❌İndirim Bitti! Klasse Feel Iem Kulaklık Değişebilir Kablo ve Mikrofon Typec 999tl Aux 899tl

Ben de artık yazın yaklaşmasıyla ve bende bu kulak üstü kulaklıkların bir anlamı kalmadığı için kulak içi (IEM deniyor galiba) kulaklıklara bakmaya başladım. en f/p model nedir şu anda? Laptop kullanıyorum o yüzden ses kartımın ne olduğunu iyi midir değil midir bilmiyorum. Msi GF65 Thin 10SDR-638XTR kullanıyorum.
Asusun üst düzey anakartları harici kaliteli ses çıkışı almak zor. Harici çözümler her zaman daha iyi sonuçlar veriyor. Fiio markasının giriş seviye ürünleri hayat kurtarır. Bütçe azsa kendinden type c girişli modeli almak daha mantıklı.

Masaüstü kullanımda kaliteli bir 3.5mm jack kulaklık ve dac/amfi ikilisinin yerini tutmaz hiçbiri fakat oyun oynuyorsanız ve terleme sorunu varsa iemler kurtarıcı oluyor.

Asusun üst düzey anakartları harici kaliteli ses çıkışı almak zor. Harici çözümler her zaman daha iyi sonuçlar veriyor.

Masaüstü kullanımda kaliteli bir 3.5mm jack kulaklık ve dac/amfi ikilisinin yerini tutmaz hiçbiri fakat oyun oynuyorsanız ve terleme sorunu varsa iemler kurtarıcı oluyor.
Yani oynuyorum ve terleme sorunu felaket oluyor her yazın sonunda kulaklık pedi yeniliyorum :D Bir de merak ettiğim bir durum var. temizliği nasıl oluyor acaba kolay mıdır? Benim doğuştan kronik orta kulak iltihabım var asla kesin bitmeyen bir sorun. Ansızın akabiliyor vs. hissetmiyorum. Temizliği kolay mıdır o kauçuk mu denir neyse kulak içinde duran kısım?

şimdi type C mi alalım Aux mu alalım birtane bende denemek istiyorum.

şimdi type C mi alalım Aux mu alalım birtane bende denemek istiyorum.
Ses kartın veya dac/amfi yoksa type c olanı al riske girme. Daha sonra kaliteli dac/amfi veya ses kartı alırım dersen 3.5mm olanı alabilirsin. Zaten bu ürünler giriş seviyesi olduğu için type c olan versiyonu bu kulaklığı besleyecek kadar kaliteli oluyor. Gidip aşırı kaliteli dac amfiye bile taksan bu kulaklıktan aşırı performans alamazsın. Jack olanın avantajı bozulma ihtimali daha düşük.

Yani oynuyorum ve terleme sorunu felaket oluyor her yazın sonunda kulaklık pedi yeniliyorum :D Bir de merak ettiğim bir durum var. temizliği nasıl oluyor acaba kolay mıdır? Benim doğuştan kronik orta kulak iltihabım var asla kesin bitmeyen bir sorun. Ansızın akabiliyor vs. hissetmiyorum. Temizliği kolay mıdır o kauçuk mu denir neyse kulak içinde duran kısım?
Bu kulaklıkta nasıl bilmiyorum ama genelde silikonun takıldığı yerde ızgara filtre olur ve içeri kulak kiri v.b. gider. Düzenli temizlemen gerekebilir. İçini açamadığın için %100 temizlik mümkün olmuyor. O ızgara filtreye zarar vermeden temizlersen sorunsuz kullanırsın. Günlük temizlik şart.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dönüştürücü ne önerirsin ustam bunun bütçelerinde cızırtı, dip ses yapmayacak.
Sitedeki dönüştürücü kötü değil fakat fiio'nun giriş modellerine bakabilirsin. Sahibindene fiio yaz bütçene göre modellere bak. Dikkat et 4.4mm balanslı çıkışlı model var onu kullanamazsın. Düz 3.5mm çıkış olması lazım.

Bu kulaklıkta nasıl bilmiyorum ama genelde silikonun takıldığı yerde ızgara filtre olur ve içeri kulak kiri v.b. gider. Düzenli temizlemen gerekebilir. İçini açamadığın için %100 temizlik mümkün olmuyor. O ızgara filtreye zarar vermeden temizlersen sorunsuz kullanırsın. Günlük temizlik şart.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sitedeki dönüştürücü kötü değil fakat fiio'nun giriş modellerine bakabilirsin. Sahibindene fiio yaz bütçene göre modellere bak. Dikkat et 4.4mm balanslı çıkışlı model var onu kullanamazsın. Düz 3.5mm çıkış olması lazım.
sen bizi 5lik yapacan bu gidişle fiio falan geldiyse :D

Videoya da yorum atmıştım. Buraya da yazayım denemek adınma aldım. Ben de giriş seviyesi bir anakart var. Yani Realtek HD Audio yöneticisi (en son 2021 güncelleme almış ses kartı var), bilgisayarın önü ve arkasına, düz hali ve içinde gelen y kablo ile taktım. Çok az duyulan ama sabit bir cızırtı vardı.

Elimde ayrıca EPZ TS-01 ses kartı var. Ona takınca düzeldi. Ayrıca ses kalitesi de iyileşti. Yani böyle bir anakartınız varsa, DAC'ını yoksa bence tek başına iyi değil.

BF6 biraz oynadım patlamalar, silah sesleri vb. ayak sesinin önüne geçiyor. Gerçi BF6 ses kasma konularında çok iyi değil. Ayrıca bu ses kartının 7.1 FPS profili var, elbette bu IEM, kendi kullandığım Wraith EvoX göre ucuz ve geride kalıyor. O ayardayken seste de patlama ve cızırdama oldu. Yüksek ses ayarlayınca veya EQ ayarına göre de saçmaladığı oluyor.

Ben yine de kulak aşinalığımdan 1-2 hafta deneyimleyeceğim, ona göre bir şeyler yazarım. Ama alınacaksa kesinlikle Keymo'nun da belirttiği gibi DAC istiyor. Bence KlasseGear DAC'ları biraz pahalı satılıyor. Wraith gerçi stok yok ama benzer DAC'lar ₺600 satılıyor, tabii kargo ile ₺700 oluyorsa gerçi yakın oluyor.

Hatta ben KlasseGear'ın yerinde olsam bu kulaklık ile bir DAC'ı bundle yapar, birim fiyatlarına göre daha uyguna satardım.

Kutu içeriğini de söyleyeyim. Kulaklık, kablosu, yedek 4 tane slikon (kulaktaki orta boyuttaysa, içinden gelenler küçük ve büyük boyut diyeyim bakmadım) genelde çinlilerin bluetooth kulaklıklardaki standart prosedürü diyelim ve y kablo geliyor. Bu arada Wraith EvoX'de Y kablo gelmiyordu, bunu düşünmeleri iyi olmuş. Ama Y kablo ve slikonlar, farklı pakette geliyor. Direkt ürettirilen firmaya, kulaklık için de bu tarz şeyleri aynı paketleme yapılabilir. Yani şeffaf poşetlerde, kablo ise beyaz plastik kokulu poşetten çıkıyor. Tabii önemsiz şeyler sadece markalaşma adına diyorum.

Tasarımda Wraith örnek almalarını pek sevemedim, kadın karakterin sus yaptığı yine sağda ve üstünde belirgin şekilde yazıyor. Keşke yeni siteleri gibi yeşil, mor renkler falanla bir tık daha canlandırsalardı. Ben olsam sonraki üründe sağ kulaklık için o sitedeki yeşil ve zıttı tarafına da pembe güzel bir renk kullanırdım.

Kablosunu pek beğenmedim, bence kablo daha kaliteli tercih edilip ₺1200-1300 falan da satılabilirdi. IEM tarafında çünkü kablo kalitesi de parazit, cızırtı vb. engel olabiliyor. Keza benzer şey sinyalleri düzeltmek için klavye, fare, kulaklık vb. eklenen yuvarlak silindir gibi şeylerde de oluyor. Umarım Wraith'e rekabet amaçlı da ileride IEM kabloları getirirler, pahalılar bence ama müzik işlerinde satılan kablodur falan genelde görsellikten çok müzik, ses perforjmansına etki ediyor. Yani o tarz kabloları da denemek isterim.

Ha bir de kablo kısa bence, Wraith EvoX gibi uzun olabilirdi. Alınacaksa şu tarz bir uzatma kablosu da iş görür belirteyim. Ben de bu kablodan var, denemedim gerçi dediğim gibi biraz kullanayım, hatta elime Apple veya KlasseGear DAC'ları geçerse onlarla da performanslarını yazarım. KEYMO'yu sevsem de bence tamamen net yorum da yapamıyor, taraflı değil bu arada ama biraz kendini frenliyor diyelim. Yine de iyi bence bu konularda. Keşke daha fazla marka güvenip ürünlerini gönderse.

Normalde uzun süredir bakıyorum bu ürünlere, sırf denemek için Amazon'dan bugün sabah sipariş verdim, akşamına Ankara'ya getirdiler. Hatta şu an kulağımda takılı. Testleri bu arada biraz H2002P ile de kıyaslayacağım. Çünkü DAC falanla alırsanız en yakın o kulaklık var. Keyfi yüksek paralar da yakamıyorum bu denemelere. O yüzden yakın fiyattaki ₺1000-1500 IEM'ler için bir şey diyemem. Sadece kağıt üstünde Wraith ₺1000 IEM'indew Cx933 mü ne öyle bir çip vardı. O çip bu üründe de varsa belirtmeliler veya yoksa bence ikinci üretimde o tarz bir çiple satmanın çok faydasını görürler. Çünkü insanlar Rampage, Gamepower veya Havit de olsa CMedia ses kartlı 7.1 kulaklık kullanıyorlar, bunun gerisinde kalırlarsa konfor falan da pek işe yaramıyor.

Son düzenleme:
Geri