İPHONE 16 YD ALMAK MANTIKLI MI?

lyiafpsz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
268
merhaba arkadaşlar şuan kullandığım telefon redmi note 14 telefon çok donuyor kasıyor falan sıkıldım artık ios tarafına gecmeyi planlıyorum ve en mantıklı secenek iphone 16 gibi geldi bana. Yurt dışı almayi düşündüm imei işi hakkindada bilgim yok 16 ay kullanım haklari varmis kullanim hakki bitince imei işini nasıl yapıcaz internette imei ucretini 54k diye görmüştüm galiba gerçekten o kadar pahalı mı imei atmak?

merhaba arkadaşlar şuan kullandığım telefon redmi note 14 telefon çok donuyor kasıyor falan sıkıldım artık ios tarafına gecmeyi planlıyorum ve en mantıklı secenek iphone 16 gibi geldi bana. Yurt dışı almayi düşündüm imei işi hakkindada bilgim yok 16 ay kullanım haklari varmis kullanim hakki bitince imei işini nasıl yapıcaz internette imei ucretini 54k diye görmüştüm galiba gerçekten o kadar pahalı mı imei atmak?
16 değil 8 ay

4+4 toplam 8 ay kullanırsınız hocam ona da yakında kısıtlama gelebilir yurtdışı apple cihaz almayın.
peki hocam her ihtimale karşı soruyorum imei bitince imei ucretleri o kadar yuksek mi gerçekten? Ayrıca yd kategorisinde Android alınır mı peki yoksa aynı koşullar yd tüm cihazlar icin mi gecerli?
4+4 hocam
Eğer bu sene hat takilmadiysa 8+8 evet.
Her yıl Ocak ayında yenilenir.

peki hocam her ihtimale karşı soruyorum imei bitince imei ucretleri o kadar yuksek mi gerçekten? Ayrıca yd kategorisinde Android alınır mı peki yoksa aynı koşullar yd tüm cihazlar icin mi gecerli?
Evet öyle fiyatlar.
Her yd cihazın 4+4 ay kullanım hakkı vardır.
Bu her yıl Ocak ayında sıfırlanır.
Ben 1 yılı çıkarsın diye 2 yd cihaza sahibim.
Biri s24+ diğeri de 1 saat önce aldığım iPhone Air.

Evet öyle fiyatlar.
hmm yani hocam ben suanda gidip kutusu açılmamış bir yd cihaz alırsam 8+8 den mi yararlanacagim? Ya da 4+4 den yararlanacaksam mesela 2026 nın ocaginda hatti takarsam 8. ayda telefonun kullanimi kapanacak ve 2027 nin ocak ayında tekrar kullanima acilacak dogru mudur?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hayirli olsun bu arada yeni telefonunuz

Evet öyle fiyatlar.
Hayırlı olsun

hmm yani hocam ben suanda gidip kutusu açılmamış bir yd cihaz alırsam 8+8 den mi yararlanacagim? Ya da 4+4 den yararlanacaksam mesela 2026 nın ocaginda hatti takarsam 8. ayda telefonun kullanimi kapanacak ve 2027 nin ocak ayında tekrar kullanima acilacak dogru mudur?

Evet aynen o şekilde.

Şöyle 8 ay değil 4+4 ay.
4+4 dememizin sebebi her IMEI'nin 4 ay açık olması.
Artık bütün telefonlar çift hatlı olduğu 8 ay gidiyor.
Yani ocakta taktın Mayıs başı ilk hat kapandı. İster 2. Hatta temmuzda tak ister hemen tek yok diyorsan ki ben yazın idare ederim öğrenciyim evdeyim. Ağustosta takarsın seneyi çıkarır.

hocam peki her sene ucretsiz sekilde mi yenileniyor bu kullanim hakki yoksa imei atilmasi gerekli mi her sene?
Evet otomatik açılıyor.
Her hangi bir ücret ödemiyorsun.

Her yıl 8 ay ve ocakta yenileniyor işte 2027 agustos sonu calismaz artık
Bir de bu 4+4u kaldiracaz diye haberler cikti bu aralar ama realitesini bilmiyorum
İlla da ios demezsen suan piyasada en ucuza telefon almanin yolu kacak xiaomi alip server kayit attirmak
Bi arkadasim bu sekilde 15t proyu 28e almisti
Onceki telefonu da ip 15 pro idi
Yeni telefonundan daha memnun
Burda sizin ihtiyaclariniza giriyoruz işte instada snapde cok paylasim yapiyorsaniz veya ekosisteminiz varsa tabii iphone daha iyi olur
Ama butce kisitliysa bence 60hz kaçak ip 16 kullanmayin
Onun yerine tepe model xiaomi daha mutlu edicektir diye dusunmekteyim

hocam peki her sene ucretsiz sekilde mi yenileniyor bu kullanim hakki yoksa imei atilmasi gerekli mi her sene?
Hatti takınca açılıyor o yuzden erkenden takma hattı birincisi kapaninca tak

Geri