Öneri Ryzen 5 5600x İçin Hava Soğutma Önerisi

Feignclound

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
845
Bütçe
2000
Arkadaşlar öncelikle iyi bayramlar diliyorum.

Elimde Raijintek Orcus 240 RBW Marka sıvı soğutma vardı , 5 yıllık ömrünü doldurdu. Elimde şuan Stok Fan mevcut. Hava soğutma önerisi istiyorum sizlerden.
Kasam Corsair Carbidge Spec Delta ,

Aklımda iki model var ama ileride işlemci upgrade eder miyim bilmiyorum.

1.

2.

Bunlar dışında ek öneriniz varsa bekliyorum. Tavsiye olarak da hangisini önerirsiniz. Kasama uyum sağlayacak şekilde.

2K artı kargo ücreti var napsam bilemedim , bir de kasama sığacak mı emin olamadım.
Kargo ücreti 150tl veya mağazadan teslim alabilirsin yakınsa.

Sistemini yaz söyleyelim uyar mı uymaz mı
Kasa , anakart , ram yaz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle düşün 2 seçeneği yaparsan ileride 7800x3d tarzı Bir işlemci alınca yeniden bir kule tipi yada sıvı soğutma alman gerekir ama birinci seçeneği alırsam böyle bir derdin kalmaz

ANAKART : MSI B550M MORTAR İşlemci : RYZEN 5 5600X RAM : 16 GB CORSAIR LPX 3600 MHZ GPU : ZOTAC RTX 3060TI 8GB TWIN EDGE O.C M.2 SSD : James Donkey 512 GB 2.M2: KINGSTON A2000 512GB KASA CORSAİR SPEC DELTA CARBİDE
Ankara'da oturuyorum mağazadan almak imkansız.

Kasa ve Soğutucu Boşluğu: Corsair SPEC-DELTA kasanız maksimum 160 mm yüksekliğe kadar işlemci soğutucularını destekler. Bahsettiğiniz Thermalright Phantom Spirit 120 SE modeli 154 mm (SE olmayan standart versiyonu ise 157 mm) yüksekliğindedir. Her iki versiyon da yan cam kapağa temas etmeden kasanıza sorunsuz bir şekilde uyar.

Kasa ve Soğutucu Boşluğu: Corsair SPEC-DELTA kasanız maksimum 160 mm yüksekliğe kadar işlemci soğutucularını destekler. Bahsettiğiniz Thermalright Phantom Spirit 120 SE modeli 154 mm (SE olmayan standart versiyonu ise 157 mm) yüksekliğindedir. Her iki versiyon da yan cam kapağa temas etmeden kasanıza sorunsuz bir şekilde uyar.
Peki hangisi hocam , şimdi şöyle düşün birisini paraf para ile almak var , birisi normal para ile. İleriye dönük upgrade edip etmeyeceğimi bilmiyorum. Kararsız kaldım.

Hocam işte onu kendine ve bütçene göre karar vermen gerekiyor.
Bu phantom spirit modeli şu an indirimde 2000 TL ama normalde bunun fiyatı 2800-3000 civarında

Yanlış bilmiyorsam bu 2. Seçenekteki kule tipinden bir tık daha iyi

Kanka ben attığının ikisini de 5600X için kullandım. Assassin Spirit'ten memnundum aslında ve oyunlarda 75 dereceleri geçtiğimi hatırlamıyorum bile. Şimdi Phantom Spirit kullanıyorum ve PBO/Curve Optimizer falan da açarak stres testinde 75 oyunlarda 60 falan görüyorum. İkisi de işini görür keyfin hangisini istiyorsa veya ileride daha güçlü bir şey alırım dersen Phantom al.

Kanka ben attığının ikisini de 5600X için kullandım. Assassin Spirit'ten memnundum aslında ve oyunlarda 75 dereceleri geçtiğimi hatırlamıyorum bile. Şimdi Phantom Spirit kullanıyorum ve PBO/Curve Optimizer falan da açarak stres testinde 75 oyunlarda 60 falan görüyorum. İkisi de işini görür keyfin hangisini istiyorsa veya ileride daha güçlü bir şey alırım dersen Phantom al.
Phantom alalım madem , eyvallah reisim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,262
Üyeler
196,922
Son üye
the_mind.gg
Geri