45-50k Arası F/P Hazır Sistem Önerileri

zaniolo

80+
Reaksiyon skoru
1
Bilgisayar almayı düşünüyorum fakat Bilgisayarlar hakkında yalnızca son 2-3 günde baktığım kadar çok az bilgiye sahibim ve izlediğim YouTube videolarından gördüğüm kadarıyla sistem almadan önce Forumdaki bilgi sahibi kişilerden yorum ve fikir almak önemliymiş
Ben incehesapta bulunan mortar silver(Mortar Silver | Intel Ultra 5 225F | 16 GB DDR5 | MSI RTX 5060 8 GB | 1 TB SSD OEM Paket)
hazır sistemin hem f/p olduğunu hem de ağır oyunları bile sorun çıkartmadan rahatça oynayabileceğim bir sistem olduğu kanaatine vardım ama belki 45-50k fiyat aralığında daha iyi sistemler bulan kişiler vardır
Kısaca sistemden beklentilerim şunlar:
-1TB'dan aşağı olmaması
-Darboğaz problemi olmaması
-İşlemciye veya ekran kartına çok yüklenen oyunlarda bile olabildiğince sorun çıkarmaması
-Sogutucunun çok sesli çalışması rahatsız eder
-Fiyat olarak 50k'yı aşsa bile çok az aşması

Bilgisayar almayı düşünüyorum fakat Bilgisayarlar hakkında yalnızca son 2-3 günde baktığım kadar çok az bilgiye sahibim ve izlediğim YouTube videolarından gördüğüm kadarıyla sistem almadan önce Forumdaki bilgi sahibi kişilerden yorum ve fikir almak önemliymiş
Ben incehesapta bulunan mortar silver(Mortar Silver | Intel Ultra 5 225F | 16 GB DDR5 | MSI RTX 5060 8 GB | 1 TB SSD OEM Paket)
hazır sistemin hem f/p olduğunu hem de ağır oyunları bile sorun çıkartmadan rahatça oynayabileceğim bir sistem olduğu kanaatine vardım ama belki 45-50k fiyat aralığında daha iyi sistemler bulan kişiler vardır
-1TB'dan aşağı olmaması
-İşlemciye veya ekran kartına çok yüklenen oyunlarda bile olabildiğince sorun çıkarmaması
Cumayı bekleyin isterseniz. 48-49k civarlarında hatta 51 civarında RTX 5060Ti'lı sistem olabiliyor incehesap indirimlerde. 51 dediğim sistemde 1TB M.2 ssd bulunuyor.

-1TB'dan aşağı olmaması
burada dar bütçede ki taleplerinizle ilgili şahsımca bir hatanızı söyleyeyim

baştan şunu söyleyeyim
ben de çoğunlukla imkan olması dahilinde 1 tb dan aşağı olmaması tarafındayım ssd nin ama

misal arkadaş bir örnek vermiş
7500f 5060 ti 16 gb sistem 49k idi

şimdi bu sistemde 512 gb ssd vardı ve
güncelleme yapmak istesen 1 tb için 3750 civarı bir fark vardı sanırsam
bir de soğutucu güncellemesi filan bir kaç küçük dokunuş ile 5000 tl daha masrafla 54000 tl ye geliyordu 3750 tl si ssd

ama anakart tek m2 slotlu a620 modeli

bütçen 54k ya çıkıyorsa bana 1 tb da yeter ilerleyen dönemde ssd yükselteceğim zaman eskisini satar yenisini alırım dersen
sıkıntı yok

ama bir çok kişi sırf eski üründeki bilgileri yedekleyemediği için bunu yapamıyor sata ssd arayışına giriyor
anakartı 2 m2 slotlu yapalım desen 55k

tekrardan bütçe varsa 55 e yüseltirsin alırsın

ama yükselemiyorsan anca 1000 tl filan yükselirim kendimi zorlasam zorlasam 52 yaparım diyorsan

anakart çift m2 slotlu b650m-r 1000 tl
diğer güncellemeler de 1250 tl
sistemin ham hali 49k

ne yaptı 51250 yaptı
tamam ssd 512 gb da kaldı ama

bütçe 55 lere çıkmıyorsa
diğer ürünlerden kskıp ssd yi 1 tb yapacağına
idareten 512 de kal diğer ürünleri güncelleştir ilerde bütçen olduğunda al 1 tane daha 1 tb ssd tak diğer slota

burada dar bütçede ki taleplerinizle ilgili şahsımca bir hatanızı söyleyeyim

baştan şunu söyleyeyim
ben de çoğunlukla imkan olması dahilinde 1 tb dan aşağı olmaması tarafındayım ssd nin ama

misal arkadaş bir örnek vermiş
7500f 5060 ti 16 gb sistem 49k idi

şimdi bu sistemde 512 gb ssd vardı ve
güncelleme yapmak istesen 1 tb için 3750 civarı bir fark vardı sanırsam
bir de soğutucu güncellemesi filan bir kaç küçük dokunuş ile 5000 tl daha masrafla 54000 tl ye geliyordu 3750 tl si ssd

ama anakart tek m2 slotlu a620 modeli

bütçen 54k ya çıkıyorsa bana 1 tb da yeter ilerleyen dönemde ssd yükselteceğim zaman eskisini satar yenisini alırım dersen
sıkıntı yok

ama bir çok kişi sırf eski üründeki bilgileri yedekleyemediği için bunu yapamıyor sata ssd arayışına giriyor
anakartı 2 m2 slotlu yapalım desen 55k

tekrardan bütçe varsa 55 e yüseltirsin alırsın

ama yükselemiyorsan anca 1000 tl filan yükselirim kendimi zorlasam zorlasam 52 yaparım diyorsan

anakart çift m2 slotlu b650m-r 1000 tl
diğer güncellemeler de 1250 tl
sistemin ham hali 49k

ne yaptı 51250 yaptı
tamam ssd 512 gb da kaldı ama

bütçe 55 lere çıkmıyorsa
diğer ürünlerden kskıp ssd yi 1 tb yapacağına
idareten 512 de kal diğer ürünleri güncelleştir ilerde bütçen olduğunda al 1 tane daha 1 tb ssd tak diğer slota
Tavsiyelerin için sağol hocam dediğin gibi 2 slotlu alıp sonradan 1TB SSD daha eklemek daha mantıklı gibi zaten benim 1tb düşünme sebebim uzun vadede depolama konusunda sıkıntı yaşamamaktı 512'nin de hemen dolacağını zannetmiyorum
Ayrıca aklıma takılan bir nokta daha var 7500f ile Intel 225f arasında çok fark var mı?
genelde 7500f olan sistemler baktım fakat bencmarkta 225f'in tek çekirdek performansı daha iyi olduğunu gördüm

Tamam hocam çok sağol
Ayrıca şöyle bir sistem daha buldum bu sanki daha iyi gibi geldi baktığım sistem ile bunun arasında çok fark var mı https://www.gaming.gen.tr/urun/8226...oc-8gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
yine ilk yorumumla bağlantılı bir yorum olacak

5060 hiç bir şekilde alınmaz mı
tabii ki de hayır alınabilir

8 gb vramli bir ekran kartı artık kesinlikle alınmaz mı
yine tabii ki de hayır elbetteki artık daha fazla vram daha iyi ama kesinlikle 8 gb alınmaz diye bir durum yok

lakin şu var

alınabiliyorsa en pahalı ürün gruplarında alınabilen en iyi seçenek
masraf edilebilen en iyi seçenek alınmalı

şimdi yukarıda bahsettiğimiz ürün grubunda
sende var 7500X3D 8GB 5060
bizim önerdiğimiz sistemler 7500f 9060xt 16 gb veya 5060 ti 16 gb

tamam bizim önerdiğimizde ekran kartı daha iyi ama
senin attığın sistemde işlemci bizimkinden daha iyi

ama yine de ben bu fiyat bandında alabiliyorsam daha iyi ekran kartlı ürün alırım
işlemciyi gerekirse 7500f de bırakırım
işin içinden maddi olarak çıkamadıysam ben bu sistemi zaman zaman upgrade edebilirim diyorsam ssdyi 500 de tutarım

ama ekran kartım eldeki imkanlarla olabilecek en iyi ekran kartı
anakart üst seviye şart değil ama en azından 2 m2 slotu bulunan bir anakart

sonrasında ne yaparım
depolama yetmemeye mi başladı
kampanyada 1 tb ssd alır yapıştırırım

bütçe sıkıntım yok işlemci odaklı oyunlarda daha fazla performans mı istiyorum
kampanyadan 7800x3d yapıştırırım mesela elimdeki işlemciyi satarım
bu sefer 5700x3d ye göre de daha iyi işlemcim olur

yani zamanla yapabileceğin güncellemeleri öncelik yapma derim
ekran kartın güçlü olsun

buradaki ekran kartın güçlü olsundan kasıt tabii ki de
git 50-53k bütçe ile 5070 al geri kalanını git am4 sistem topla demiyorum

ama bu bütçe bandında zorlanabiliyorsa
çift m2 slotlu anakart + 9060xt 16 gb veya 5060 ti 16 gb olmalı

yine ilk yorumumla bağlantılı bir yorum olacak

5060 hiç bir şekilde alınmaz mı
tabii ki de hayır alınabilir

8 gb vramli bir ekran kartı artık kesinlikle alınmaz mı
yine tabii ki de hayır elbetteki artık daha fazla vram daha iyi ama kesinlikle 8 gb alınmaz diye bir durum yok

lakin şu var

alınabiliyorsa en pahalı ürün gruplarında alınabilen en iyi seçenek
masraf edilebilen en iyi seçenek alınmalı

şimdi yukarıda bahsettiğimiz ürün grubunda
sende var 7500X3D 8GB 5060
bizim önerdiğimiz sistemler 7500f 9060xt 16 gb veya 5060 ti 16 gb

tamam bizim önerdiğimizde ekran kartı daha iyi ama
senin attığın sistemde işlemci bizimkinden daha iyi

ama yine de ben bu fiyat bandında alabiliyorsam daha iyi ekran kartlı ürün alırım
işlemciyi gerekirse 7500f de bırakırım
işin içinden maddi olarak çıkamadıysam ben bu sistemi zaman zaman upgrade edebilirim diyorsam ssdyi 500 de tutarım

ama ekran kartım eldeki imkanlarla olabilecek en iyi ekran kartı
anakart üst seviye şart değil ama en azından 2 m2 slotu bulunan bir anakart

sonrasında ne yaparım
depolama yetmemeye mi başladı
kampanyada 1 tb ssd alır yapıştırırım

bütçe sıkıntım yok işlemci odaklı oyunlarda daha fazla performans mı istiyorum
kampanyadan 7800x3d yapıştırırım mesela elimdeki işlemciyi satarım
bu sefer 5700x3d ye göre de daha iyi işlemcim olur

yani zamanla yapabileceğin güncellemeleri öncelik yapma derim
ekran kartın güçlü olsun

buradaki ekran kartın güçlü olsundan kasıt tabii ki de
git 50-53k bütçe ile 5070 al geri kalanını git am4 sistem topla demiyorum

ama bu bütçe bandında zorlanabiliyorsa
çift m2 slotlu anakart + 9060xt 16 gb veya 5060 ti 16 gb olmalı
Hocam bu cevabınla kafamda kurduğum sistem epey bir değişti
Belki de biraz yapay zekanın etkisinde kalarak ekran kartının çokta önemli olmadığını düşündüm ama dediğin gibi sonradan illaki sisteme yükseltme yapacağım için işlemciyi o zaman düşünürüm ve dediğin gibi VRAM de epey önemli
"çift m2 slotlu anakart + 9060xt 16 gb veya 5060 ti 16 gb olmalı"
Özellikle bu son Tavsiyen çok faydalı oldu hocam inşallah cuma günü hallederim bu işi

Tamam hocam çok sağol
Ayrıca şöyle bir sistem daha buldum bu sanki daha iyi gibi geldi baktığım sistem ile bunun arasında çok fark var mı https://www.gaming.gen.tr/urun/8226...oc-8gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
Bahsini ettiğim 2 sistemin de fiyatını arttırmışlar bu sabah.

49k dediğim sistem indirimli hali 49.000 TL idi, indirimsiz hali ise 55.799 TL idi. Şu an indirimsiz hali 59.999 TL olmuş durumda.
52k dediğim sistem indirimli hali 52.000 TL idi, indirimsiz hali ise 56.999 TL idi. Şu an indirimsiz hali 61.999 TL olmuş durumda.

Ne gariptir ki kontrol ettiğimde sadece bu iki sistemin fiyatları garip bir şekilde artmış. Ancak neden arttığı konusunda bir fikir yürütemedim.

Geri