Topladığım Bilgisayar ve Bileşen Fiyatları Hakkında Yorum

soğutma hakkında yorum yapar mısın bende ondan aldım muhtemelende senden gördüm aldım :D Ama araştırmadım nasıldır ne değildir diye.
Bu arada ram vev özellikle psuyu resmen bedavaya almışsın. ekran kartını o fiyatlardan forumda görmüştüm onu da güzel yakalamışsın ama benim bütçe yetmedi 9070xt ye :(
sistem kurmadım ram kart ödemelerinde sıkışmayayım diye sattım ama bu parçalar aldım. ama elimde eski sistem de kullandığım xpg rgb 2x16 32gb 6000mhz cl30 ram (3.5k zamanında bedava almışım :D ) var eski kasa sonra elden çıkarıp yenisine geçecem

sistem kurmadım ram kart ödemelerinde sıkışmayayım diye sattım ama bu parçalar aldım. ama elimde eski sistem de kullandığım xpg rgb 2x16 32gb 6000mhz cl30 ram (3.5k zamanında bedava almışım :D ) var eski kasa sonra elden çıkarıp yenisine geçecem
Mantıklı bir karar vermişsin :D Bakma benimde evlilik hazırlığından dolayı kredi kartım limitlerinin çok üstünde fabrika evlenenlere tam altın veriyor onu bozup kapatacağım hepsini :D

Mantıklı bir karar vermişsin :D Bakma benimde evlilik hazırlığından dolayı kredi kartım limitlerinin çok üstünde fabrika evlenenlere tam altın veriyor onu bozup kapatacağım hepsini :D
benim kasa kurmamda acelem yok hocam. böyle setup indirimlerde yaptım
ekstra olarak şunları da yazmayı unutmuşum en nihayetinde maaliyet
mx7 8gb macun 450tl , thermalright am5 güçlendirme kit ne var ya onu da aldım o da 400tl

benim kasa kurmamda acelem yok hocam. böyle setup indirimlerde yaptım
ekstra olarak şunları da yazmayı unutmuşum en nihayetinde maaliyet
mx7 8gb macun 450tl , thermalright am5 güçlendirme kit ne var ya onu da aldım o da 400tl
Aman dur üstad yan bileşenlere verdiğimiz parayı karıştırma yoksa klavye monitör mouse termal macun girersek tadımız kaçar :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ama kulaklığı 1 TL ye aldım onu yazabilirim :cool:

%1 fps değerlerim sabit 400 altına düşmediği sürece sıkıntı yok monitörü 320 hz aldım çünkü
zor kanka düşmez hayırlı olsun şimdiden ramı da rgbli alırsan iyi olur :D

Aman dur üstad yan bileşenlere verdiğimiz parayı karıştırma yoksa klavye monitör mouse termal macun girersek tadımız kaçar :D

o kadar kişi arasında 1 tl kulaklık almayı başarman valla helal olsun. bende 2k monitör bakıyorum şimdilik fhd monitörde takılıyorum
17-18k bi oled monitör yakalasam benim setup tamam

şu am5 güçlendirme şeyini sende al istersen knk benm aklıma geç geldiği için uğraşmadım kurduktan sonra 7800x3d undervolt yapmadan ısınıyor

o kadar kişi arasında 1 tl kulaklık almayı başarman valla helal olsun. bende 2k monitör bakıyorum şimdilik fhd monitörde takılıyorum
17-18k bi oled monitör yakalasam benim setup tamam
Üstad ben 2018 den beri monster abra a5 kullanıyorum 60 hz ekran . Şimdi renkleri vs kötü demelerine rağmen fiyatı uygun bulduğumdan 320hz lenovo 25-10 çektim . Benim için 60hz den geçiş olacağından dünyalar farkedeceğine eminim :D

şu am5 güçlendirme şeyini sende al istersen knk benm aklıma geç geldiği için uğraşmadım kurduktan sonra 7800x3d undervolt yapmadan ısınıyor
Hadi ya hiç bir bilgim yok inan ki araştırayım hemen .

Üstad ben 2018 den beri monster abra a5 kullanıyorum 60 hz ekran . Şimdi renkleri vs kötü demelerine rağmen fiyatı uygun bulduğumdan 320hz lenovo 25-10 çektim . Benim için 60hz den geçiş olacağından dünyalar farkedeceğine eminim :D

hocam sana 200hz ktc bile yeterdi :D bende 2.monitör olarak kullanıyorum ama fiyatına göre çok iyi yani ana ekranda olur

undervoltsuz 80 dereceleri görüyordu geçiyorduda valla yapınca epey düşüyor ne gerek var 80de kullanmaya kaldı ki yaz da geliyor

hocam sana 200hz ktc bile yeterdi :D bende 2.monitör olarak kullanıyorum ama fiyatına göre çok iyi yani ana ekranda olur
Foruma geldiğimden beri KTC' ye yapılan övgüleri çözemedim şunda dolayı diyorum mesela 320hz lenovo 6 bin tl 200hz 165hz ktclerde 4-5 bin liralarda geziyor her şey hz demek değil mi acaba ben mi hz yi büyütüyorum gözümde hiç monitör bilgimde yok :D

Foruma geldiğimden beri KTC' ye yapılan övgüleri çözemedim şunda dolayı diyorum mesela 320hz lenovo 6 bin tl 200hz 165hz ktclerde 4-5 bin liralarda geziyor her şey hz demek değil mi acaba ben mi hz yi büyütüyorum gözümde hiç monitör bilgimde yok :D
hz önce monitör panel daha önemli hocam. renk doğrulu,kontrast,parlaklık, panel türü vs ms, diğer teknolojiler vb
ktc neden öneriliyor. panel kalitesi fiyatina göre çok üstte. lenovo da ise r25i30 kullandım 165hz oc ile 180 anca çıkan model o da zamanında iyi modeldi mesela bolca forumda öneriliyor. ama 6-7k 320hz fhd monitörlere para vermek bana göre değil. az daha ekler 180hz üstü 2k monitör alırım :D

Arkadaşlar selam. 2 ay sonra evleneceğim dostlarım ne yaparsan evlenmeden önce yap dedi ve seneler sonra bilgisayar almaya karar verdim :D
Forumla tanıştıktan sonra bilgisayar almak yerine indirimleri denk getirerek kendim toplayayım dedim ve 2 aya yakın bir serüvenden sonra topladığım bileşenler modelleri linkleri ve fiyatları aşağıdaki şekilde ;
EKRAN KARTI
Sapphire Pulse Amd Radeon Rx 9060 Xt 19.420

SIVI SOĞUTUCU
Ocypus Delta L36 2.492

ANAKART
GIGABYTE B850M FORCE 6.110

SSD
Patriot P400 V4 1TB 6000/5000MB/s NVMe M.2 SSD Disk 5.999

İŞLEMCİ
AMD 7800X3D 12.727

RAM (Henüz yok cl30 ramlere indirim denk getirirsem alacağım :D )

KASA
Lian Li Lancool 217 INF Siyah E-ATX Mid-Tower Kasa 3.499

PSU
Lian Li Edge850W 5.999

Bu şekilde toplam 56.246 TL tutmuş oldu ramde eklersek 66-67 k diyebiliriz.

Hazır alacağım sistemler karşısında nerden baksanız 6-7k daha fazla gözüküyor. Fakat Kasa , Soğutucu , Anakart , Ssd ve özellikle Psuları çok dandikti. Bilmiyorum yorumlarınızı merak ediyorum.
Teşekkürler iyi bayramlar ..
PSU bu fiyata indirelim hocam. Daha iyidir. PCI 5.1 destekli. Katkımız olsun: https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mag-a850gls-mlg-edition-pcie5-850w-80-plus-gold-guc-kaynagi.html

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,518
Üyeler
196,983
Son üye
Vergiadam_
Geri