HYUNDAİ İX35 MOTORDAN GELEN SES

Reaksiyon skoru
99
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim, sorunu hemen yazayım, aracı alalı 10 gün oldu alırken expere vs soktuk neyse 300 km falan bindik binmedik motordan devir orantılı tık tık tık tık diye ses geldiğini farkettik motor sıcak veya soğuk farketmiyor yüksek devirlerde pek duyulmuyor genelde rolantide araç içindeyken daha çok belli aracın yağ değuşimi ne zaman olmuş bilmiyoruz biz değiştiricektik ama bu ses gelince bir ustaya gidelim dedik. Babam aracı götürdü bi ustaya ankarada ismini vermicem motoru dinlemiş direkt motor bitik yatak sarıyor demiş doğal olarakda babamın morali bozuldu sonuçta araç alması kolay değil araç 114 binde, ben pek yatak vurma sesine benzetemedim neyse sonra başka bir ustaya götürdük yağdan dolayı ve sübab iticisi veya sübabdan yapabilir dedi araçta hafif performans kaybı var gibi ve biraz fazla yakıyor gibi zaten fazla yakan bi araç arabasınıda geçtim babamın moralinin bozulmasına canım sıkıldı aldığımız galeriyi aradık pazartesi getir bi ustama gösterelim dediler sorun neyse fiyatı hallederiz vs dediler anlamadığım alırken ses yoktu eksperde de bişi çıkmadı sadece motor bakımı yapılması lazım dedi exper yarın sabah bidaha yorgun yorgun arabayı götürcem sizce ne olabilir başından böyle bir olay geçen var mı ?

Uzun süredir elantra kullanıcısıyım bu tarz bi sorun yaşamadım. Ancak motorun bitik olduğunu yatak sardığını asla düşünmüyorum. Gergi rulmanları falan da ses yapabiliyo hyundai araçlarda. Yani rektefiyeciler motor konusunda en iyi ustalar diye biliyorum. Onlara da sesi dinletip sorunun ne olduğu sorulabilir.

Uzun süredir elantra kullanıcısıyım bu tarz bi sorun yaşamadım. Ancak motorun bitik olduğunu yatak sardığını asla düşünmüyorum. Gergi rulmanları falan da ses yapabiliyo hyundai araçlarda. Yani rektefiyeciler motor konusunda en iyi ustalar diye biliyorum. Onlara da sesi dinletip sorunun ne olduğu sorulabilir.
Benim şahsi görüşüm pek anlamam ama anaştırmalarıma göre yağ kalitesi ve uygun yağ, orjinal filtre olmayıncada yapabilirmiş diğer gittiğimiz usta korkmayın o kadar dedi yatak ya da piston olsa çok farklı olurdu dedi ama ne biliyim bu devirde araç alması kolay değil borçlanıyorsun sıkıntısız diye aldığın araç 300 km sora ses yapıyor

Benim şahsi görüşüm pek anlamam ama anaştırmalarıma göre yağ kalitesi ve uygun yağ, orjinal filtre olmayıncada yapabilirmiş diğer gittiğimiz usta korkmayın o kadar dedi yatak ya da piston olsa çok farklı olurdu dedi ama ne biliyim bu devirde araç alması kolay değil borçlanıyorsun sıkıntısız diye aldığın araç 300 km sora ses yapıyor
Hocam yanlış anlamayın galeriden satın almak zaten en büyük hata. Yani galeriden araba alıp 100 metre ilerde de sorun yaşayabilirdiniz o şekilde düşünmek sağlıklı değil.

Tam tersi motoru bitik arabayı galericiye satamazsın
Bu aracı arabam.comdan almış galerici ben yağ ve yağ filtresi ya da lifter veya sübab olduğunu düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam yanlış anlamayın galeriden satın almak zaten en büyük hata. Yani galeriden araba alıp 100 metre ilerde de sorun yaşayabilirdiniz o şekilde düşünmek sağlıklı değil.
Valla anlamış değilim hayır bu galeriler tüm araçlarıda toplamışlar arkadaş sahibindende bulamadıkki araç kimse işini düzgün yapmıyor ustaya götürüyosun yalandan dinliyor ve hemen motor bitik 100 120 bin masrafı var diyor diğer ustaya gidiyorum sübab iticisi diyor ne yapacağımı şaşırdım

Geri