RTX 5070Ti Düşük Watt Sorunu

Denemedim sadece DLSS Ultra performans kalite ve kapalı denedim bir de çözünürlük 2k düşürdüm
VRAM sorunu şu an. RT ve Path bence aşırı VRAM a yükleniyor ve GPU yetişemiyor.

VRAM sorunu şu an. RT ve Path bence aşırı VRAM a yükleniyor ve GPU yetişemiyor.
Peki 5080 4K Oynayanlar nasıl oynuyor? Onda da aynı 16GB VRAM. Bütün testler DLSS MFG Açınca FPS Uçuyor 200-300 vesaire. Kimse VRAM Takılmasından bahsetmiyor.

Denemedim sadece DLSS Ultra performans kalite ve kapalı denedim bir de çözünürlük 2k düşürdüm
Kapat herseyi. Yine diğer grafik ayarların ultrada kalsın. Sadece watt yükseliyor mu ona bak

O X8 Mevzularını vesaire tam bilmiyorum. E Yer ihtiyacımız var ssd takmadıktan sonra nereye atacağız? Çok saçma SSD Yuvaları doldurunca ekran kartı yavaşlaması
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yok çözülmüyor oyun da oynattırmıyor saçma sapan mevzular.
B850 modellerde böyle bi durum yok. X670 VE X870 chipsetlerinde USB 4 koymak zorunda oldukları için çakışıyordu galiba öyle bir muhabbet vardı.

B850 modellerde böyle bi durum yok. X670 VE X870 chipsetlerinde USB 4 koymak zorunda oldukları için çakışıyordu galiba öyle bir muhabbet vardı.
Sorunumu çözecekse x16- x8 - x4 mevzusu Hemen B850 Sipariş edeyim, hangi marka modeli alayım?

Peki 5080 4K Oynayanlar nasıl oynuyor? Onda da aynı 16GB VRAM. Bütün testler DLSS MFG Açınca FPS Uçuyor 200-300 vesaire. Kimse VRAM Takılmasından bahsetmiyor.
Sadece bazı oyunları o şekil oynuyolardır. Ben forumda vram yetmediği için hata alan çok 5080 kullanıcısı gördüm.

Sorunumu çözecekse x16- x8 - x4 mevzusu Hemen B850 Sipariş edeyim, hangi marka modeli alayım?
Hocam dur niye sipariş ediyon önce 1 tane ssd kalsın onu dene problem o muymuş görelim. Diğer 2 sini sök. Windows kurulu olanı ana yuvaya al en üsttekine 1 2 tanede oyun at oraya bide öyle dene. Eğer çalışırsa problemin oymuş deriz.

Merhabalar, RTX 5070Ti düşük Watt sebebiyle düşük FPS Sorunum var. Ekran kartı kullanımında sıkıntı yok ama çektiği watt düşük bu sebeple FPS'de düşük. Nvidia App en son güncel sürüm. Hatta DLSS 4.5 denedim değişen bir şey yok nasıl çözeceğim?
Resident evil Requiem - Ghost of Tsushima vs hepsinde aynı sorun. Monitör çözünürlük : 5120x1440
PSU : Corsair HX 1200
Hocam nvidia denetim masası ayarlarını birkez daha göz geçir derim
gpu watt değerini kısmış olsa mhzda düşerdi otomatik olarak.

veya msi afterburner indirip ordan watt değerini fulleyipde deneyebilirsin.

aklıma pek daha çözüm gelmedi.

Sen bunu 4K da mı deniyorsun? 2K diye okudum sanki.
Dediğim şekilde denedin mi?
Furmark da 300 W görüp, oyunda görmemen kartın bir sıkıntısı olmadığını gösterir

anakart ile ilgili sorunda olabilir ama furmark testinde 300w çektiğini söyledin bu sefer anakart ile ilgilide olmayadabilir biraz karışık oldu durum. Hemen sipariş etme bence , biraz daha düşünelim.

Hocam dur niye sipariş ediyon önce 1 tane ssd kalsın onu dene problem o muymuş görelim. Diğer 2 sini sök. Windows kurulu olanı ana yuvaya al en üsttekine 1 2 tanede oyun at oraya bide öyle dene. Eğer çalışırsa problemin oymuş deriz.
Tamam bunu deneyeceğim sonucu yazarım. Oyun zaten ana SSD'deydi.

Hocam nvidia denetim masası ayarlarını birkez daha göz geçir derim
gpu watt değerini kısmış olsa mhzda düşerdi otomatik olarak.

veya msi afterburner indirip ordan watt değerini fulleyipde deneyebilirsin.

aklıma pek daha çözüm gelmedi.
Nvidia denetim masasında güç yönetimi maksimum performansta. DLSS'te 4.5 aktif ettim , MFG'de dinamik yaptım. Zaten bunlar en son güncellemede geldi.

Geri