Aslında lastik alırken kendi kullanım tarzında önemli. Yıllık yaptığın km , kullandığın yerler yokuş mu düz mü , şehir içi mi daha çok kullanıyorsun yoksa şehir dışı mı gibi bir sürü etkenin var.
Ben çok fazla km yapmıyorum , yokuşlu yerde oturuyorum ve çoğunluğum şehir içi olduğu için en iyisini alırsam muhtemelen yıpranmasından önce yılından dolayı işlevini kaybedeceği için Continental gibi çok iyi bir marka yerine biraz daha ucuzu olan Good Year almıştım ve memnun kaldım. 4 mevsim olanı aldım çünkü yokuşta oturduğum için yağmurda kaymaması lazımdı ve işlevini çok iyi yerine getirdi. Yazlık ve kışlık olarak almak bana mantıksız geliyor hem koymaya yerim yok hem de kar falan yağınca arabayı kullanmıyorum.
Aralarında ki farkı en iyi kullanan bilir. Mesela Good Year dan önce Lassa kullanmıştım daha 2. yılını doldurmadan bayırlarda beni pişman etti neredeyse 2 yılda diş kalmamıştı ama düz yolda kullanan biri fiyatından dolayı daha memnun kalmış olabilir.
Sende bu şekilde kendi kullanımını belirleyip , cebindeki parayı bilip ona göre bir lastik al. Sonuçta çatı markaların hiç biri kolay kolay seni üzmez.
Birde mutlaka üretim tarihini yakın al. Markası ne kadar iyi olursa olsun ortalama maksimum 5 yıldan sonra iyice kötü oluyor.