60.000₺-80.000₺ Yurtdışı Seyahati Önerisi

zPastwL

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,150
Selamlar gemini ile ufak münakaşa sonucu Sky-Watcher Heritage 150P Flextube teleskopunu alma kararına vardım yazın bir işe girip minimum asgari ücret ile çalışacağımı varsayaraktan 60.000₺ gibi bir bütçe elde etmiş olacağım (ağustosta 18 olacağım eğer işe girişimi kabul ederlerse temmuzda işe girmeyi planlıyorum) bu bütçe içerisinde bu teleskobu almak istiyorum gemini ile sohbetim üzerine belgrad teleskop için daha güvenilir ve stok durumu daha garanti bir ülkeymiş izmirden gidiş dönüş uçak bileti + 2-3 gün konaklama + bolca yeme içme ve kardeşime hediye olarak bir playstation 5 almak gibi bir şeyler olabilir duruma göre eylüle kadar çalışıp 100k ya kadar çıkarsam bütçeyi eylül ayı 3 gün veya 1 hafta dolu dolu nereye gidebilirim belki teleskobu kendime yük etmeyip çok bir fiyat farkı olmayacak ise türkiyeden bir model alıp 70-80k ya nereyi gezebilirim

avrupada 8-10 ülke gezebileceğin bir para

avrupada 8-10 ülke gezebileceğin bir para
Hocam vize derdi olmayan 1 hafta kalmalık olsun istiyorum 6 eylül - 13 eylül arası düşünüyorum ayrıca sadece ingilizcem var gerisi translate ve gitmeden önce 5-10 bir şey ezberlersem odur şuan belgrad işi kafama yattı tabi bu paranın hepsini harcamak zorunda değilim sadece böyle bir bütçem olacak duruma göre kısaca eğlenmek istiyorum tabi 1 hafta dedimde bu süre 2 haftayada uzatabilirim bütçe durumuna bağlı

Kolombiya olabilir

Hocam daha kendi başıma şehir değiştirmedim ilk tek seyahatimin de farklı bir kıtada olmasını bir süre düşünmüyorum
Balkanlar olur ama oraya da 500 Euro civarı harcanır kişi başı 1 hafta için, çok para harcanacak yer değil. Ürün almak için de ideal yer değil diye düşünüyorum.

60K gibi bir bütçeyle yurtdışına çıksam ilk tercihim Japonya olurdu sanırım ama ilk defa yurtdışına çıkmak için çok ideal bir yer değil uçakla 12 saat yol yani dünyanın öbür ucu resmen 😀

Balkanlar olur ama oraya da 500 Euro civarı harcanır kişi başı 1 hafta için, çok para harcanacak yer değil. Ürün almak için de ideal yer değil diye düşünüyorum.

60K gibi bir bütçeyle yurtdışına çıksam ilk tercihim Japonya olurdu sanırım ama ilk defa yurtdışına çıkmak için çok ideal bir yer değil uçakla 12 saat yol yani dünyanın öbür ucu resmen 😀
Hocam uçaklara zaafım var 12 saat değil daha dün 24 saat araba ile adıyamandan geldik 20 saatte gittik daha önce 14-16 saat otobüs ile gittik yani pek dert değil orası japonya isterim aslında ama bilemedim şimdi sadece ingilizcem var dediğim gibi iş yapar mı orda bilmiyorum o biraz geriyor sadece

Hocam uçaklara zaafım var 12 saat değil daha dün 24 saat araba ile adıyamandan geldik 20 saatte gittik daha önce 14-16 saat otobüs ile gittik yani pek dert değil orası japonya isterim aslında ama bilemedim şimdi sadece ingilizcem var dediğim gibi iş yapar mı orda bilmiyorum o biraz geriyor sadece
Vizesiz gittiğin çoğu yerde ingilizce iş yapmaz gibi zaten.

60k bütçe ile japonyaya nasıl gidiyosunuz :D

6 eylül 13 eylül gidiş dönüş uçak bileti 34k (23 saat beklemeli) yerine 6 saat beklemeli 37k uçak bileti + 7500 lira 10 günlük klostrofobi tetikleyici kapsül otel yerine bulduğum tek ortak olmayan odalı 13.500e otel ile cepte 9k kalıyor 2 aylık maaşla gidilecek bir ülke gibi durmuyor minimum 80k gerekiiyor

20K uçak bileti, 10K uygun fiyatlı bir yerde konaklama, kalan 30K da yeme içme ulaşım ve gitmek istediği giriş ücreti olan yerlere fazla fazla yeter.

Bir ara gitme planım var ama uçak tarihlerini hiç denk getiremedim. Bir ara denk getirirsem uçağı alır kalanı bir şekilde hallederim 😀

20K uçak bileti, 10K uygun fiyatlı bir yerde konaklama, kalan 30K da yeme içme ulaşım ve gitmek istediği giriş ücreti olan yerlere fazla fazla yeter.

Bir ara gitme planım var ama uçak tarihlerini hiç denk getiremedim. Bir ara denk getirirsem uçağı alır kalanı bir şekilde hallederim 😀
20k uçak bileti bulursan haber eder misin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,028
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri