Yardım Termalright phantom spirit sıcaklik

simyuta.

80+
Reaksiyon skoru
7
merhaba arkadaşlar forumda daha önceden bu konuyu açmıstım r5 7500f ı termalright phantom sprıt yeterince soğutamıyor diye bu gun am5 frame ve eksradan bir tane daha fan ekledim termal macun değişiminide kutudan cıkan tf7 ile sağladım ama sıcaklık değerlerinde sanki hiçbir etki sağlamadı yardımlarınızı bekliyorum
1777052555207.webp
1777052574749.webp

Ekler

• WhatsApp Image 2026-04-24 at 20.55.42.webp
    WhatsApp Image 2026-04-24 at 20.55.42.webp
    143 KB · Hit: 9
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar forumda bu arkadaşın soğutma verilerine bakarak kendi 7500f işlemcimle bir test yaptım fakat 10 derece gibi bi fark var ve açıkçası Aralık epey fazla termalright phantom spirit 120se kullanıyorum bu soğutucunun hakkı yükte 70 ile 75 dereceler olması gerekiyor diye düşünüyorum testin öncesi ve sonrasını sizinle paylaşıyorum ne düşünüyorsunuz sorun ne olabilir.
pbo açıktır/fanlar sessiz moddadır/kule tipi tam oturmamıştır/macun pompout yapmıştır

Elimde geçen seneden kalma mx4 vardı onu kullandım degistireli de çok olmadı bundan ötürü olabilirmi yukteki sıcaklık 85 derece
fazla hocam biostan pbo ayarına bak kapat/macun yanlara taşmış olabilir pompout diyoruz yüzey alanı artar sıcaklık fırlar sen bak kutudan çıkcan TF7 canavar gibi macun

Sıcaklığın yüksek sök temizle macunla montajı doğru yap bios ve fan ayarı yap biter sorunun

fazla hocam biostan pbo ayarına bak kapat/macun yanlara taşmış olabilir pompout diyoruz yüzey alanı artar sıcaklık fırlar sen bak kutudan çıkcan TF7 canavar gibi macun
Hocam kutudan çıkan macunlar sakız gibi yüzeye surulmuyor resmen elime aldığımda bulasmiyo bu normalmi

Hocam kutudan çıkan macunlar sakız gibi yüzeye surulmuyor resmen elime aldığımda bulasmiyo bu normalmi
hocam tf7 çok katı elinde ısıt macun kutusunu 2 3 dk sadece yüzeyi kaplayacak kadar sür
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

R5 5600 full yükte 69
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Degil
frost commender 5600(4.8ghz oc) 63 max

Geri