Yardım Samsung OLED G6 Flicker Sorunu

Container

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba, başlıkta belirttiğim modelin Samsung Odyssey OLED G6 27' 240Hz 0.03ms spesifikasyonda olanını kullanıyorum fakat ilk günden beri düzensiz ve farklı senaryolarda olmak üzere ekranda anlık bozulmalar oluyor. Sanki CRT monitör'ün yanına mıknatıs veya çağrı alan telefon yanaştırmışsınız gibi, zaten video da ekliyorum konu ile ilgili. Sistem bilgileri mi aşağıda paylaşayım, bütün sürücüler güncel, monitörün yazılımı dahil. Neden yapar bunu sorunu nerede aramalıyım?
Ek bilgi olarak, ekran kartım servise gitti ve herhangi bir sorun yok denerek geri gönderildi.

Anakart : ASRock Riptide B850 Wifi
İşlemci : AMD Ryzen 5 7500F - Soğutucu Cooler Master ML240L V2
Ekran Kartı : PowerColor RX 9070 XT
RAM : GSkill 32 GB 6000 MHz CL36
SSD : Patriot P320 1 TB
PSU : MSI MAG A750GL PCIE5 80 Plus Gold

Başka bir cihazda deneyebildiniz mi hiç? Farklı bir kabloyla da denemenizi öneririm bende de var bu model öyle bir şey yaşamadım henüz.

Başka bir cihaz veya kablo ile deneme fırsatım maalesef yok. Kutudan çıkan HDMI ile deneyebilirim sadece ama sanırım onda da 240HZ vermiyor. DP ile deneme yapmam gerekiyor sanırım yada direkt Samsung tarafından destek almalıyım.

Başka bir cihaz veya kablo ile deneme fırsatım maalesef yok. Kutudan çıkan HDMI ile deneyebilirim sadece ama sanırım onda da 240HZ vermiyor. DP ile deneme yapmam gerekiyor sanırım yada direkt Samsung tarafından destek almalıyım.
HDMI ile 240 Hz alınıyor, hatta 10 bit renk derinliği bile veriyor. Denediğiniz farklı bir cihaz varsa HDMI'ı eski sürüm olabilir.

HDMI ile 240 Hz alınıyor, hatta 10 bit renk derinliği bile veriyor. Denediğiniz farklı bir cihaz varsa HDMI'ı eski sürüm olabilir.
Kurulum önerilerinde hep DP söylendiği için DP kullanıyordum ben, şimdi dediğinizi dikkate alıp HDMI ile deneyeceğim, cevap için teşekkür ederim. Sanırım bizim cihazların kutusundan çıkan HDMI kablo ve cihaz HDMI 2.1 değil mi?

Kurulum önerilerinde hep DP söylendiği için DP kullanıyordum ben, şimdi dediğinizi dikkate alıp HDMI ile deneyeceğim, cevap için teşekkür ederim. Sanırım bizim cihazların kutusundan çıkan HDMI kablo ve cihaz HDMI 2.1 değil mi?
Hiç hatırlamıyorum, ben 2. bilgisayar için HDMI 2.1 kablosu almıştım onla kullanıyorum diğerinde. Hatta DP ile 10 bit vermezken HDMI ile 10 bit veriyor :D

Bu konu bana biraz anlamsız geliyor. Özellik var, destekleyen sistemim var peki neden kapatmalıyım? Neden o özelliği kullanmaktan imtina etmeliyim?
Çünkü bu sorunları yaşatıyor, bende de g6 oled vardı ve flickerden dolayı kapatmak zorunda kalıyordum. Fo32u2 oled aldım onda da bazen grilerde flicker oluyor freesync açıkken ama çözdüm. Mpo kapatınca halloldu tüm sorun. Sen de freesync kapat, çözülürse mpo kapatıp freesynci tekrar aç.

Çünkü bu sorunları yaşatıyor, bende de g6 oled vardı ve flickerden dolayı kapatmak zorunda kalıyordum. Fo32u2 oled aldım onda da bazen grilerde flicker oluyor freesync açıkken ama çözdüm. Mpo kapatınca halloldu tüm sorun. Sen de freesync kapat, çözülürse mpo kapatıp freesynci tekrar aç.
Deneyeceğim hocam teşekkür ederim.

bir yıl kadar OLED G6 kullandım bu sorun onda da yaşanmıştı, kronik kısacası,
bu durum rastgele bir zamanda oluyor her zaman yapmıyordu bende ekranda anlık kırpmalar çıkınca monitörü butondan kapanıp açılınca düzeliyordu o dönem baya bir konuşuldu forumlarda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,212
Üyeler
190,875
Son üye
Graverexx
Geri