Tarlada çalışılır mı?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
168
Merhabalar,

Adana’da yaşıyorum ve kuzenimle bu yaz tarlada çalışmayı düşünüyoruz. Şartlar şöyle:
  • Evden alıp eve bırakacaklar.
  • Sabah 06.00 gibi servise biniyoruz, 07.00 gibi iş başlıyor.
  • Öğlen 14.00’e kadar çalışıyoruz.
  • Gün içinde yaklaşık 7 saat çalışma var, yarım saat civarı da yemek molası bulunuyormuş.
  • Günlük ücret şu an 1250 TL, ancak zam gelirse 1500 TL olabileceği söyleniyor (giden bir abla, her yaz zam geldiğini söylüyor).
Bu hafta sonu, cumartesi ve pazar günü kuzenimle deneme amaçlı gitmeyi düşünüyoruz.

Sizce değer mi, çalışılır mı? Ne kadar zorlanırız, nelere dikkat etmeliyiz?

Yaşlarımız: Ben 17, kuzenim 16.

Yapacağınız işe bağlı epey yorulursun ama tarlada yorulmayan adamı calistirmazlar. Zor olur ama garanti temiz iş olur yani kimsenin kahrını tribini kolay kolay çekmezsin sabahları uyanmak zor olur. Yaşlardan ötürü fiyatı biraz düşük tutmuşlar 2 sene önce ben kayısı bahçesindeki işçilere günlük 2000 tl veriyordum.

Yapacağınız işe bağlı epey yorulursun ama tarlada yorulmayan adamı calistirmazlar. Zor olur ama garanti temiz iş olur yani kimsenin kahrını tribini kolay kolay çekmezsin sabahları uyanmak zor olur. Yaşlardan ötürü fiyatı biraz düşük tutmuşlar 2 sene önce ben kayısı bahçesindeki işçilere günlük 2000 tl veriyordum.
Vaybe ben arkadasimin yaninda dayisinin fatura imalathanesinde calismaya gitmistim 10-16.30 mu ne calisiyorduk 50 tl vermislerdi 2021de

Vaybe ben arkadasimin yaninda dayisinin fatura imalathanesinde calismaya gitmistim 10-16.30 mu ne calisiyorduk 50 tl vermislerdi 2021de
Tanıdık birinin yanında çalışılmaz hep düşük ücret verirler heleki 18 yaş altı ve deneyimsizse köle gibi beleşe çalışırsınız. Günlük 50 tl gibi birsey verirler para kazandiginizi sanırsınız ama full zarardır yani. Yanlış hatırlamıyorsam 2021 de bizdeki işçi yevmiyesi 180 tl ydi. Ama bizim iş çok ağır yorucu.

Tanıdık birinin yanında çalışılmaz hep düşük ücret verirler heleki 18 yaş altı ve deneyimsizse köle gibi beleşe çalışırsınız. Günlük 50 tl gibi birsey verirler para kazandiginizi sanırsınız ama full zarardır yani. Yanlış hatırlamıyorsam 2021 de bizdeki işçi yevmiyesi 180 tl ydi. Ama bizim iş çok ağır yorucu.
Yani buyuk ihtimal yorgunluk farki vardir. Ben yardimci gibi calismistim ama hayatimda o kadar yorulmamiştim eve gekdigimde ayaklarım şişmişti, ayni şeyi 5 saat durmadan her 20 saniyede bir fln yapmak da cabası...

Merhabalar,

Adana’da yaşıyorum ve kuzenimle bu yaz tarlada çalışmayı düşünüyoruz. Şartlar şöyle:
  • Evden alıp eve bırakacaklar.
  • Sabah 06.00 gibi servise biniyoruz, 07.00 gibi iş başlıyor.
  • Öğlen 14.00’e kadar çalışıyoruz.
  • Gün içinde yaklaşık 7 saat çalışma var, yarım saat civarı da yemek molası bulunuyormuş.
  • Günlük ücret şu an 1250 TL, ancak zam gelirse 1500 TL olabileceği söyleniyor (giden bir abla, her yaz zam geldiğini söylüyor).
Bu hafta sonu, cumartesi ve pazar günü kuzenimle deneme amaçlı gitmeyi düşünüyoruz.

Sizce değer mi, çalışılır mı? Ne kadar zorlanırız, nelere dikkat etmeliyiz?

Yaşlarımız: Ben 17, kuzenim 16.
7 saat 1250 gayet idare eder ben 2024 te 12 saat enjeksıyon makınesınde 900 tl ye caalıstım 1 ay 1 ay aynı yerde 10 saat gunduz 750 tl ye 1 ayda depoda 800 tl ye calıstım gittim telefon aldım 17 yasımda, hedef koy, devamlı git başarırsın haftada 6k para yapıyo, bu devirde hiçbi şey aylık 24k asgari bile dğil ama sizin yaşnızda adam ıcın yeter

kendinin ise:evet
baskasinin:ne yaptigina bagli
1500tl gecen yilin gunluk maasi idi =D basit olmayan isler icin 2000 2500 gider, bence sartlar icin cok ucuza calisiyon senin boynuna tasma gecirip gezdirsinler birde kendini kole olarak teslim etme

Son düzenleme:
Çapa mı çekeceksiniz
Hat mı çekeceksiniz
Borumu saracaksınız
Tarla ne tarlası ve ne iş yapacaksınız kısacası ona göre yorum yapmak gerekir. Ne yaparsanız yapın 7-2 çalıştığınızı düşünürsek eve git gel de var yemekte var 1500 günlük kafi görünüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bizim zorlu Çetin hırçın Yozgat toplantılarını hesap alırsak, pancar gibi şeylerin içinde hat döşerseniz o borular haylice yorar 7 saat değil 12 saat çalışmış gibi olursun. Ama Adanada sanmıyorum öyle faaliyetler yaptıracaklarıni

Çapa mı çekeceksiniz
Hat mı çekeceksiniz
Borumu saracaksınız
Tarla ne tarlası ve ne iş yapacaksınız kısacası ona göre yorum yapmak gerekir. Ne yaparsanız yapın 7-2 çalıştığınızı düşünürsek eve git gel de var yemekte var 1500 günlük kafi görünüyor.

Bizim zorlu Çetin hırçın Yozgat toplantılarını hesap alırsak, pancar gibi şeylerin içinde hat döşerseniz o borular haylice yorar 7 saat değil 12 saat çalışmış gibi olursun. Ama Adanada sanmıyorum öyle faaliyetler yaptıracaklarıni
Hocam, tarladaki ürünleri toplayıp çuvallara dolduracağız. Gideceğimiz tarla patates tarlası. Taşımayı yapmayacağız, yalnızca doldurma işi yapacağız.
Yani en azından bize öyle söylendi.

Bende hatayda yaşayan bir işverenim hocam.
Dediğin fiyatlar ortalama fakat yapacağın iş çok önemli.
örneğin çuval bağlayan adam 2k dan aşşağı çalışmaz.
patlıcana giden 1.5k dan aşşağıya gitmez
soğan toplayan 1k ya bile şükreder..
önemli olan yaptığın iş.
Bizim buralarda yazın olabilecekler bellidir. Sebze işi yüzde 90.
Patlıcan olabilir.
Hayatında patlıcana girmediysen eğer alışamayabilirsin.

Hocam, tarladaki ürünleri toplayıp çuvallara dolduracağız. Gideceğimiz tarla patates tarlası. Taşımayı yapmayacağız, yalnızca doldurma işi yapacağız.
Yani en azından bize öyle söylendi.
doldurma işini iş bilmeyen yapamaz.
eğer doldurmaya 1.5k veriyorsa az

Zor iş sıcak bide ne toplayacaksınız?

Adana sıcağında o paraya çekilecek çile değil.

bursada da meşhur böyle bağ bahçe işleri. armut ve şeftali özellikle. şanslıysan nektari. sıcak bir yandan şeftalinin tozu tüyü bir yandan. burdaki yevmiyelerden haberim yok ama iş senin anlattığına göre çok daha zor. ben de ufakken harçlık çıkartmak için gitmiştim yaz tatillerinde. günlük 60 liraya dolu kovaları taşıyordum. inanılmaz yorucu ama inanılmaz trapez yapmıştım :D

Geri