Sistem Toplamak İstiyorum Fakat Özgüvenim Yok Bütce 160K

tavsiye için sağol msi asus gibi firmaların ürünleri daha güvenilir hissettirdiği için palit ve inno gibi uygun fiyatlı marklara içim pek ısınmadı 3 4 yıl sonra bir problem yaratır mı yaratmaz mı bilemiyorum düşüncen ne bu konuda

butce meselesi daha iyieri var tabi

bu videoyu izlemeni öneririm. Genel olarak nasıl yapıldığını anlarsın. eğer sıvı soğutma alacaksan da kanalda sıvı soğutma videolarına bakabilirsin montajı var.
teşekkür ederim . Özgüvenimi kıran şeylerden biri sıvı soğutma ve herhangi bir parçayı şaşkaza kırarsam muhtemelen kötü zamanlar yaşarım malum 150 k kolay biriktirilmiyor

tavsiye için sağol msi asus gibi firmaların ürünleri daha güvenilir hissettirdiği için palit ve inno gibi uygun fiyatlı marklara içim pek ısınmadı 3 4 yıl sonra bir problem yaratır mı yaratmaz mı bilemiyorum düşüncen ne bu konuda
Seçtiğin Msı ekran kartının arka plakası plastik hocam. MSI 'ı bu kadar kaliteli zannetmenizin sebebini hiç anlamıyorum. Tam tersi onların kaybedecek bir şeyleri olmadığı için giriş modellerine bomboş ürün yapıyolar ama marka değeri düşük firmalar daha çok satabilmek için daha dolu ürün yapıyor ki Palit 40 yıllık ekran kartı üreten firma.

Öncelikle destek çıkıp yardımcı olmak isteyen kişilere şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Uzun yıllar boyunca gtx 1660 ekran kartlı bir sistem kullanmış birisi olaraktan yeni sisteme geçmeye karar verdim . Bütçem 150-170 k arası .
Ekran kartı 5080 işlemcide 9800x3d olacak

Problemim şu gidip oem paket alıp parçaların fiyatının fazla üstünden bir para ödemek istemiyorum fakat kendim parçaları tek tek alıp problemsiz bir şekilde
birleştirebilecek kadar da özgüvene sahip değilim ...

Almak istediğim parçalar bunlar eğer daha kaliteli ve daha ucuz parça tavsiyeniz varsa seve seve dinlerim
ve bu parçaları kendim birleştirecek kadar özgüvene nasıl sahip olabilirim yardımcı olursanız çok mutlu olurum .

ANAKART EKRAN KARTI https://www.hepsiburada.com/geforce...6-bit-gddr7-hdmi-ekran-karti-pm-HBC000082Q20G
İŞLEMCİ https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-7-9800x3d-4-7-ghz-96-mb-cache-am5-islemci-pm-HBC00007GWW1Y
RAM SIVI SOĞUTMA SSD KASA https://www.hepsiburada.com/bitfeni...cam-siyah-gaming-oyuncu-kasa-pm-HBC0000D4YFRZ

TÜM SİSTEMİ HEPSİBURADADAN TOPLAMA SEBEBİM 6 TAKSİT İLE ALACAK OLMAM
en ucuz sistem .com a bak

nvidia'nın partner üreticileri 5070ti'ı 5080'i artık neyse çipi nvidiadan alır ve sadece soğutucu blok (heatsink) tasarlar. max 100-200mhz bi oc yapıyorlar. zaten nvidia belirli bir kalite standartı belirliyor ve o kalitenin altında ürün ürettirmiyor partnerlerine. endişe olarak kart bozulursa falan ondan olmaz. ha şöyle olabilir, artık bu kartlar 300 küsür wattlar çektiğinden ses yapabilir ince olanlar incelemesini görmek lazım

Seçtiğin Msı ekran kartının arka plakası plastik hocam. MSI 'ı bu kadar kaliteli zannetmenizin sebebini hiç anlamıyorum. Tam tersi onların kaybedecek bir şeyleri olmadığı için giriş modellerine bomboş ürün yapıyolar ama marka değeri düşük firmalar daha çok satabilmek için daha dolu ürün yapıyor ki Palit 40 yıllık ekran kartı üreten firma.
yorumlarına baktım ses konusunda ve soğutma konusunda fazlasıyla iyi olduğunu söylüyor
Anakartı Asus B850 Plus Wifi veya MSI B850 Mag Tomahawk Max WIFI al
İşlemci güzel . Ramler çok pahalı aynı kaliteyi 3k daha ucuza alabilirsin Patriot Viper Venom 6000 Mhz CL30 al 2x
SSD yi KC3000, Corsair MP600 Pro NH veya Kioxia Exceria Pro 2TB bunlardan herhangi biri olur hepsi aynı kalite.
Soğutucu: Sıvı soğutma istiyosan Arctic Liquid Freezer III Pro Hava soğutma istersen Phantom Spirit 120SE
Güç Kaynağı CorsairRM850x veya RM1000x güç kaynağı al
Kasayı kendi zevkine göre alabilirsin.
psu için verdiğin tavsiyelerin fiyatları biraz fazla gibi durmuyor mu ? en başta almak istediğim kasanın 850 w bronz psu su yeterli olmaz mı ?

yorumlarına baktım ses konusunda ve soğutma konusunda fazlasıyla iyi olduğunu söylüyor

psu için verdiğin tavsiyelerin fiyatları biraz fazla gibi durmuyor mu ? en başta almak istediğim kasanın 850 w bronz psu su yeterli olmaz mı ?
Kanka senin dediğin PSU tofaş bile değil benim attığım ferrari :)

Kanka senin dediğin PSU tofaş bile değil benim attığım ferrari :)
Bitfenix dediğin PSU ne zaman patlar patlar mı patlamaz mı hadi patlamadı sesli mi sessiz mi veya olası elektriksel bir durumda sistemine zarar verirmi bilinmez. Kumar yani bi nevi. Benim attığım PSU A+ kalite sessizliği ve kalitesiyle nam salmış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kalıcı bir sistem için gerekli diyorsun
Güç kaynağı işlemciden ekran kartından daha önemli de insanlar küçümsüyor

Bitfenix dediğin PSU ne zaman patlar patlar mı patlamaz mı hadi patlamadı sesli mi sessiz mi veya olası elektriksel bir durumda sistemine zarar verirmi bilinmez. Kumar yani bi nevi. Benim attığım PSU A+ kalite sessizliği ve kalitesiyle nam salmış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güç kaynağı işlemciden ekran kartından daha önemli de insanlar küçümsüyor
önerdiğin sıvı soğutmanın kaç mm olması gerekiyor 9800x3d için

hocam yani 160k bütçede komik olur. Arkadas 5070 sistemde 850 ya da 1000 watt bir psu kullanıyor.

Geri