Öneri Laptoplarda INTEL ve AMD farkı?

Reaksiyon skoru
4
Merhaba, INTEL markalı gaming laptop seçeneğinin fazla olması ve fiyatının AMD'ye göre ucuz olması beni cezbediyor fakat INTEL'ın son zamanlarındaki berbat işlemcileri yüzünden çekiniyorum. Acaba neden üreticiler INTEL işlemciyi yoğun şekilde kullanıyor ve AMD neden INTEL'den pahalı? Hangi laptop işlemcilerini seçmeliyim? önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba, INTEL markalı gaming laptop seçeneğinin fazla olması ve fiyatının AMD'ye göre ucuz olması beni cezbediyor fakat INTEL'ın son zamanlarındaki berbat işlemcileri yüzünden çekiniyorum. Acaba neden üreticiler INTEL işlemciyi yoğun şekilde kullanıyor ve AMD neden INTEL'den pahalı? Hangi laptop işlemcilerini seçmeliyim? önerilerinizi bekliyorum.
Hocam iki tarafın işlemcileri de gayet güzel laptop tarafında bence işlemciden çok ekran kartı tarafını düşünmelisin. Core ULTRA veya Ryzen Ai işlemciler düşük güç tüketimi olduğu için soğutması da çok kolay oluyor. Bunların yanında 5070 5060'tan %15 kadar daha güçlü eğer çok ciddi bir fiyat avantajı yakalamıyosanız 5070e bütçe çıkarmanıza gerek yok sonuçta ikiside 8 GB. Ama 5070Ti'a çıkarsanız işler değişiyor 12 GB Vram 2k ultra oyun demek eğer bütçeniz bu seviyeye çıkıyorsa kesinlikle en azından 5070ti tercih edin.

Geri