Abdullah Abinin Özel Sisteminden Cihaz Yaptım

Projeye yatırımcı bulursun durmadan üzerinde çalışmaya devam et.
İnan çok istediğin bir şey varsa her zaman ulaşırsın.

Yeni sensörlerde ekle ve düğmeye bastığında değilde nabıza bağlandığında sensörlerin çalışmasına odaklan.

Bravo.

Projeye yatırımcı bulursun durmadan üzerinde çalışmaya devam et.
İnan çok istediğin bir şey varsa her zaman ulaşırsın.

Yeni sensörlerde ekle ve düğmeye bastığında değilde nabıza bağlandığında sensörlerin çalışmasına odaklan.

Bravo.
İnşallah bazı proje fikirlerim daha var, hem önerileriniz için hem de tebriğiniz için teşekkür ederim:peepokalp:

Vallahi tam olarak böyle düşünüyorum, ağzına sağlık.

Öncelikle Sosyal medyada Boş boş dolaşmak yerine Okul projesi olduğu için bile olsa bir şeyler yapamaya çabaladığın için tebrik ederim

(Çok uzun ve yazım hataları olduğu için Aİ düzelttirdim metni)

Projenle ilgili birkaç ufak eleştiri,uyarı ve gelecekte işine yarayacak önerilerimi aşağıya bırakıyorum:

Eleştiri: "Yutturma" Meselesi 'Hocaya yutturdum' kısmında pratik bir zeka var evet, ama bunu sakın alışkanlık haline getirme. Mühendislikte veya teknik işlerde bir sorunu çözmek yerine etrafından dolanmak, ileride iş hayatında önüne çok daha büyük ve çözülemez sorunlar çıkarabilir. Sorunu çözmek seni her zaman bir adım öne taşır ve yaptığın işin kalitesini belirler. Bu seferlik 'kriz yönetimi' diyelim ama bir dahaki sefere sorunun üzerine gitmeni öneririm.

⚠️ Çok Önemli Uyarı: Yangın Riski! Anakartı doğrudan sunta üzerine monte etmen çok riskli. Eski laptop anakartları çabuk ısınır ve statik elektriğe, kısa devreye (ark) çok müsaittir. Sunta da bildiğin gibi çok kolay tutuşabilen bir malzeme. Anakart ile sunta arasında mutlaka plastik yükseltici vidalar (spacer) kullanarak bir hava boşluğu oluşturmalısın. Hem kartın ömrü hem de güvenliğin için bu şart.

Gelecek İçin Bazı Öneriler:

• Sensör Alternatifi: Eğer bütçen kısıtlıysa, yanan MAX30102 yerine MAX30100 modeline bakabilirsin. Daha uygun fiyatlıdır ve nabız/SpO2 işini rahatlıkla görür.
  • Hava Akışı: Cihazın dışını tamamen kapattıysan içerideki sıcak hava hapsolacaktır. En azından fanın olduğu bölgeye ve kasanın yanlarına hava kanalları/delikleri açman, sistemin ısınmadan stabil çalışmasını sağlar.
  • İşletim Sistemi: Laptopun özelliklerini yazmamışsın ama Windows 7 yerine Lubuntu veya Puppy Linux gibi çok hafif bir Linux dağıtımı kurarsan hem sistem daha hızlı çalışır hem de daha modern bir altyapın olur.
  • IoT Dokunuşu: Verileri sadece ekranda bırakmayıp bir ESP8266 (NodeMCU) gibi ucuz bir Wi-Fi modülüyle telefona aktarmayı denersen, projenin seviyesini direkt 'IoT Tabanlı Sağlık Sistemi'ne çıkarırsın. Bu da alacağın notu ve projenin değerini artırırdı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,301
Üyeler
192,998
Son üye
enesaltintaa
Geri