İnceleme GAMERAİDER K1 HE Manyetik Klavye inceleme.

somoncum

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,507
DIŞ KUTU:
1.webp

KUTU İÇERİĞİ:
2.webp
3.webp
4.webp

1x Type-C to Type-C Cable.

1x Type-C to Type-A Converter.
1x Keycap and Switch Puller.

YAZILIM:
1.webp
2.webp
3.webp

4.webp
5.webp
6.webp

7.webp
8.webp
9.webp

10.webp
11.webp
12.webp

13.webp
14.webp
15.webp

- Yazılım Keychron markasının altyapısını kullanıyor yazılımı birebir aynı bu klavyeyi biraz da bu yüzden tercih ettim. Yazılım aşırı kullanışlı, sade ve düzenli duruyor.

- Varsayılan profil de düz mekanik klavye gibi kullanacağınız şekilde ayarlayıp oyuna gireceğiniz zaman Oyun profilini seçip önceden ayarladığınız Çalıştırma Mesafesi, Hızlı Tetikleme, Birden Fazla Anahtar için Komut, Tuşa Uzun Basma, Hızlı Çalıştırma, Oyun Kumandası Anologu ve Eğim gibi ayarlarına hızla geçiş yapabilirsiniz.

- E-ticaret sitesinde yorumlara baktığım da aynı anda 6 tuş dan fazla basılmıyor denilmiş FN+N yapınca NRKO aç-kapa yapıyormuş ben bunu https://www.mechanical-keyboard.org/key-rollover-test/ sitesinde test ettim. 7 Fotoğraf da bulunan "Tuş Düzeni" Layer 1 de N tuşunun üzerinde ki NRKO seçimini tamamen kaldırdım ve 8. fotoğraf da görüldüğü üzere kendi zevkime göre tuşları ayarladım.

- Aydınlatma efektleri güzel fakat efektlerin yön seçeneği yok o biraz üzücü diyebilirim. Parlaklık ve hız ayarı aşırı kademeli.

- Klavye aşırı hassas olmasına rağmen hiç kendi kendine basma yaşatmadı. Zaten gelişmiş mod da sarsıntı önleme modu varsayılan olarak geliyor.

- Klavye ilk bağladığım da v1.0.0 firmware görünüyordu ve v1.0.1 firmware güncellemeniz bulunuyor demişti. Yönlendirmeleri tam okuyarak takip ettim ve güncellemesini yaptım.

- Yazılımı Türkçe dil desteği sağlıyor bu da diğer klavyelere göre bir artı.

- Klavye geldiğinde yazılım v1.2.9 sürümünde idi bugün fark ettim ki v1.3.0 sürümüne geçiş yapmış. Kısaca yazılım güncellemesi sürekli alıyor.

ÜRÜN KATMANLARI VE DETAYLARI:
6.webp
10.webp
7.webp
8.webp
9.webp

KLAVYE KATMANLARI:
Double Shot Keycaps
Switch
Top Case
PC Plate
Sound Absorbing Foam
IXPE Foam
PET Film
PCB
EPDM Foam
Bottom Case PET Film
Bottom Silicone Acoustic Pad
Bottom Case

AYDINLATMA EFEKTLERİ:

SES TESTİ:

DEĞERLENDİRME:
Gövdesi ABS plastik olsa da tok ve kaliteli hissettiriyor. Switchler fabrikadan yağlanmış şekilde geliyor. Metal knob kullanılmış yanı kaymasın diye tırtıklı yapılmış sessiz ve geçişleri belirgin ikişer ikişer ses seviyesini artırıyor. Aydınlatma parlaklığı gayet yeterli seviyede ve yazı fontları belirgin. Türkçe "ö, ç, ş, i, ğ, ü" tuşlarının da bulunması gayet güzel. Bu fiyat bandında alınacak güzel klavyelerden bir tanesi diyebilirim.

Son düzenleme:
kullandım ama yalıtım ve hissiyat bana göre kötü 2-2.5k bandında okey ama 3 pahalı. 3 e çıkaınca farklı modellerle yarışıyor. Örnek atamayacağım. Pcb ve switch için oldukça memnun eder ama kasa yalıtım konusunda alternatifleri oldukça fazla var. Customa açık bi klavye kullanıcıyı üzmez.

kullandım ama yalıtım ve hissiyat bana göre kötü 2-2.5k bandında okey ama 3 pahalı. 3 e çıkaınca farklı modellerle yarışıyor. Örnek atamayacağım. Pcb ve switch için oldukça memnun eder ama kasa yalıtım konusunda alternatifleri oldukça fazla var. Customa açık bi klavye kullanıcıyı üzmez.
Valla ben aşırı memnunum 3000₺ çıkınca alınabilir tek seçenek Attack Shark R85 HE ile bu oluyor. AKKO 5075B Plus dan geçtim onunla aynı yalıtım ve hissiyata sahip.

akko da kullandım hatta şuan modlu m1 v5 kuıllanıyorum akko bence daha iyidir yalıtım ve ses konusunda. Benim fikrim tabi. ama unutmayın mekanik klavye ile manyetik kıyaslamak pek sağlıklı olmayacaktır.

akko da kullandım hatta şuan modlu m1 v5 kuıllanıyorum akko bence daha iyidir yalıtım ve ses konusunda. Benim fikrim tabi. ama unutmayın mekanik klavye ile manyetik kıyaslamak pek sağlıklı olmayacaktır.
M1 V5 ile 5075B Plus aynı seviye klavyeler değiller. Mekanik ile manyetik arasında ki tek fark temas noktası olmaması sürtünmesiz bir yapı bulunduruyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biraz daha bütçe çıksa idi ATK RS6 Air filan düşünüyordum çünkü mouse ile güzel set olacaktı tek yazılımdan ikisini yönetirim düşüncesi vardı fakat bunu da beğendim beni rahat 3-4 sene götürür diye tahmin ediyorum.

Mekaniklerin çift basma sorununu yaşadıktan sonra geçtim.Bir kaç aydır kullanıyorum, çok memnunum. Küçük entera alışmakta zorlandım ama şu an yağ gibi.

Mekaniklerin çift basma sorununu yaşadıktan sonra geçtim.Bir kaç aydır kullanıyorum, çok memnunum. Küçük entera alışmakta zorlandım ama şu an yağ gibi.
Wraith W75 Stealth Black ilk çıktığında klavyeyi en hassas hale getirdiğim de kendi kendine tıklama sorunu vardı bunda hiç o sorunu yaşamadım.
Küçük enter olayına ben bayadır alışkınım problem olmuyor.

Aula f75 kablosuz adaptörü bozulduğu için iade etmiştim, az önce bunu aldım umarım üzmez.

1776594894548.webp

5075 kullanmadım ama mağazada denedim kast ettiğim şey sınıflandırma kolaylıkğı ile ilgili akko mid tier demek istiyorum yorumumda . diğer yorumunuza asla katılmıyorum. Basım hissiyatından tut tepki noktası alıgılama süresi kullanıcının algısını tamamen etkiliyor. 50-60g basım kuvveti ile uzun travel time sahip bir klavyeyi örmeğin oyun ve yazılımda kullanırsan parmakların şişebilir ağrın olabilir yaptığın işten keyif almazsın. manyetik klavyeler özellikle prelubed olunca pürüzsüz yazım hissiyatı ve kolaylık sağlar.Ama onlar da akustikten uzak bir hisseiyata sahip olabilir. Switchlerde fiziksel farkların bulunduğunu unutmayın. Birinde bakır bir teli diğer bir tele değdirmek için basıyorsunuz birinde sadece altında mıknatıs olan yay vb ile bu basım hissiyatını ayarladığınız bir süreç oluyor mekanik klavyeleri 50m tıklma ömrü karşından manyetikleri 150m tıklama ömrü olmasının temel farkı bu. Mekanik klavyede switch kasası sürtünmesi ve pin sürtünmesi vardır. manyetik klavyede sadece switch kasası sürtünmesi vardır. k1 he özelinde yazmak benim için oldukça zordu o yüzden elden çıkarıp aldım onu da bir süre kullandıktan sonra sattım hala kendi yaptığım klavye dışında ürüne okey olamadım. sıkakeyb castle da kullandım yok bu hissiyat parayla ilgili değil. Anlatmak zor.
M1 V5 ile 5075B Plus aynı seviye klavyeler değiller. Mekanik ile manyetik arasında ki tek fark temas noktası olmaması sürtünmesiz bir yapı bulunduruyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biraz daha bütçe çıksa idi ATK RS6 Air filan düşünüyordum çünkü mouse ile güzel set olacaktı tek yazılımdan ikisini yönetirim düşüncesi vardı fakat bunu da beğendim beni rahat 3-4 sene götürür diye tahmin ediyorum.

Bende bu sabah sipariş vermiştim üstüne bu konuyu gördüm bakalım hayırlısı

5075 kullanmadım ama mağazada denedim kast ettiğim şey sınıflandırma kolaylıkğı ile ilgili akko mid tier demek istiyorum yorumumda . diğer yorumunuza asla katılmıyorum. Basım hissiyatından tut tepki noktası alıgılama süresi kullanıcının algısını tamamen etkiliyor. 50-60g basım kuvveti ile uzun travel time sahip bir klavyeyi örmeğin oyun ve yazılımda kullanırsan parmakların şişebilir ağrın olabilir yaptığın işten keyif almazsın. manyetik klavyeler özellikle prelubed olunca pürüzsüz yazım hissiyatı ve kolaylık sağlar.Ama onlar da akustikten uzak bir hisseiyata sahip olabilir. Switchlerde fiziksel farkların bulunduğunu unutmayın. Birinde bakır bir teli diğer bir tele değdirmek için basıyorsunuz birinde sadece altında mıknatıs olan yay vb ile bu basım hissiyatını ayarladığınız bir süreç oluyor mekanik klavyeleri 50m tıklma ömrü karşından manyetikleri 150m tıklama ömrü olmasının temel farkı bu. Mekanik klavyede switch kasası sürtünmesi ve pin sürtünmesi vardır. manyetik klavyede sadece switch kasası sürtünmesi vardır. k1 he özelinde yazmak benim için oldukça zordu o yüzden elden çıkarıp aldım onu da bir süre kullandıktan sonra sattım hala kendi yaptığım klavye dışında ürüne okey olamadım. sıkakeyb castle da kullandım yok bu hissiyat parayla ilgili değil. Anlatmak zor.
AKKO 5075B Plus klavyeyi Aliexpress Monsgeek Global Store üzerinden almıştım yıllar önce klavye ilk geldiğinde ışığını açtığım anda coil whine sorunu vardı. Adamlara yazdım zar zor open dispute üzerinden yedek pcb gönderdiler ve azıcık da para iadesi aldım. Ona rağmen gideremedim o sesi alt da win usb mac switch den yaptığını anladım ve switch arkasına bant yapıştırıp pcb ye baskı yaptırıp gidermiştim. Son zaman da kendi kendine çift basma veya hiç basmama olunca değiştirmek istedim. O deneyim ve konuşmalarından sonra akko ürünü almam dedim.
Ben klavyeyi bu boyut ve düzenin de olup ülkemizde ki fiyatına göre eşleştiriyorum. "Ne kadar ekmek o kadar köfte." Mekanik ve manyetik klavyeyi asla kıyaslamıyorum ama bence manyetik daha uzun ömürlülük ve özelleştirme sağlıyor.
Ben bu klavyeyi yazı yazmak için almadım oyun oynamak için aldım ve fazlasıyla iyi diyebilirim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: AMYG
yaptığın şey tapemod güzel de çözüm bulmuşsun eline sağlık. Filtrrelerin doğrultusunda güzel bir ürün edinmişsin. Güle güle kullan konu içinde ürün önermedim ama isteyen olursa dmden yardımcı olmayaçalışırım.Bu rehber özelinde özellikle yazılım ayarları ve klavyeyi modlama konusunda deneyimli olan arkadaşlarda bilgi verirrse forum olarak güzel bir içerik derlemiş oluruz. Sevgiler saygılar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,003
Üyeler
192,854
Son üye
Smhtyl
Geri