Çözüldü✓ ASUS ROG STRİX RX 5600 XT YÜKSEK ISI SORUNU

Reaksiyon skoru
1
Sistem Özellikleri:
Asus A520M-R
Ryzen 5 2600
XPG Spectrix D35G 2x8
MLD M300 500GB NVMe
Asus Rog Strix RX 5600 XT
FSP Hydro K500

Sistemi uzun zamandır RX580 ile kullanıyorum Rx 5600 xt ye geçiş yaptım. Satın aldığım kişisin sistemin de furmark testin de GPU ısısı 61 hotspot ise 71 dereceydi. Kendi sistemime montajını yapıp format attım gerekli driver ları kurdum, ardından oyun testi yapmak istedim daha yükleme ekranında gpu ısısı 10 10 artarak 100 dereceye kadar ulaşıyor boşta ise 55 derece civarlarında. Oyunda ekran kartı 15 20 watt civarı çekerken 70 80 derecece civarına çıkıyor gpu saat hızı 100 ü bile görmüyor. Driver ları ddu ile kaldırıp tekrar yüklemeyi denedim bi fark yaratmadı. Yardımcı olursanız sevinirim İyi Forumlar

Everest bumpy

Ekler

• IMG_0768.webp
    IMG_0768.webp
    114.9 KB · Hit: 19
resize bar açık mı?
ufak bir undervoltaj deneyebilirsin belki faydası dokunabilir .
bios ayarlarını kontrol et

Satın aldığın kişi kendi sisteminde fanları fullemiş olabilir mi hocam ?

Kargo ile aldıysanız blok kayabiliyor bazen. Ya da kendi evinize götürene kadar olmuş olabilir. Başka bir mantıklı açıklaması yok

Kartın soğutma bloğundaki yükseltme ayakları gevşemiş ve temassızlık yapmış. Temizliğini ve termal macun bakımını yaptım, ayakları da sıktım sorun çözüldü. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Temassizlik anca bu kadar ısı farkına yol açar kartın fanları bile donmese bu kadar isinamaz hızlıca. Elinde macun varsa macun yenile
Kargo ile aldıysanız blok kayabiliyor bazen. Ya da kendi evinize götürene kadar olmuş olabilir. Başka bir mantıklı açıklaması yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,483
Üyeler
193,058
Son üye
tyyes
Geri