Ekran kartı gereksiz kullanıyor.

MctCan

80+ Silver
Reaksiyon skoru
911
Merhaba ark,

Bugun farkettim ekran kartım gereksiz kullanımda. Arka plan vs herşeyi kapattım düşmüyor. Gereksiz bişilerde indirmedim virüs girme ihtimal yok dicemde bilemedim.
Ekran kartımı hangi uygulama sömürdüğünü görebilioz mu ? Görev yöneticide göstermiyor. Olmadı ise en son temiz format atacağım.
Ekran görüntüsü 2026-02-14 000322.webp

Microsoft’un kendi aracı olan Process Explorer diye bir şey var.Görev Yöneticisi’nin çok daha gelişmiş ve her şeyi gösteren hali gib
  • Üstteki sütun isimlerine (hani Name, CPU falan yazan yerler) sağ tıkla, Select Columns de.
  • Orada GPU sekmesi var, ona gelip GPU Usage kutucuğunu işaretle ve Tamam de.
  • Şimdi o yeni gelen GPU sütununa bir kere tıkla ki en çok kullanandan en az kullanana doğru sıralansın.

Merhaba hocam yardımcı olayım
1771019651870.webp

Burada cpu nun üstüne sağ tık yapıp GPU seçeneğini işaretleyip en çok gpu kullanan uygulamaları görebilirsiniz. SS atar mısınız ayrıca yaptıktan sonra normal olma ihtimali var

Microsoft’un kendi aracı olan Process Explorer diye bir şey var.Görev Yöneticisi’nin çok daha gelişmiş ve her şeyi gösteren hali gib
  • Üstteki sütun isimlerine (hani Name, CPU falan yazan yerler) sağ tıkla, Select Columns de.
  • Orada GPU sekmesi var, ona gelip GPU Usage kutucuğunu işaretle ve Tamam de.
  • Şimdi o yeni gelen GPU sütununa bir kere tıkla ki en çok kullanandan en az kullanana doğru sıralansın.
Merhaba hocam yardımcı olayım
Alıntıyı görüntüle
Burada cpu nun üstüne sağ tık yapıp GPU seçeneğini işaretleyip en çok gpu kullanan uygulamaları görebilirsiniz. SS atar mısınız ayrıca yaptıktan sonra normal olma ihtimali var
Yeni öğreniyorum şunu valla :D . Pcyi yeniden başlattım düzeldi gibi ama tekrar ederse GPU kısmında bakacağım .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Antivüris indirmekten pcyi temiz format atayım daha iyi kanka

Yeni öğreniyorum şunu valla :D . Pcyi yeniden başlattım düzeldi gibi ama tekrar ederse GPU kısmında bakacağım .

baksana bir merak ettim kullananı

Yarım saatini alıyor toplamda.

yardımcı olabildim umarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,446
Üyeler
188,937
Son üye
jg g kjhhlhh