Sagend
80+
- Reaksiyon skoru
- 69
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Insallah Oyle DıyelımDelikanlı Allah yüzüne gülmüş oyun zevkini bir süreliğine almış elinden otur sınavına çalış. Kafan rahatlayınca sınavdan sonra keyifle oynarsın![]()
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Planım O YondeMantıklı bir hamle olur Üniversitede laptop şart. Sen yine de almışken gaming laptop al ama sattıktan sonra.
Neden Olmasın Deneyelım Bakalımdene ve etkisini gör.
ykste hedefine göre yapmak istediğin net sayısını ve o nete göre çalışacağın konuları seç.
max 7 saat uyku.
sabahları en geç 7 8 de kalk ilk 3 saat boyu seçtiğin bir konuyu iyice çalış ve soru çöz. anlama ve soru çözme hızın yavaşsa 3 saati 4 saat yap hiç ara verme telefonu da kapat. ciddiyim telefonu akşama kadar eline almak yok.
11 12 de öğlen karnını doyur 1 saat ara
akşam yemeğine kadar sabahki çalıştığından farklı bir derse ara vermeden çalış mutlaka çözümlü soru video vs olsa da çöz. akşam yemeğine kadar soru çözme hedefi belirle. ama en azından de ki bu konuyu gerçekten anlamaya başladım.
akşam yemeğinden sonra sal çalışmayı. bak bakalım oyunların hazzı artacak mı. belki ilk 1 2 gün hissetmezsin ama eğer mezuna kalma stresiyle dertlenip aynı zamanda oyun bağımlısıysan, bu taktikle son 3 ay çalışıp mühendislik kazandım 5 sene önce. son ay oyunları bırak.
herkeste işe yarayacak değil tabi ama 3 ay dene ve sabret derim.
Cok Tesekkur Ederım Sanırım Ihtıyacım Olan Seylerden Bırısıde Buçok basit buna kedi mentali diye adlandırıyorum
kediler gündüzleri enerjilerini harciyamadıklarında geceleri dolanır etrafta insandada benzeri var çoğunlukla bilgisayar başında minimum enerji yakımıyla duruyorsun ve için içine sığmıyor bişiler yapmak istiyorsun dışarıda ama yapamıyorsun imkanın olmuyor olduğundada sürekli oturmaktan hayat enerjin tükenmiş oluyor üşengeçlik mıymıylık basıyor insana, seni çok iyi anlıyorum birde buna ek olarak dopamin seviyesi zamanla doluyor kolay kolay aynı doluluğa ulaşamıyorsun bu youtube shorts instagram derken sürekli 10 saniyede bir farklı videolara geçip sürekli yeni şeylerle karşılaştığın için beyin bunu seviyor ama uyuşuyor zamanla bir şeye uzun süre odaklanamıyorsun vücudunda ağrılar sızılar oluyor
şimdi ise ihtiyacın olanı söylüyorum: beynin neyi yapmamanı söylüyorsa onu yap genelde vücudun ihtiyacı beynin yapmamanı söylediği şeylerdir yani arkadaşların çağırır üşenirsen demekki gitmen gerekiyor, bir şeyle uğraşman gerekiyor ama erteliyorsan hemen yapmalısın, canın sıkıldı evde ya şöylemi yapsam şurayamı gitsem dediğin anda amann ne uğraşcam diyorsan onu yapmalısın bu sayede o depresyon benzeri durumdan kurtulmalısın