Hollanda'da vs. İtalya'da okumak

Şartları var ya. Ülkenin dilini öğrenmeden mi gideceğim mesela? Önce üniversiteleri karar vereceğim mümkün olan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zorunlu değil zaten. Okuyup gelsem de olur. Ayrıca önce kazanabilmesin ne demek? Önce isteyeceğim hani, hazırlanıp ona göre başvuracağım. Açık lise okudum ama bazı üniversitelerin farklı kabul şartları var.

Evet onları araştırıyorum.

O zaman neden cevap yazıyorsun peki?

Ne zorba bir formmuş burası. Önceki forumda gayet yardımcı oldular. Saçma sapan yardımcı olmayacaksanız şu an çıkın bu konudan.
Ne hangi alanda okuyup çalışmak istediğini yazmışsın, ne maddi durumunu yazmışsın, ne senin için öncelikli gereksinimleri yazmışsın. Konuda tek bir tane bilgi yok. Bir de utanmadan yardım bekliyorsun. Yazık sana he ciddi söylüyorum OAKDMAORMAMFLALRLWMFMW

Ne hangi alanda okuyup çalışmak istediğini yazmışsın, ne maddi durumunu yazmışsın, ne senin için öncelikli gereksinimleri yazmışsın. Konuda tek bir tane bilgi yok. Bir de utanmadan yardım bekliyorsun. Yazık sana he ciddi söylüyorum OAKDMAORMAMFLALRLWMFMW
Senin gibi bir saygısız bana yardım etmesin zaten. Eğer yazmadıysam sorarsın insan gibi. Senin gibi birinden mi utanıp yardım bekleyeceğim bir de?

usta italyada torino iyi mi? bogazıcınden falan tr ye gore bırde nerden bakıyonuz bu sıralamaya
QS world rankings by subject yaz çıkar. Ben buradan bakıyorum. Ama sıralama bu yukarıdakinin attığı sıralamadan bayağı farklı, hangisi daha doğru bilemem. Onunki 2026 olduğu için daha doğru olabilir.

Son düzenleme:
QS world rankings by subject yaz çıkar. Ben buradan bakıyorum. Ama sıralama bu yukarıdakinin attığı sıralamadan bayağı farklı, hangisi daha doğru bilemem. Onunki 2026 olduğu için daha doğru olabilir.
usta bu ıyı olanlar cok ımkansız goluyor ya gozume sen nası ıkna ettın kendını top 100 falan

usta bu ıyı olanlar cok ımkansız goluyor ya gozume sen nası ıkna ettın kendını top 100 falan
Ben daha çok ilk 200-300'deki üniversiteleri hedefliyorum. Girenler nasıl giriyor mesela. Önümde daha bir yıl var, öz geçmişim için bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Önceki yıllardan bazı katıldığım yarışmalarım vesaire var zaten. Eğer uğraşırsan neden olmasın. Hiçbiri tutmazsa da dünyanın sonu değil sonuçta, en kötü burada bir yere girerim. Bu bölüm olmazsa da diğer ilgimi çeken bölümlere girerim. Her türlü planım var, olmazsa da olmaz. Kaçıncı sınıftın?

Ben daha çok ilk 200-300'deki üniversiteleri hedefliyorum. Girenler nasıl giriyor mesela. Önümde daha bir yıl var, öz geçmişim için bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Önceki yıllardan bazı katıldığım yarışmalarım vesaire var zaten. Eğer uğraşırsan neden olmasın. Hiçbiri tutmazsa da dünyanın sonu değil sonuçta, en kötü burada bir yere girerim. Bu bölüm olmazsa da diğer ilgimi çeken bölümlere girerim. Her türlü planım var, olmazsa da olmaz. Kaçıncı sınıftın?
açıktayım usta seneye martta mezun olucam 2009 luyum valla bende yd okumak istiyorum derslerim iyi dilimde iyi ama cv falan bilmiyorum nasıl oluyo sen 12 mısın

açıktayım usta seneye martta mezun olucam 2009 luyum valla bende yd okumak istiyorum derslerim iyi dilimde iyi ama cv falan bilmiyorum nasıl oluyo sen 12 mısın
Ben de 2009'luyum. Bu sene sınıfta kaldım açığa geçmek için. Şu an açıkta değilim seneye geçeceğim. Boştayım şu an okula gitmiyorum kalmak için. Belki de kredim yetmeyecek 1 yıl daha okumak zorunda kalacağım belli olmaz. IELTS SAT falan o şekil sınavları oluyor araştır bulursun. İstediğin üniversitelerin sitesinde bulabilirsin girmen gereken sınavları. Onların yanında birkaç şekilde cv geliştirsen kabul alabilirsin. Özellikle proje yarışmaları iyi bir katkı sağlar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben de 2009'luyum. Bu sene sınıfta kaldım açığa geçmek için. Şu an açıkta değilim seneye geçeceğim. Boştayım şu an okula gitmiyorum kalmak için. Belki de kredim yetmeyecek 1 yıl daha okumak zorunda kalacağım belli olmaz. IELTS SAT falan o şekil sınavları oluyor araştır bulursun. İstediğin üniversitelerin sitesinde bulabilirsin girmen gereken sınavları. Onların yanında birkaç şekilde cv geliştirsen kabul alabilirsin. Özellikle proje yarışmaları iyi bir katkı sağlar diye düşünüyorum.
Usta hangı unıyı hedeflıyon benım dılde ve matta sorunum yokta bunlardan baska unıye gırmek ıcın ne lazım chat gpt soruyom ama doğrumu soyluyo emın değilim ya sitelerine bakmam lazım bıde cv yi nası geliştircezki prpje falan dedigin ne acıkta nası yaparım

Usta hangı unıyı hedeflıyon benım dılde ve matta sorunum yokta bunlardan baska unıye gırmek ıcın ne lazım chat gpt soruyom ama doğrumu soyluyo emın değilim ya sitelerine bakmam lazım bıde cv yi nası geliştircezki prpje falan dedigin ne acıkta nası yaparım
Benim daha hedeflediğim net bir yer yok. Başta Güney Kore'ye bakmıştım ama kaliteli üniversiteleri açıktan kabul etmiyor. Avrupa tarafı daha olası gibi duruyor. Amerika da olabilir hiç bakmadım şartlarına ama. ChatGPT zaten yanlış bilgi veriyor genelde. Çok önermem oradan bilgi almanı bu konuda. Açıktan olunca genelde direkt kabul etmiyorlar. Farklı yollar sunan üniversiteler var. Mesela Delft üniversitesi var Hollanda'da, başka bir üniversitede 1 yıl okuyup yüzde 75'den yukarı bir başarı sağlarsan başvurma şansın oluyor. Başka bir üniversitede de 1 yıl hazırlık okuman gerekiyordu mesela. Böyle farklı şartları olabiliyor. En iyisi istediğin üniversiteleri bir yere not et, sonra hepsini teker teker sitesinden araştır. Ben bu şekilde yaptım. CV içinse tam net değilim, şu an daha o işle uğraşmıyorum. Uluslararası yarışmalar çok katkı sağlıyor diye duymuştum. Onları araştırabilirsin. CV'yi nasıl geliştireceğini de araştırsan iyi olur. Eğer kararlıysan şimdiden başlamanı öneririm çünkü hazırlanman gerekebilir. İnternette yurt dışı danışmanlığı önerenler de vardı. Onlara da bakabilirsin, güvenilir bir yerse daha iyi olur hatta bence.

1000 dolar aylık italyada okuyamazsın benim akraba gitti yaklaşık 3-4k dolar gidiyodu bıraktı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,463
Üyeler
189,270
Son üye
Bayra.m
Geri