Hazır sistemin fatura ayrıntısında yazmıyor mu ? Yoksa gamegaraj dan isteyeceksin başka yolu yok24 Nisan 2025 08:36 tarihinde GAME GARAJ dan hazır sistem aldım. Şuanda işlemcimi yükselttiğim için hazır sistemin içinde gelen işlemciyi satacağım ama fatura ve garanti bilgisine erişemiyorum ne yapmalıyım?
Arayıp fatura talebinde bulunacaksın, mail olarak atacaklar...24 Nisan 2025 08:36 tarihinde GAME GARAJ dan hazır sistem aldım. Şuanda işlemcimi yükselttiğim için hazır sistemin içinde gelen işlemciyi satacağım ama fatura ve garanti bilgisine erişemiyorum ne yapmalıyım?
Hazır sistemde ki parçalara ayrı fatura keseceklerini sanmıyorum. Faturasız satın gitsin.24 Nisan 2025 08:36 tarihinde GAME GARAJ dan hazır sistem aldım. Şuanda işlemcimi yükselttiğim için hazır sistemin içinde gelen işlemciyi satacağım ama fatura ve garanti bilgisine erişemiyorum ne yapmalıyım?
ayrı ayrı faturalandırılmak zorundaHazır sistemde ki parçalara ayrı fatura keseceklerini sanmıyorum. Faturasız satın gitsin.
İşlemci dediğimiz donanım bilgisayar parçaları içinde kendi kendine bozulabilme imkanı çok güç parçalardan bir tanesidir. Yani bir işlemci yanmışsa %98 dışarıdan bir müdahale, farklı bir donanım yada insan eli sebep olmuştur.
2.elde işlemci alırken garantisini asla düşünmem çok üst düzey bir parça değilse.
Benim bildiğim parçaları kalem kalem faturalandırma zorunluluğu yok. Ama satılan hazır sistemin içindeki parçalar liste şeklinde belirtilme zorunluluğu var diye biliyorum.(Ama bu zorunluluğu bile olmayabilir.) Yani o tek faturayı normal koşullarda pc içindeki herhangi bir parça için kullanabilmesi gerekiyor.ayrı ayrı faturalandırılmak zorunda
sonuçta bizim dilimiz alışmış hazır sistem ismine ama
tavsiye sistem niteliğinde tek tek parçalarla teknik teorik uyum sorunu olmayan bileşeneler bütününün önerildiği sistemlerdir bu sistemelr
tek tek sepete attığın donanım parçalarının bir sistem adı ile satılmasıdır
ve bileşenlerin tek tek belirtilip fiyatlandırılması gerekir
perakende fiyatlarla bire bir aynı fiyat olmayabilir ama faturada belirtme zorunluluğu var
hazır sistemde bir sorun olduğunda sistemin tamamını geri çağırmalarıBenim bildiğim parçaları kalem kalem faturalandırma zorunluluğu yok. Ama satılan hazır sistemin içindeki parçalar liste şeklinde belirtilme zorunluluğu var diye biliyorum.(Ama bu zorunluluğu bile olmayabilir.) Yani o tek faturayı normal koşullarda pc içindeki herhangi bir parça için kullanabilmesi gerekiyor.
Ek olarak hazır sistemlerde bir sorun olduğunda firmalar sistemin tamamını geri çağırdıkları oluyor. Her ne kadar firma için saçma da olsa buna şahit oldum çevremde. İyice araştırın bunu derim.
Peki dediğim gibi bu tek faturayı hazır sistemdeki herhangi bir parçayı satarken fotokopi vererek kullanamaz mı? Kullanabilir bence.hazır sistemde bir sorun olduğunda sistemin tamamını geri çağırmaları
buradaki hazır sistemden kastınız tavsiye sistem oem paket ler ise
bunun sebebi
şu problemim var bu problemim var gibi müşteri temsilcisi görüşmelerinde bazen sorunun sebebif nokta atışı belli olabiliyor
bazen büyük ihtimal burdandır denilebiliyor
ama bazen evet şurda görünüyor ama başka bir yerde de olabilir gibisinden bütünü ile sistemi kontrol etme amaçlı
ürünler fatura edilmek zorunda ama
misal
işlemci 7k
anakart 5k
ssd 7k
ram 11k
ekran kartı 35k
kasa psu 8k
tek tek alsan 73k tekil ürün faturalandırmasında
lakin bunu oem paket tavsiye sistem adı altında satıyor diyelim
ve fiyatı 67k belirlemiş diyelim
ilemci 6.5k