Gri bantlama benim için yok gibi artık. Neyseki internetteki gibi büyük dik çizgiler yok. O konuda şanslıyım. Renk meselesi de şöyle HDR Vivid seçtim ve renk geliştirmeyi 1-2-3 modu var 3’e çektim. Şu an renkler gayet canlı. Çok da cırt olmadı zaten woled. Ya da ben biraz renk cümbüşü seviyorum. Ama şu an tatlı oldu.Aynen dostum G60SD'yi yazın 2 saat kullanmaya korkuyordum gittim masaüstü fanlardan aldım öyle soğutuyordum soğutma çözümü hiç işe yaramıyor malesef, samsung kullananlar varsa önümüz yaz, arka panel sıcaklıklarını ara ara kontrol edin ciddi sıcaklıklara ulaşıyorsa mutlaka fan yardımıyla soğutsunlar o şekilde kullanmaya devam ederlerse o panel kısa sürede mefta olur. pazar günü oda sıcaklığı 26 derece iken mo27q28g arkası gayet iyiydi bakalım temmuz ayı gelsin sıcaklıklar 30 dereceyi aştığında bunu da kontrol edeceğim.
bu arada bir dipnot daha paylaşayım renk derinliği anlamında her ne kadar 4.nesil tandemler DCI renk gamında QD'yi geçse'de, QD-OLED'ler halen bir adım önde bence benim şahsi görüşüm bu, G60SD'nin renk sıcaklığı Tandem Oled'e göre daha iyiydi, bundan sonra LG tarafında bir gelişme olmazsa 4k QD'ye geçeceğim gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
millet buna çok kafayı takıyor hiç takılacak bir şey değil bence bir noktadan sonra fark etmiyorsunuz bile ilk zamanlar yeni bir ürün olunca insan pimpirikleniyor bir zaman sonra bende saldım fark etmiyorum sadece işe oyunuma odaklanıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
4. Nesil woled önceki nesillere göre daha uzun ömürlü 1-2-3. Nesiller ısınıyordu. Qd-oled’de de soğutma çözümü düzgün olmazsa bal gibi fark olur panel ömründe. 30 derecede çalışan panelle 40 derecede çalışan panel fark ederÖmür konusunda qd den önemli farkla daha iyi olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası. 1-2 yılda hatta bir kaç ayda yanan woled monitörler var. Ek katman ona 5 yıl ömür falan katmaz. QD oledler testlerde daha başarılı. Ama morluk konusunda haklısın. Mat qd oled kötü.
qd oled testleri