Oyunlardan Zevk Almıyorum.

Delikanlı Allah yüzüne gülmüş oyun zevkini bir süreliğine almış elinden otur sınavına çalış. Kafan rahatlayınca sınavdan sonra keyifle oynarsın 😎
Insallah Oyle Dıyelım :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mantıklı bir hamle olur Üniversitede laptop şart. Sen yine de almışken gaming laptop al ama sattıktan sonra.
Planım O Yonde

dene ve etkisini gör.
ykste hedefine göre yapmak istediğin net sayısını ve o nete göre çalışacağın konuları seç.
max 7 saat uyku.
sabahları en geç 7 8 de kalk ilk 3 saat boyu seçtiğin bir konuyu iyice çalış ve soru çöz. anlama ve soru çözme hızın yavaşsa 3 saati 4 saat yap hiç ara verme telefonu da kapat. ciddiyim telefonu akşama kadar eline almak yok.
11 12 de öğlen karnını doyur 1 saat ara
akşam yemeğine kadar sabahki çalıştığından farklı bir derse ara vermeden çalış mutlaka çözümlü soru video vs olsa da çöz. akşam yemeğine kadar soru çözme hedefi belirle. ama en azından de ki bu konuyu gerçekten anlamaya başladım.
akşam yemeğinden sonra sal çalışmayı. bak bakalım oyunların hazzı artacak mı. belki ilk 1 2 gün hissetmezsin ama eğer mezuna kalma stresiyle dertlenip aynı zamanda oyun bağımlısıysan, bu taktikle son 3 ay çalışıp mühendislik kazandım 5 sene önce. son ay oyunları bırak.
herkeste işe yarayacak değil tabi ama 3 ay dene ve sabret derim.
Neden Olmasın Deneyelım Bakalım

çok basit buna kedi mentali diye adlandırıyorum
kediler gündüzleri enerjilerini harciyamadıklarında geceleri dolanır etrafta insandada benzeri var çoğunlukla bilgisayar başında minimum enerji yakımıyla duruyorsun ve için içine sığmıyor bişiler yapmak istiyorsun dışarıda ama yapamıyorsun imkanın olmuyor olduğundada sürekli oturmaktan hayat enerjin tükenmiş oluyor üşengeçlik mıymıylık basıyor insana, seni çok iyi anlıyorum birde buna ek olarak dopamin seviyesi zamanla doluyor kolay kolay aynı doluluğa ulaşamıyorsun bu youtube shorts instagram derken sürekli 10 saniyede bir farklı videolara geçip sürekli yeni şeylerle karşılaştığın için beyin bunu seviyor ama uyuşuyor zamanla bir şeye uzun süre odaklanamıyorsun vücudunda ağrılar sızılar oluyor
şimdi ise ihtiyacın olanı söylüyorum: beynin neyi yapmamanı söylüyorsa onu yap genelde vücudun ihtiyacı beynin yapmamanı söylediği şeylerdir yani arkadaşların çağırır üşenirsen demekki gitmen gerekiyor, bir şeyle uğraşman gerekiyor ama erteliyorsan hemen yapmalısın, canın sıkıldı evde ya şöylemi yapsam şurayamı gitsem dediğin anda amann ne uğraşcam diyorsan onu yapmalısın bu sayede o depresyon benzeri durumdan kurtulmalısın
Cok Tesekkur Ederım Sanırım Ihtıyacım Olan Seylerden Bırısıde Bu

Kanka okumadım detaylı ama çocukluktan beri hayalini kuruyormuşsun yaş olmuş 19. her şey vaktinde güzeldir eğlenmemen normal olabilir biraz ara ver oyunlara, farklı türler denersin sonra.

Kanka okumadım detaylı ama çocukluktan beri hayalini kuruyormuşsun yaş olmuş 19. her şey vaktinde güzeldir eğlenmemen normal olabilir biraz ara ver oyunlara, farklı türler denersin sonra.
Yani Eski Arkadaşlar Kalmadı Eskı Heyecan Yok Satmayı Dusunuyorum Zaten Yenı Konu Actım Bunun Hakkında

Yani Eski Arkadaşlar Kalmadı Eskı Heyecan Yok Satmayı Dusunuyorum Zaten Yenı Konu Actım Bunun Hakkında

Sıkılıp satmaya çalıştığın sistem benim sadece böbreğimi satıp alabileceğim bir sistem, ben çorabıma kadar neyim varsa 9060xt sistem alacaktım 2 güne kadar forumdaki herkesin başını ağrıtıyordum ama vazgeçtim çünkü gücüm yetmiyor, alamiyorum. Benim yaşım 17 belki alır oynarım ama yaşım senin gibi 19 20 olduktan sonra ne olacak? Sadece içimdeki çocuğu mutlu etmiş olacağım, ya sonra? Heves yok arkadaşlar yok hayat gelmiş iş var güç var. Bende sıkılacağım. Ama şartlar genç yaşta almaya izin vermiyor ülkemizde yıllardır.

Bu tarz durumlar geldiğinde, sürekli oynadığın tarz oyunları salabilirsin. Ben genelde ya online oyun oynuyorum ya da MyAbandonware eski oyunları indirip oynuyorum. Buradaki tek sorun insanların shorts, reels vb. izlemesi veya günümüz sosyal medya hastalıkları değil. Oyunların da kalitesi düşmüş durumda.

Firmalar kâr odaklı baktıklarından açık dünya ama içeriği bomboş veya o seriye bağlı kitleye meme, gördün mü bak inceyi tarzı şeyler yaratacak sahneler oluşturuyor oyun değil.

Eski oyunlar tam tersi AA çaplı olan ucuz versiyonları bile bir istekle yapılıyor. Excel tablosu ve formüllere göre değil.

Mesela indir aşağıdaki oyunu oyna. Eğer halen sıkılıyorsan, hikaye falan takip edemiyorsan oyun oynarken arkaya podcast tarzı konuşma videoları aç veya yan ekrana bir dizi aç onu izlerken CoD, BF6 falan oyna. Hiç olmadı bir MMORPG bul onu oyna gibi gibi.

MyAbandonware oyun bulmak bir tık zor. Atıyorum sevdiğin eski bir oyunu araştırdın, oyunun türü veya yapımcı firma kısımlarına tıklayıp benzer kalitede oyunlar bulabilirsinz. Geliştirici, yayıncı ve tür sayfaları var. Görselde gösterdiklerime tıklanabiliyor.

2026-02-23_22-28.webp

Kısa eski oyunlar 3-5 saatte bittiğinden, oyun keyifliyse ve kısa sürdüklerinden eğlenebiliyorsun. Açık dünya oyunlar bir yerden sonra tekrara bağladığından istisnasız hepsi sıkıyor. Ara sıra belki bu tarz açık dünya çekebilir, ama güncel oyunları sürekli oynamak istemsiz bir bıkkınlık yapıyor. Bu yüzden aralara böyle eski veya kısa biten oyunlar katmayı deneyin.

GoG'dan falan eski oyunlar alıp oynayabilirsin. Sevdiğin bir oyunu tekrar oynayabilirsin. Ben CoD Warchest ve Modern Warfare serisini ara sıra tekrar oynarım mesela.

Bende senle aynı yaştayım Allah'a şükür istediğim bölümde ve ilçemdeki üniye gidiyorum 1 aydır bende bilgisayarda oynayacak bi motivasyon bulamıyorum kendimi yt de boş boş video izlerken buluyorum ama okuduğum bölüm gereği kod yazarken/kodla uğraşırken eğleniyorum hele üstden ders alarak "görüntü işleme" dersi için heyecanlıyım yinede konu oyun oynamaya gelince steam a boş boş bakıp bişe bulamayıp kapatıyorum bi hedef edinip bu monoton döngüden çıkmayı hedefliyorum
Sana sınavda başarılar
iyi geceler

Hocam çok detaylı okumadım ama yksye başlayacaksan ve sayısal isen biyolojide destek verebilirim. anlamadığın konu olur veyahut çözemediğin biyoloji sorularına bakabilirim. Bir yerden başla ve 1 2 hafta kendini zorla sonrası her türlü geliyor ben ilk mezuna kaldığımda baya sıkıntı yaşamıştım ne bir zevk vardı ne de başka bir şey kendimi zar zor toparlamıştım. Önemli olan bir yerden başlamak ve güzel bir not almak gerisi arkasından geliyor allahtan başka bir şey çıkmaz ise ünide yapacağın düzgün dostluklar ve oyunlardan kazandığın düzgün arkadaşlar ile o oyun zevki tekrardan geliyor haberin olsun :D

sistemi satma otur çalış adam akıllı bir üniversite kazan hayatın keyifli olunca oyunlardan keyif almasını da öğreneceksin senin şuan yaptığın şey şuna benziyor kalcan ateşteyken yemek yemeye çalışıyorsun ama yemek neden lezzetli değil diyorsun senin yaptığın şey tam olarak bu öncelikle kalk ordan başka bir yere otur ateş olmayan bi yere sonra yemeği ye bak bakayım lezzeti var mıymış yok muymuş kalcan yanarken yemeğin tadını alabilir misin

Bu tarz durumlar geldiğinde, sürekli oynadığın tarz oyunları salabilirsin. Ben genelde ya online oyun oynuyorum ya da MyAbandonware eski oyunları indirip oynuyorum. Buradaki tek sorun insanların shorts, reels vb. izlemesi veya günümüz sosyal medya hastalıkları değil. Oyunların da kalitesi düşmüş durumda.

Firmalar kâr odaklı baktıklarından açık dünya ama içeriği bomboş veya o seriye bağlı kitleye meme, gördün mü bak inceyi tarzı şeyler yaratacak sahneler oluşturuyor oyun değil.

Eski oyunlar tam tersi AA çaplı olan ucuz versiyonları bile bir istekle yapılıyor. Excel tablosu ve formüllere göre değil.

Mesela indir aşağıdaki oyunu oyna. Eğer halen sıkılıyorsan, hikaye falan takip edemiyorsan oyun oynarken arkaya podcast tarzı konuşma videoları aç veya yan ekrana bir dizi aç onu izlerken CoD, BF6 falan oyna. Hiç olmadı bir MMORPG bul onu oyna gibi gibi.

MyAbandonware oyun bulmak bir tık zor. Atıyorum sevdiğin eski bir oyunu araştırdın, oyunun türü veya yapımcı firma kısımlarına tıklayıp benzer kalitede oyunlar bulabilirsinz. Geliştirici, yayıncı ve tür sayfaları var. Görselde gösterdiklerime tıklanabiliyor.

Alıntıyı görüntüle

Kısa eski oyunlar 3-5 saatte bittiğinden, oyun keyifliyse ve kısa sürdüklerinden eğlenebiliyorsun. Açık dünya oyunlar bir yerden sonra tekrara bağladığından istisnasız hepsi sıkıyor. Ara sıra belki bu tarz açık dünya çekebilir, ama güncel oyunları sürekli oynamak istemsiz bir bıkkınlık yapıyor. Bu yüzden aralara böyle eski veya kısa biten oyunlar katmayı deneyin.

GoG'dan falan eski oyunlar alıp oynayabilirsin. Sevdiğin bir oyunu tekrar oynayabilirsin. Ben CoD Warchest ve Modern Warfare serisini ara sıra tekrar oynarım mesela.

Degerlı Yorumun Icın Tesekkur Ederım Detaylıca Inceleyecegım

Bende senle aynı yaştayım Allah'a şükür istediğim bölümde ve ilçemdeki üniye gidiyorum 1 aydır bende bilgisayarda oynayacak bi motivasyon bulamıyorum kendimi yt de boş boş video izlerken buluyorum ama okuduğum bölüm gereği kod yazarken/kodla uğraşırken eğleniyorum hele üstden ders alarak "görüntü işleme" dersi için heyecanlıyım yinede konu oyun oynamaya gelince steam a boş boş bakıp bişe bulamayıp kapatıyorum bi hedef edinip bu monoton döngüden çıkmayı hedefliyorum
Sana sınavda başarılar
iyi geceler
İyi Dileklerin İcin tesekkur Ederım :D

Hocam çok detaylı okumadım ama yksye başlayacaksan ve sayısal isen biyolojide destek verebilirim. anlamadığın konu olur veyahut çözemediğin biyoloji sorularına bakabilirim. Bir yerden başla ve 1 2 hafta kendini zorla sonrası her türlü geliyor ben ilk mezuna kaldığımda baya sıkıntı yaşamıştım ne bir zevk vardı ne de başka bir şey kendimi zar zor toparlamıştım. Önemli olan bir yerden başlamak ve güzel bir not almak gerisi arkasından geliyor allahtan başka bir şey çıkmaz ise ünide yapacağın düzgün dostluklar ve oyunlardan kazandığın düzgün arkadaşlar ile o oyun zevki tekrardan geliyor haberin olsun :D
:D Guldurdun valla Gece Gece Degerlı Yorumun Icın Tesekkur Ederım Bıyolojı Ile Aram Iyı Ezber Ders Oldugu Icın

sistemi satma otur çalış adam akıllı bir üniversite kazan hayatın keyifli olunca oyunlardan keyif almasını da öğreneceksin senin şuan yaptığın şey şuna benziyor kalcan ateşteyken yemek yemeye çalışıyorsun ama yemek neden lezzetli değil diyorsun senin yaptığın şey tam olarak bu öncelikle kalk ordan başka bir yere otur ateş olmayan bi yere sonra yemeği ye bak bakayım lezzeti var mıymış yok muymuş kalcan yanarken yemeğin tadını alabilir misin
Guzel Yorummus Bu Cidden Tesekkur Ederım Degerlı Yorumun Icın Sanırım Bu Kadar Yorum Satma Dıyorsa Satmanın Bır Mantıgı Yok Ama Bu Sınavıda Halletmek Lazım

benım da zamanın da başıma geldi hayat inişli çıkışlı olabilir en azından içini dökmesi iyi bir şey hocam umarım her şey hepımız için daha iyi olur ve onun için de öyle :)
hayat inişli cikisli. belli dönemler bazı sorumluluklar yükleniyor insana geleceğiyle alakalı 🙂, geleceğine odaklanmalı.

Öncelikle Herkese İyi Forumlar Bu Raddeye Gelene Kadar Asla Açacağım Yada Yazacagım Bır Konu Olmadı Benım Icın Bu. Artık Mecbur Kalmıs Gıbı Hıssedıyorum O Sebeple Dusuncelerınızı Kendınızı Benım Yerıme Koyarak Yaparsanız Cok Sevınırım.

Hepinize Merhaba 19 Yasında Mezuna Kalmıs Bır Ogrencıyım. 7 - 8 Yıldır Her Genc Gıbı Benımde Cok Ust Duzey Bır Sıstem Dızme Hayalım Vardı Ve Bu Sıstemı Gecen Yıl Yazın 3 Ay Boyunca Bir İşe Girerekten Ve Eski Sistemimi Satarak Almıs Bulunuyorum. Su Raddeye Kadarda Fivem Valorant Cs Gibi Bircok Oyun Oynadım Ancak Artık Hem Son Zamanlarda Yasadıgım Bazı Olaylar Netıcesınde Hemde Kendı Mutsuzlugum Sebebı İle Bilgisayarı Acıp Masaustu Ekranı Ile Bakısıp Duruyorum Ne Bı Eskı Hadı Valo Gir Adam Vur hadı Fıvem Gir Rol Cevir Zevki Kaldı Icımde Nede Pc Yı Açma İstegi Hatırlıyorum O 7 Ay Once Pc Ye İlk Start Verdigim Anı Nasıl Heyecanlı Nasıl Mutluydum Ama Sımdı Konu Buraya Yazmaya Kadar Geldı Merak Edenler Olacaktır Yazıya Devam Etmeden Sıstem Ozellıklerımı Yazıyorum.

ANA MONITOR: Asus TUF Gaming VG27AQML1A 27" 1 Ms 2K Pivot IPS 260 Hz

YAN MONITOR: LG UltraGear 24GN65R-B 23.8" 1 Ms Full HD Pivot IPS 144 Hz
--------------------------------------------------------------------------------
EKRAN KARTI: COLORFUL iGame GeForce RTX 5070 Ultra W OC GDDR7 192Bit (OC 12GB-V) 12GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 7 9800X3D 5.20 GHz AM5 96 MB V-Cache 120 W Box İşlemci

ANAKART: MSI B650M Project Zero AM5 Soket DDR5 7600(OC) MHz mATX Anakart

SIVI SOĞUTUCU: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB ACFRE00152A İşlemci Sıvı Soğutucu

RAM: XPG 32GB (2x 16GB) 6400MHZ DDR5 Ram AX5U6400C3216G-DCLARWH

PSU: MSI MAG A850GL PCIES WHITE 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI

KASA: MSI MAG PANO M100R PZ White 4x120mm ARGB Fan USB 3.2 Micro-ATX Tower Gaming Kasa

M2 SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

M2 SSD:Western Digital BLUE SN580 WDS500G3B0E PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD

SATA SSD: SanDisk Plus SDSSDA-480G-G26 SATA 3.0 2.5" 480 GB SSD

SATA SSD: Adata Ultimate SU630 ASU630SS-240GQ-R SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD
--------------------------------------------------------------------------------
KOLTUK: Hawk Fab C5
KLAVYE: Mchose Jet75
mouse: Vxe Mad R
MOUSEPAD: Wraith Spirit Of Aim
KULAKLIK: Hyperx Cloud 3 S Wireless
GAMEPAD: GameSir Cyclone 2

Diyeceksiniz Ki Bu Sistem İyi Neden Boyle Bir Duyguya Kapıldın Bende Bılmıyorum Ve Ekstra Olarak Sıstemı Satma Raddesıne Kadar Geldım Dun Neredeyse Ilan Acacaktım Son Anda Durdum Ve Buraya Yazmak Geldı Aklıma Ama Dusunuyorum Da Bazen Bı Sorun Sıkıntı Cıkmazsa Unıversıteye Gıdecegım Bu Sene Bunu Satıp Bı Laptop Mu Alsam 30 Bin Cıvarına Yada Satmayayım Dursun Mu Cok Kararsızım Ve Hıcbır Fıkrım Kalmadı Artık Eskıden Oyun Icın Actıgım Bu Bılgısayarı Eskı Dedıgımde 7 Ay Once Artık Acasım Bıle Gelmıyor Belkıde Oyunda Yasadıgım Kotu Ve Benım Adıma Hayal Kırıcı Bı Olaydandır Onu Bılemıyorum Ancak Ne Olursa Olsun Su Anda Hıssettıklerım Bu Yanlıs Hesaplamadıysam Tum Bılesenlerı Sayet Satarsam Elıme 120 Bın Cıvarı Bır Para Gecmıs Olacak 19 Yasında Olarak 30 a Laptop Aldıgımı Varsayarsam Kalan 90 Bın Tl Yı Ne Yapacagımı Da Bılmıyorum Yatırım Yap Dıyenler Olacaktır Ondan Da Pek Anlamam Anlayacagınız Ikı Yolu Kapalı Bır Cıkmaza Gırdım Ve Sızden Yardım Beklıyorum.

Buraya Kadar Okudugunuz Icın Ve Degerlı Yorumlarınızı Esırgemedıgınız Icın Tesekkur Ederım.
Yıllar önce bende mezuna kaldım dostum ve arkadaşlarım üni statüsüne geçince kendimi çok geri planda kalmış hissettim, ama pes etmedim okudum ve mevki + iş + maaş olarak iyi bir durumdayım ama bunların hepsi kademe kademe oldu inan pes edicek duruma geldim ama inan hayat devam ediyor 150k lık sistem topladım oynarsın hevesin geçer dediler ama oda olmadı dolayısıyla mezuna kalman ve diğer konular için söylüyorum kendini yetersiz hissedebilirsin, ama sakın durma devam et çünkü inanıyorum önünde uzun bir yol var mevlananın bir sözü var 1 kapı kapanır bin kapı açılır diye, sen canını sıkma ve pes etme eminim karşına çok daha iyi fırsatlar çıkacaktır canım dostum :)

Yıllar önce bende mezuna kaldım dostum ve arkadaşlarım üni statüsüne geçince kendimi çok geri planda kalmış hissettim, ama pes etmedim okudum ve mevki + iş + maaş olarak iyi bir durumdayım ama bunların hepsi kademe kademe oldu inan pes edicek duruma geldim ama inan hayat devam ediyor 150k lık sistem topladım oynarsın hevesin geçer dediler ama oda olmadı dolayısıyla mezuna kalman ve diğer konular için söylüyorum kendini yetersiz hissedebilirsin, ama sakın durma devam et çünkü inanıyorum önünde uzun bir yol var mevlananın bir sözü var 1 kapı kapanır bin kapı açılır diye, sen canını sıkma ve pes etme eminim karşına çok daha iyi fırsatlar çıkacaktır canım dostum :)
Cok Tesekkur Ederım Degerlı Vaktını Ayırıp Yorumunu Bıraktıgın Icın Karar Verdım Gıbı Ama Ya Sistemi Satma Zamanı Gelmıs Gibime Geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,117
Üyeler
189,970
Son üye
ahk4434
Geri