Logitech G29 Orta (Merkez Kısmında) Direksiyonun Çıkacakmış Gibi Olması Normal mi?

bende biliyorum 17 k lık bir cihaz değil ancak başka seçeneğim yoktu bilindik marka almak zorundaydım.Ben o modeli ve markayı bilmiyorum.Genel olarak piyasa da kullanılmayan ürünleri almayı pek sevmiyorum.Foruma da hiç bakmadım sadece yt uzun kullanım videoları çeken insanlara baktım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

birde bu merkez kısmında ffb yokmu yoksa benim ayarlarım mı yanlış?
@PNSHER merkezde ffb hissi yok demiş işte klasik dişli sıkıntısı.

Mesajları tekrar okuyun direksiyon çıkacakmış gibi oluyor demiş ffb ile veya dişli olmasıyla alakalı bir problem değil bu.
"birde bu merkez kısmında ffb yokmu yoksa benim ayarlarım mı yanlış? " Yazmış hocam!

"birde bu merkez kısmında ffb yokmu yoksa benim ayarlarım mı yanlış? " Yazmış hocam!
Sorundan bağımsız bir soru sormuş olabilir. Zaten konuyu açarken bahsettiği şey hissizlik değil. Direksiyon çıkacakmış gibi oluyor demiş bunun ffb ile nasıl bir alakası olabilir biraz mantıklı hareket edin. Cihaz kötü olabilir, bu paraya alınmayacak bir ürün de olabilir ama soruna çözüm öneriniz yoksa buraya gelip de eee senin aldığın cihaz çöp sat değiştir demekle olmuyor bu işler. Diğer forumlarda böyle boş muhabbet yapsanız emin olun en az 1 hafta ban atarlar.

Sorundan bağımsız bir soru sormuş olabilir. Zaten konuyu açarken bahsettiği şey hissizlik değil. Direksiyon çıkacakmış gibi oluyor demiş bunun ffb ile nasıl bir alakası olabilir biraz mantıklı hareket edin. Cihaz kötü olabilir, bu paraya alınmayacak bir ürün de olabilir ama soruna çözüm öneriniz yoksa buraya gelip de eee senin aldığın cihaz çöp sat değiştir demekle olmuyor bu işler. Diğer forumlarda böyle boş muhabbet yapsanız emin olun en az 1 hafta ban atarlar.
Diğer forumlarda rozet veriyorlar hocam. Arkadaşa sorunun normal olduğunu daha ilk mesajdan söyledik. Neden dişli motorlu bir set almaması gerektiğini de ekledik ki bir daha alacak olursa almasın ya da kimseye önermesin. Konunun başını sonunu okumadan ban atarlar diye ahkam kesmeyin. Benim sayemde kaç insan G29'dan kurtuldu hala da gördükleri yerde teşekkür ediyorlar. Direksiyon setlerinden çok anlıyorsanız daha çok bu bölüme uğrayın da siz de boş muhabbet yapın gerekirse!

Son düzenleme:
Diğer forumlarda rozet veriyorlar hocam. Arkadaşa sorunun normal olduğunu daha ilk mesajdan söyledik. Neden dişli motorlu bir set almaması gerektiğini de ekledik ki bir daha alacak olursa almasın ya da kimseye önermesin. Konunun başını sonunu okumadan ban atarlar diye ahkam kesmeyin. Benim sayemde kaç insan G29'dan kurtuldu hala da gördükleri yerde teşekkür ediyorlar.
Dostum direksiyonun ileri geri hareket etmesinin ffb ile alakası yok diyorum ve bu sorun normal değil onu anlatmaya çalışıyorum sana ama sen inatla anlamak istemiyorsun da neyse. Direksiyonun hareket ekseninde olan bir boşluktan konunun ilk mesajından son mesajına kadar hiç bir yerde bahsi geçilmemiş. Konunun ana mesajı ve başlığı da öyle açılmamış bile.

Konu direksiyon önerisi konusu olsaydı evet rozet verirlerdi ama böyle sorununa çözüm arayan insanlara dalga geçer gibi yorum yaparsanız tam da dediğim gibi 1 hafta uzaklaştırma verip yollarlar forumdan. Ben g29 iyidir kötüdürü tartışmıyorum sizin burada yazdıklarınız konuyla alakasız ve dalga geçercesine gereksiz. Demek istediğim anlaşılmıştır umarım.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Dün yaşanan olaylara geri dönüş yapamadım, kusura bakmayın. Logitech müşteri hizmetlerine bağlanmaya çalışıyordum ancak temsilci sorduğum soruyu yanlış anladığı için alakasız cevaplar verdi. Bu yüzden bilgisayarı tamamen kapattım.
Öncelikle yardımcı olan veya olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Sorunumu tekrar net bir şekilde açıklamak istiyorum:
Direksiyonun merkez konumunda (tam orta, 0 derece) ya da çok hafif sağa/sola hizalanmış pozisyonlarda bu sorunu yaşıyorum. Şöyle anlatayım: L3 tuşunun yanındaki sol siyah kılıfa baş parmağımı koyuyorum, işaret parmağımı da direksiyon simidinin arka tutma kısmına yerleştiriyorum. Çok hafif ve nazik şekilde ileri–geri hareket yaptığımda, sanki direksiyon hafif öne geliyormuş gibi hissediyorum. Ancak gözle görülebilen bir hareket yok.
Bu durum sadece bahsettiğim o pozisyonlarda oluyor. Örneğin direksiyonu çevirip kırmızı dönen tuşu üst tarafa getirdiğimde aynı hareketi yaptığımda bu hissi yaşamıyorum.
Kendi tahminim, merkez kısmında FFB (force feedback) olmadığı yönünde. ETS 2’de ayarlara baktığımda diğer her yerde FFB’yi hissediyorum, ancak merkez kısmında yokmuş gibi geliyor. Bu durum ayarlardan kaynaklanıyor da olabilir. Genel olarak merkezde ve hafif sağ/sol bölgelerde FFB yok gibi hissettiriyor ve belki de bu yüzden böyle bir durum oluştu.
İlk başlarda sanki merkezde de vardı, ancak sonrasında ayar yaptıktan sonra uzun süre merkezde FFB olmadan kullandım. Bu durum zamanla daha da artmış gibi hissediyorum.

Hatta bazen bastırarak çevirdiğimde, direksiyondan sanki pet şişe eziyormuşum gibi bir ses geliyor ve bunu hissediyorum. Direksiyonu en sağa (450 dereceye) çevirdiğimde herhangi bir ses gelmiyor; ancak en sola (450 dereceye) çevirdiğimde, belirli bir noktada sanki dişli yerine oturuyormuş gibi “tık” şeklinde bir ses çıkıyor. Bu durum o bölgede her zaman tekrarlanıyor.

@PNSHER çok anlıyorsun ya bu işten. Yardımcı ol bakalım arkadaşa

Yaklaşık 2 ay önce g29 direksiyon setini aldım.İlk başlarda bu sorun çok farkedilmiyordu(2 haftalık süreçte). Şimdi bu aralar direksiyon tam ortadayken elimi ileri geri yapıyorum çok nazik bir şekilde.Sanki direksiyon çıkacakmış gibi bir hissiyat alıyorum bu normal mi acaba? Sadece hafif sağ,hafif sol ve tam ortada oluyor.
normal değil hocam bende de var ama öyle bir sorun yok ileri zamanlarda daha çok artabilir garantiye gönderin bence.

anladım tamamdır, teşekkürler herkese bi garantiye başvurmayı deneyeyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,851
Üyeler
191,179
Son üye
Ömergdl
Geri