🔥İndirim Vatan ekran kartları yine indirimde

Reddit ve kartin marka modelini yazarsan ilk çıkan sonuclarin hepsinde gürültülü olduğundan bahsediliyor.

Diger kullanan kişiler de toksik toksik yorum ve tavirlara girmeden kendi tecrübelerini yazarsa daha iyi anlaşılır.
Kasam da gayet hava akışı iyi bir kasa lian li lancool 215. Önde 200mm 2 adet dev fani var. Ve kesinlikle amd wraith stealth işlemci stok soğutucusunu bastiriyor fanin kalkış sesi. Herhangi bir coil whine yok. Karti aldığım gün bütün performans vb testleri geminiyle yaptim. Sorun da yok kartta. Ama UV ile ugrasmadim henüz.

2-3 ay önce yaptım zaten o dediğini. Reddit olsun başka yabancı forumlar olsun farklı mecralarda araştırdım. Bu kart hakkında ortak görüş "Uyguna buluyorsan yapıştır geç, büyük markaların giriş modellerinden iyi" tarzındaydı ve aynen dedikleri gibi çıktı. 1 değil 2 tane satın aldığımı da söyleyeyim, tek bir örnek üzerinden konuşmuyorum yani. Stok işlemci fanını en düşük devirde bile bastırıyor demişsin, kartın en düşük devri olan 1400 RPM'de benim kartı belirgin duymam için kafamı kasanın içine sokarak oyun oynamam gerekiyor. CW da çıkmadı. Ya sende ekstra bir gürültü hassasiyeti var ya da kart fanlarında bir balans problemi var. Eğer en düşük RPM'de cidden rahatsız ediyorsa garantiye göndermek iyi olabilir normal gelmedi bana. Gürültü hassasiyetin varsa kartı satıp 55-60K ve üstüne daha sessiz modellere bakabilirsin ama onlarda bile CW çıkmayacağının garantisi yok mesela. Parayla bile saadet yakalanmıyor bu devirde :D

2-3 ay önce yaptım zaten o dediğini. Reddit olsun başka yabancı forumlar olsun farklı mecralarda araştırdım. Bu kart hakkında ortak görüş "Uyguna buluyorsan yapıştır geç, büyük markaların giriş modellerinden iyi" tarzındaydı ve aynen dedikleri gibi çıktı. 1 değil 2 tane satın aldığımı da söyleyeyim, tek bir örnek üzerinden konuşmuyorum yani. Stok işlemci fanını en düşük devirde bile bastırıyor demişsin, kartın en düşük devri olan 1400 RPM'de benim kartı belirgin duymam için kafamı kasanın içine sokarak oyun oynamam gerekiyor. CW da çıkmadı. Ya sende ekstra bir gürültü hassasiyeti var ya da kart fanlarında bir balans problemi var. Eğer en düşük RPM'de cidden rahatsız ediyorsa garantiye göndermek iyi olabilir normal gelmedi bana. Gürültü hassasiyetin varsa kartı satıp 55-60K ve üstüne daha sessiz modellere bakabilirsin ama onlarda bile CW çıkmayacağının garantisi yok mesela. Parayla bile saadet yakalanmıyor bu devirde :D

UV yaptın mi karta? Ve daha önce farkli özellikle MSI'im gaming x veya üzeri seviye kart kullandın mı? Belki bana önceki kartimin asiri sessiz olmasi nedeniyle cok sesli geldi INNO..

Bir de kasan masa üstünde mi aşağıda mi duruyor? Benimki hemen yanımda masamin üzerinde.

2 dakikalik bir aramada çıkan ilk 2 sonuctan ekran görüntüleri koydum eke gürültü hakkında.
Umarim bana özel bir sorun değildir ama bunu herhangi bir servise anlatamazsin TR'de. Normal ses der geçerler.

Reddit yorumlarini da okuyunca bu heralde böyle gürültülü demiştim ama simdi canim sıkıldı gece gece.

Görüntüler eklenmiyor neden bilmem.

Son düzenleme:
UV yaptın mi karta? Ve daha önce farkli özellikle MSI'im gaming vbleri ve üzeri seviye kart kullandın mı? 2 dakikalik bir aramada çıkan ilk 2 sonuctan ekran görüntüleri koydum eke gürültü hakkında.
Umarim bana özel bir sorun değildir ama bunu herhangi bir servise anlatamazsin TR'de.

Görüntüler eklenmiyor neden bilmem.

Tamamen stok hali için konuştum. UV yapınca kart zaten kütüphaneye dönüyor. 3.5 slotluk yer kaplayan bir kaya parçası büyüklüğündeki PNY Gaming Verto 4080 Super vardı bu arada bu karttan önce bende. Üst segment kart ve alt segment kartta beklentiyi fiyata göre ayarlamalısın. Yurt dışından gelen arkadaşın getirdiği en üst segment Vanguard 5070 modelini de 1-2 hafta kadar kullanmıştım güncel seri örneği olarak. İnanılmaz serin çalışıyordu ama belirgin CW vardı kartta :D

Beklentiyi fiyata göre ayarladigim için gürültüsünü çok da sorun etmedim zaten ama dedigin kadar da sessiz bir kart asla değil. Sorun ne olabilir bilmiyorum ama dedigim gibi tam olarak ucak motoru kalkiyor kasadan resmen.

Beklentiyi fiyata göre ayarladigim için gürültüsünü çok da sorun etmedim zaten ama dedigin kadar da sessiz bir kart asla değil. Sorun ne olabilir bilmiyorum ama dedigim gibi tam olarak ucak motoru kalkiyor kasadan resmen.

Yukarıda sonradan eklemişsin şimdi gördüm kasayı hep masada tutarım asla yere koymam, kartın stok haline "çok sessiz bir kart" gibi bir şey de demedim fiyatına göre iyi dedim. Windforce SFF ve Ventus da geçti elimden, daha seslilerdi. Bu kartı 2026 gibi bol enflasyonlu bir senede 39K'ya 6 taksit denk getirenler şanslı, 44 biraz fazla ama daha ucuza kart olmadığı için hala alınabilir seviyede. Bence kartta emin olduğun bir arıza yoksa hiç garantiyle falan uğraşmayıp UV'yi çakıp oyunların keyfini çıkar, neredeyse 9070 serisi parasına 5070 Ti aldın çünkü

Yukarıda sonradan eklemişsin şimdi gördüm kasayı hep masada tutarım asla yere koymam, kartın stok haline "çok sessiz bir kart" gibi bir şey de demedim fiyatına göre iyi dedim. Windforce SFF ve Ventus da geçti elimden, daha seslilerdi. Bu kartı 2026 gibi bol enflasyonlu bir senede 39K'ya 6 taksit denk getirenler şanslı, 44 biraz fazla ama daha ucuza kart olmadığı için hala alınabilir seviyede. Bence kartta emin olduğun bir arıza yoksa hiç garantiyle falan uğraşmayıp UV'yi çakıp oyunların keyfini çıkar, neredeyse 9070 serisi parasına 5070 Ti aldın çünkü

Evet vatandan aldım. Parafpuan vs derken 39bine falan geldi. UV için araştırayım biraz belki daha sessiz hale gelir zira eminim ki servise gitse servis ses normal diyip sallar. Bir de orasini burasını kurcalayacam diye yolladigimdan beter sekilde geri gelir. Kidemliyiz bu mevzularda :)) heralde ben abarttim sesi msi'in sessizligine alistiktan sonra.
Benden baska da sesten şikayetçi olan olmadığına göre konu altında....

Evet vatandan aldım. Parafpuan vs derken 39bine falan geldi. UV için araştırayım biraz belki daha sessiz hale gelir zira eminim ki servise gitse servis ses normal diyip sallar. Bir de orasini burasını kurcalayacam diye yolladigimdan beter sekilde geri gelir. Kidemliyiz bu mevzularda :)) heralde ben abarttim sesi msi'in sessizligine alistiktan sonra.
Benden baska da sesten şikayetçi olan olmadığına göre konu altında....

Garanti her zaman son çare olmalı. "Bir sorun yok" deyip geri göndermelerini geçtim çalınma ihtimali bile var bu kaos ve kriz ortamında, savcılıkla uğraş dur sonra.. UV'ye ve OC'ye çok iyi tepki veriyor 50 serisi, UV yaptıktan sonra 1-2 segment yükselmiş olacak kart bedavaya :D

Şurada anlatmış: "What happens in this case, is that when activated, you go from a zero rpm mode to 1600 rpm, which can be quite a sudden change in the ambient volume, making it more noticeable to some people."
O "some people"dan biri benim işte. Aslinda çok da sese duyarli değilim ama. Öyle olsam stok fanla 4 senedir amd kullanmazdim. Bu ani kalkış sıkıntı bende. Neyse karti alanlar da kendi yorumlarini yazsın bakalım onlar ne düşünecek

Şurada anlatmış: "What happens in this case, is that when activated, you go from a zero rpm mode to 1600 rpm, which can be quite a sudden change in the ambient volume, making it more noticeable to some people."

Minimum devir 1600 değil 1400 RPM, 1200 falan olsaydı ideal olurdu ama dert edilecek bir durum değil. Yazan yanlış yazmış. Kulaktan dolma bilgi girmişler bizim yerli forumlardaki çoğu kişinin yaptığı gibi :kekw: Prime 5070 Ti mı Windforce SFF mi Inno x3 mü diye sorulursa Prime > Inno X3 > Windforce SFF derim(duyum değil tecrübe). Genelde Prime hak ettiğinden çok daha pahalıya satıldığı için önermek zor oluyor. Aslında PTM kullanılan ve yeterli soğutmaya sahip bir model ama fiyat işte... Zotac ile Inno kardeş firma olmalarına rağmen Zotac'ta "fan rattling" şikayetleri var Inno'da denk gelmedim henüz. Benim aldıklarımda da bir sorun çıkmadı

"Ani fan çalışma sesi" derken fanlar maksimum devire çıkıp geri mi düşüyor yoksa direkt 1400-1500'den başlaması mı rahatsız edici geldi? Eğer ikincisiyse kartın ayarı böyle yapacak bir şey yok hocam. "Sen istiyor premium fanlı 5070 Ti verecek 55-60K lira" diyorlar ben yokum o işe :) 15K az verip biraz daha desibel çekmek benim için problem değil. 60K veriyorsam 5080 alırım 5070 Ti yerine

Konudan biraz bağımsız gözünü sevdiğimin 9070xt red devil'ı yük altında 900rpm de çalışıyor :cool:

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,349
Üyeler
190,019
Son üye
Weberdar
Geri