TPM ve Secure Boot açma

Reaksiyon skoru
3
FACEIT için Secure boot açmaya çalışıyorum. Enabled yapıyorum fakat bilgisayarı geri başlattığımda biosa atıyor secure boot geri kapattığım zaman da windowsa atıyor. Nasıl çözebilirim ?
Anakart: Gigabyte B550M DS3H

Bios güncel mi? Değilse güncelle.
Giga kartlarda var bu sorun. Secure boot açınca komple bios bile gidebiliyor giga larda...

@HacıSOFU @GUSE hocam peki anakartın hangi rev. olduğuna nasıl bakacağım ? sol altta rev sürümünü buldum. anakartım rev 1.7 imiş. BIOS güncellemesi nasıl yapacağım ?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. çok uzatmak istemem ama hocam secure boot açabilecek miyim? faceit açabilecek miyim ?
Güncel bios da eksikler sorunlar gideriliyor genelde. Açma ihtimalin artacaktır. Tabii denemeden bilemezsin Giga sonuçta.

Tpm’in kapalı olma ihtimali yok zaten win11 tpm’i şart koşuyor. Secure boot da reboot attıracak bir şey değil. Ben bu ayarları yaptığım halde faceit ac hata veriyor secure bootunuz düzgün çalışmıyor diyor ben de uğraşmadım daha.

Tpm’in kapalı olma ihtimali yok zaten win11 tpm’i şart koşuyor. Secure boot da reboot attıracak bir şey değil. Ben bu ayarları yaptığım halde faceit ac hata veriyor secure bootunuz düzgün çalışmıyor diyor ben de uğraşmadım daha.
Hocam şimdi yazıyorum kusura bakmayın. Win10 Pro kullanıyorum tpm hazırda değil diyor. Sorun çıkartabilir diyor fakat oynayabilirsin diyor. Ama iş Secure Boot'a gelince oynayamazsın diyor. Umarım düzelir.

Hocam şimdi yazıyorum kusura bakmayın. Win10 Pro kullanıyorum tpm hazırda değil diyor. Sorun çıkartabilir diyor fakat oynayabilirsin diyor. Ama iş Secure Boot'a gelince oynayamazsın diyor. Umarım düzelir.
Win11 değilse oynayamazsın win11 şart kasımdan beri

Win11 değilse oynayamazsın win11 şart kasımdan beri
Hocam BIOS'u şimdi güncelledim. BIOS güncellerken Tpm açık olarak gözüküyordu. Güncellemede yazıyordu zaten. Faceit açtım ilk önce win11 yap uyarısı geldi. Bir de tpm ve secure boot aç diyor. Tpm zaten açıktı ve Secure Boot enabled yapmam içinde SSD min GTP yapmam gerekiyormuş. Yaparsamda bilgilerim silinirmiş. Bunun başka bir yolu yok mu ? @Nezha

Son düzenleme:
Hocam BIOS'u şimdi güncelledim. BIOS güncellerken Tpm açık olarak gözüküyordu. Güncellemede yazıyordu zaten. Faceit açtım ilk önce win11 yap uyarısı geldi. Bir de tpm ve secure boot aç diyor. Tpm zaten açıktı ve Secure Boot enabled yapmam içinde SSD min GTP yapmam gerekiyormuş. Yaparsamda bilgilerim silinirmiş. Bunun başka bir yolu yok mu ? @Nezha
Hocam valla bildiğim yok ben her şeyi yaptım ona rağmen tpm istenen gibi çalışmıyor falan dedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,183
Üyeler
193,287
Son üye
amdkiller
Geri