Oyun dondu ve bilgisayardan bip bip sesler geldi, sorun gpu olabilir mi?

RevenKalr

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
4,418
Dostlar önceden after effectte, oyunlarda falan ekran kartından (olduğunu düşünüyorum) bazı sorunlar oluşuyordu ama geçen ay kendiliğinden düzeldiği için garantiye göndermemiştim.
Dün fortnite ı yüksek grafiklere alayım dedim, 5dk sonra oyun dondu mouse yavaş ve takıla takıla ilerliyordu bip bip bip sesler çıkıyordu.
Ekran kartı sorunlu mu değil mi nasıl test ederim? Furmark da falan sorun çıkmıyor harbi bi test lazım

Hız aşırtma var mı?

DDU ile driverleri kaldırıp kararlı sürümü yüklemeyi denediniz mi? Aynı şekilde format chipset vs.

Stress testini sadece FurMark üzerinden mi denediniz? Öyleyse OCCT ile vram testi yapabilir misiniz?

Son düzenleme:
DDU ile driverleri kaldırıp kararlı sürümü yüklemeyi denediniz mi? Aynı şekilde format chipset vs.

Stress testini sadece FurMark üzerinden mi denediniz? Öyleyse OCCT ile vram testi yapabilir misiniz?
occt ile vram testi de yaptım diye hatırlıyorum, her türlü driverı sildim yükledim formatta attım.
Ama occt yi bir daha deneyeyim,

occt ile vram testi de yaptım diye hatırlıyorum, her türlü driverı sildim yükledim formatta attım.
Ama occt yi bir daha deneyeyim,
Birde eğer imzadaki sistemden bahsediyorsak bu sistem için 500w çok sınırda değil mi bu sebepten ötürü de sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Bunun için fortnite'da ayarları en düşüğe çekip fps sınırlandırması yapıp deneyebilir misiniz? sorun çözülürse psu kaynaklı olabilir.

Birde eğer imzadaki sistemden bahsediyorsak bu sistem için 500w çok sınırda değil mi bu sebepten ötürü de sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Bunun için fortnite'da ayarları en düşüğe çekip fps sınırlandırması yapıp deneyebilir misiniz? sorun çözülürse psu kaynaklı olabilir.
Bu psu yu ödünç almıştım, sistemi ilk aldığımda herşeyi aynı anda yüke soktuğumda bile kapanmamıştı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,410
Üyeler
189,439
Son üye
kazulet33
Geri