Kendi Discord Alternatifimi Geliştiriyorum: Test İçin Ekip Aranıyor

Wuqqers

80+
Reaksiyon skoru
8
Selamlar, burası sormak için doğru yer mi bilmiyorum ama bir süredir üzerinde tek başıma gece gündüz çalıştığım bir projeyi sizinle paylaşmak istedim.

Doğumdan gelen CP (Serebral Palsi) durumumdan dolayı hayatımın neredeyse tamamı fiziksel dünyadan ziyade dijital dünyada, bilgisayar başında kod yazarak ve oyun oynayarak geçti. Bu durumu bir dezavantaj olarak görmek yerine yazılımı ve bir şeyler inşa etmeyi yaşam biçimi haline getirdim. Normalde freelance full-stack geliştirici olarak çalışıyorum.

Biliyorsunuz, Discord erişim engeli sürecinde hepimiz bir iletişimsizlik çektik. Ben de bu dışa bağımlılığın verdiği can sıkıntısını fırsat bilip, tamamen kendi kontrolümüzde olan bir platform geliştirmeye başladım. Next.js, WebRTC, Docker ve Prisma kullanarak bütün iskeleti kendi VDS sunucumda sıfırdan ayağa kaldırdım. Projenin henüz net bir adı olmadığı ve kapalı beta sürecinde sunucu maliyetlerini optimize etmek istediğim için şimdilik bir subdomain üzerinden yayın veriyorum.

Şu an projenin temel iskeleti, gerçek zamanlı chat ve sesli kanallar hazır durumda. Ancak oyun dünyasından da iyi bildiğiniz gibi bir sistemi production seviyesine taşıyan şey yazdığın kodun kalitesinden ziyade testerların acımasız geri bildirimleridir. Laboratuvar ortamı başka, gerçek dünya başka.

Uygulamanın limitlerini zorlayacak, odaya ekibiyle aynı anda girip ping ve paket kaybı testleri yapacak, gerçekten hatalarımı yüzüme vuracak aktif arkadaş gruplarına ihtiyacım var. Tarayıcı üzerinden hiçbir şey indirmeden girebilirsiniz, isterseniz Windows için uygulama da var. Test aşamasında olduğumuz için kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt sırasında şu kapalı beta davetiye kodunu kullanabilirsiniz: Prism-Kaya

Acaba siz de kendi ekibinizle platformu bir kurcalamak, o tester gözüyle sistemi çökertmeyi denemek ister misiniz? Vakit kaybetmeyeyim diyorsanız direkt pas geçebilirsiniz. İlgilenenler konuya yazarsa veya DM atarsa linki hemen salıyorum. Şimdiden vaktiniz için çok teşekkür ederim.

Projemizin Özellikleri:
  • Çoklu Kaynak Desteği: YouTube, SoundCloud ve Spotify (YouTube arama entegrasyonlu) üzerinden yüksek kaliteli ses akışı.
  • Entegre Radyo İstasyonları: +40 adet popüler Türkiye ve dünya radyosunun (Power FM, Kral Pop, Fenomen vb.) doğrudan dinlenebilmesi.
  • Gelişmiş Kuyruk Yönetimi: 50 parçaya kadar geçmiş tutma, otomatik parça atlama ve durum (state) koruma.
  • Hands-Free (Sesli Komut): Mikrofon üzerinden sesli komutlarla eller serbest oynatma ve kontrol desteği.
  • Dynamic Island: iOS estetiğinde, sesli komut ve müzik durumunu gösteren interaktif ve animasyonlu kullanıcı arayüzü.
  • Hibrit Mimari: Hem yüksek performanslı Next.js web uygulaması hem de Tauri tabanlı native masaüstü uygulaması desteği.
  • Akıllı Player Kontrolleri: Web arayüzü ile bot arasında tam senkronize (Gateway/WebSocket tabanlı) uzaktan kontrol (Ses, Duraklat, Atla).
  • Modern & Classic Temalar: Premium tasarım standartlarında iki farklı kullanıcı arayüzü seçeneği.
  • Discover Page: Yeni Sunucuları keşfetmek için merkezi ekran.
  • Sosyal Panel: Arkadaş listesi yönetimi ve davet sistemi (Invite System).
  • Kalıcı Ayarlar: Ses seviyesi ve kullanıcı tercihlerinin Zustand ve localStorage ile oturumlar arası korunması.

Ekler

• Ekran Görüntüsü 2026-03-06 17.43.32-fullpage.webp
    Ekran Görüntüsü 2026-03-06 17.43.32-fullpage.webp
    76.7 KB · Hit: 54
  • Ekran görüntüsü 2026-03-06 174717.webp
    Ekran görüntüsü 2026-03-06 174717.webp
    31.5 KB · Hit: 52
Son düzenleme:
Selamlar, burası sormak için doğru yer mi bilmiyorum ama bir süredir üzerinde tek başıma gece gündüz çalıştığım bir projeyi sizinle paylaşmak istedim.

Doğumdan gelen CP (Serebral Palsi) durumumdan dolayı hayatımın neredeyse tamamı fiziksel dünyadan ziyade dijital dünyada, bilgisayar başında kod yazarak ve oyun oynayarak geçti. Bu durumu bir dezavantaj olarak görmek yerine yazılımı ve bir şeyler inşa etmeyi yaşam biçimi haline getirdim. Normalde freelance full-stack geliştirici olarak çalışıyorum.

Biliyorsunuz, Discord erişim engeli sürecinde hepimiz bir iletişimsizlik çektik. Ben de bu dışa bağımlılığın verdiği can sıkıntısını fırsat bilip, tamamen kendi kontrolümüzde olan bir platform geliştirmeye başladım. Next.js, WebRTC, Docker ve Prisma kullanarak bütün iskeleti kendi VDS sunucumda sıfırdan ayağa kaldırdım. Projenin henüz net bir adı olmadığı ve kapalı beta sürecinde sunucu maliyetlerini optimize etmek istediğim için şimdilik bir subdomain üzerinden yayın veriyorum.

Şu an projenin temel iskeleti, gerçek zamanlı chat ve sesli kanallar hazır durumda. Ancak oyun dünyasından da iyi bildiğiniz gibi bir sistemi production seviyesine taşıyan şey yazdığın kodun kalitesinden ziyade testerların acımasız geri bildirimleridir. Laboratuvar ortamı başka, gerçek dünya başka.

Uygulamanın limitlerini zorlayacak, odaya ekibiyle aynı anda girip ping ve paket kaybı testleri yapacak, gerçekten hatalarımı yüzüme vuracak aktif arkadaş gruplarına ihtiyacım var. Tarayıcı üzerinden hiçbir şey indirmeden girebilirsiniz, isterseniz Windows için uygulama da var. Test aşamasında olduğumuz için kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt sırasında şu kapalı beta davetiye kodunu kullanabilirsiniz: Prism-Kaya

Acaba siz de kendi ekibinizle platformu bir kurcalamak, o tester gözüyle sistemi çökertmeyi denemek ister misiniz? Vakit kaybetmeyeyim diyorsanız direkt pas geçebilirsiniz. İlgilenenler konuya yazarsa veya DM atarsa linki hemen salıyorum. Şimdiden vaktiniz için çok teşekkür ederim.
ben olabilirim

uzun metinleri yapıştırınca client donuyor ekstradan şu şekilde gozukuyor
1772820853443.webp

hoca istersen Donanım Arşivi forum sunucusu gibi bir şey açabilirsin destek olmak isteyenler vesaire girebilir

uzun metinleri yapıştırınca client donuyor ekstradan şu şekilde gozukuyor
Alıntıyı görüntüle
Teşekkür ederim roadmapime ekliyorum hotfix için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hoca istersen Donanım Arşivi forum sunucusu gibi bir şey açabilirsin destek olmak isteyenler vesaire girebilir
Yanii Donanım Arşivi Moderasyon ekibi dilerse sunucu açabiliriz tabii ama şu an kapalı beta amacım projenin buglarını tester arkadaşlarla test ederek hotfix atmak ve oyuncu arkadaşlarıma katma değer sağlamak tabii ne kadar destek görürüm bilmiyorum ama daha yolun başından pes edemeyiz ^^

Dün bir arkadaş daha açmıştı discord benzeri uygulama yapıyorum diye ben o konu sandıydım. Size de kolay gelsin hocam hayırlısı olsun

seslee vardı sanki ona noldu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,336
Üyeler
189,830
Son üye
CBS DİJİTAL
Geri