loq mu alayım yoksa bu daha uzun pil ve sıfır olmasından dolayı daha mı çok iş görür sanki

bu ürünü ben de gördüm baya hoşuma da gitti, ama yine de kararsız kaldım autocadde çok yetersiz kalır mı diye. 2. elde 4050'li Lenovo LOQ 15ARP9 buldum 23k civarına. ürünün bir sorunu yoksa loq mu alayım yoksa bu daha uzun pil ve sıfır olmasından dolayı daha mı çok iş görür sanki
Bende müh uygulamaları kullanıyorum autocad çok basit bir uygulama 10 yıllık pcler bile kolayca çalıştırıyor

Bende müh uygulamaları kullanıyorum autocad çok basit bir uygulama 10 yıllık pcler bile kolayca çalıştırıyor
yani ben de aynı fikirdeyim sıfır idepad alıp geçmek daha mantıklı geldi, zaten çizim yapsam yapsam mekanik işler 2d düz basit şeyler yani zorlanacağını sanmıyorum. çok büyük bişi olursa zaten masaüstü pc var hallederim

hocam ikinci el temiz 4050 laptop bulduysan o fiyata kaçırma. fiyat güzel. ama dediğim gibi satıcı nasıl kullanmıştır, ürünün durumu nedir tek dert o. 2d düzlemde çalışacağın için harici ekran kartına ihtiyacın olmaz diye düşündüm hem de bu bütçede sıfır ekran kartlı laptop bulmak zor, ideapad de işini görecektir diye tahmin ediyorum.

yani ben de aynı fikirdeyim sıfır idepad alıp geçmek daha mantıklı geldi, zaten çizim yapsam yapsam mekanik işler 2d düz basit şeyler yani zorlanacağını sanmıyorum. çok büyük bişi olursa zaten masaüstü pc var hallederim
Masaüstün varsa oyun vs oynamicaksan ideapad daha mantıklı taşınabilirlik açısından daha rahat oluyor

fikirleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim <3

ideapad yerine huaweı tecih edebilirsiniz ideapadlerin kasa ve ekran kalitesi çok kötü özelliklede kasa kalitesi olarak komple plastik, üstüne 1k daha ekleyip bunu almanızı öneririm kasa komple metal ve ekran kalitesi gayet iyi 3 yıldır d15 modelini kullanıyorum çok memnunum
Huawei iki farklı kasa kullanıyor, biri dandik diğeri güzel, D serisine karışık dağıtmışlardı, klavyesinden anlaşılıyor. Ideapad'lerin TN panelli olanları kötü, IPS'ler güzel, bu IPS. Plastik - metal kasa tercih meselesi, ben statik elektriklenmeden çok çektiğim için metal kasa pek cazip gelmiyor mesela.

Huawei iki farklı kasa kullanıyor, biri dandik diğeri güzel, D serisine karışık dağıtmışlardı, klavyesinden anlaşılıyor. Ideapad'lerin TN panelli olanları kötü, IPS'ler güzel, bu IPS. Plastik - metal kasa tercih meselesi, ben statik elektriklenmeden çok çektiğim için metal kasa pek cazip gelmiyor mesela.
ben aktif olarak 3 yıldır D15 2022 modelini kullanıyorum, geçenlerde arkadaşıma attıgım modelden aldık kasa ve ekran kalitesi benimkiyle aynı, bende plastik kasaya çok tilt oluyormu çıtırtı ve esneme yapmasından dolayı ve dayanıklı olmadıgı için sevmiyorum en ufak düşme ve sürtünmelerde çizip kırılıyor bu sebeple benim için metal kasa çok önemli

bütçeyi 35 37k'ya kadar yükselttim sıfır harici ekran kartı olan 3050 4050'li bir şey almayı düşünüyorum, bu konuda bir öneriniz var mıdır ?

Geri