Çözüldü✓ Bilgisayarıma Virüs Bulaşmış Olabilir Mi?(hwinfo&cpu-z)

Reaksiyon skoru
1
arkadaşlar Cpu-z programını şubatta indirdim 2.18 sürümünü kullanıyorum,hwinfo64 ise martta indirdim 8.45 59-45 versiyonu yüklü bunlardan bana da virüs geçmiş olabilir mi ?

şubat ve mart ayında sıkıntı yok şefim nisan ayı ise sıkıntı, ben nisan ayında indirmiştim o yüzden mecbur formatladım sistemi.

Hocam sizin haberiniz yok galiba :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bilmiyorum belki güncellemişimdir diye korkuyorum bu versiyonlarda bu problem olur mu ?
ne olmuşki haberim olması gereken virüs olduğunu düşünüyorsan malwarebytes indir komple sistemi tara hatta diğer disklerin varsa onlarıda tara varsa illaki bulur

arkadaşlar Cpu-z programını şubatta indirdim 2.18 sürümünü kullanıyorum,hwinfo64 ise martta indirdim 8.45 59-45 versiyonu yüklü bunlardan bana da virüs geçmiş olabilir mi ?
Hocam bir şey olmaz ama rahat olmak istiyorsanız malwarebytes veya kaspersky'dan tarama yapın.

Herkesin taratın demiş fakat bu virüs Ram'e yerleştiği için kolay kolay fark edilmiyor bu programlardan hangi sürümü tehlikeli olabilir onu merak ediyorum sadece..

Bildiğim kadarıyla Nisan ayı içerisinde 9-15 Nisan arası mı ne sitedeki download linklerine tekrardan virüs paketlenmiş yazılım ile değişitirildi. Yani o tarihte yüklenmemiş hiçbir exe virüs içermiyor. Sürümden bağımsız.

Tekrardan bir ek yapayım saldırganlar, virüsü kurulum aşamasında system32 dll leri içindeki cryptbase.dll ile değiştirerek yapıyor. Dosya yolundaki cryptbase.dll i bilgisayarında arat. HWMonitor dosya yolunda bu dll varsa internet üzerinde hash doğrulaması yap sonra system 32 altındaki cryptbase dll hash doğrulaması yap.

Bahsettiğim cryptbase.dll dosyalarının değiştirilme tarihi de ipucu verebilir yüklediğiniz tarihlerde değiştirildiyse şüpheli.

Bildiğim kadarıyla Nisan ayı içerisinde 9-15 Nisan arası mı ne sitedeki download linklerine tekrardan virüs paketlenmiş yazılım ile değişitirildi. Yani o tarihte yüklenmemiş hiçbir exe virüs içermiyor. Sürümden bağımsız.

Tekrardan bir ek yapayım saldırganlar, virüsü kurulum aşamasında system32 dll leri içindeki cryptbase.dll ile değiştirerek yapıyor. Dosya yolundaki cryptbase.dll i bilgisayarında arat. HWMonitor dosya yolunda bu dll varsa internet üzerinde hash doğrulaması yap sonra system 32 altındaki cryptbase dll hash doğrulaması yap.

Bahsettiğim cryptbase.dll dosyalarının değiştirilme tarihi de ipucu verebilir yüklediğiniz tarihlerde değiştirildiyse şüpheli.
Bu arkadaş olayı doğru anlatmış olay bu.

olabilir malwarebytes ve adw cleaner ile tarat hemen.

Hocam doğru mu yaptık fakat bilmiyorum yapay zekaya sorarak yaptım böyle bir şey çıktı ?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-04-20 181832.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-20 181832.webp
    24.1 KB · Hit: 17
Selam, cli arayüzleriyle filan uğraşma. Direkt elinle şu iki dosya yolundan birine gir (değişebiliyor)
C:\Program Files\CPUID\HWMonitor
C:\Program Files (x86)\CPUID\HWMonitor

Bu klasörlerin içinde cryptbase.dll varsa onu direkt https://www.virustotal.com/gui/home/upload
bu sitedeki file alanına browse diyerek yükle veya, sürükle bırak siteye o DLL dosyasını.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,795
Üyeler
193,132
Son üye
meyv
Geri