Ram yüzünden dar boğazmı yaşıyorum

W10IQ

80+
Reaksiyon skoru
7
Selamlar bi kaç gündür gozüme batan bir sorun var bilgisayarımda bazı oyunlarda nekadar düşüğe çeksem bile mesela dying light the beast gibi oyunlarda fps im hep 50-30 arası geziyor sistem ozelliklerimde
Cpu:i5 12400F
Gpu: rtx 3060
Ram: tek kanal 16gb ram
Ssd:nv2 500gb depolama
Şuan da 2. 16gb ram almayı düşünuyorum sizce almalımıyım yoksa sorun başka şeylerdemi
Düzenleme:işte bir foto ekledim

Son düzenleme:
Ram ile alakası yok. İşlemci de kötü değil.
Power veya ssd sorun olabilir.
Ssd de disk crysyal ile test yapar mısın.

bende ramle ilgili olduğunu çok düşünmüyorum. ama oyunları ultrada oynamak istiyorsan yeni oyunlar için konuşuyorum. yeterli gelmiyebilir. bide ekran kartının gb siylede ilgili olabilir. 8gb çok yeterli değil. seninki 8mi 12mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar bi kaç gündür gozüme batan bir sorun var bilgisayarımda bazı oyunlarda nekadar düşüğe çeksem bile mesela dying light the beast gibi oyunlarda fps im hep 50-30 arası geziyor sistem ozelliklerimde
Cpu:i5 12400F
Gpu: rtx 3060
Ram: tek kanal 16gb ram
Ssd:nv2 500gb depolama
Şuan da 2. 16gb ram almayı düşünuyorum sizce almalımıyım yoksa sorun başka şeylerdemi
çok ilginç ben bile gtx1650 4gb ile oynadım oyunu ara ara kasma yaptı lowda ama oynattı virüs falan olmadığına eminmisin

Ayarları yükseltmen lazım çünkü işlemcine yük biniyor. Ekran kartın boşta orta ayarlara getir daha fazla fps gelecek.

RAM'lerin DDR4 ise ve tek 16GB RAM kullanıyorsan yarı performans alırsın. Yanına ram alman lazım.

DDR5 ise tek 16GB RAM ile %80-85 performans verir.

bende ramle ilgili olduğunu çok düşünmüyorum. ama oyunları ultrada oynamak istiyorsan yeni oyunlar için konuşuyorum. yeterli gelmiyebilir. bide ekran kartının gb siylede ilgili olabilir. 8gb çok yeterli değil. seninki 8mi 12mi ?

çok ilginç ben bile gtx1650 4gb ile oynadım oyunu ara ara kasma yaptı lowda ama oynattı virüs falan olmadığına eminmisin
Pc sıfır

İşlemci soğutucusu nedir?
Cift kule tipi kral

RAM'lerin DDR4 ise ve tek 16GB RAM kullanıyorsan yarı performans alırsın. Yanına ram alman lazım.

DDR5 ise tek 16GB RAM ile %80-85 performans verir.
Evet tek kanal ddr4

Ayarları yükseltmen lazım çünkü işlemcine yük biniyor. Ekran kartın boşta orta ayarlara getir daha fazla fps gelecek.
Denicem teşkürler

Demi bende çok şaşırdım ram almayı düsünüyorum o yuzden

Gpu vram i 11gb

Dying light the beast optimizasyonu berbat bir oyun değil mi ya? Arkadaşımda 6650xt var ilk çıktığında fps droptan oynamamıştı o oyunu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,301
Üyeler
189,060
Son üye
Aquadria
Geri