Yardım 9700x Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım ?

bi anda bu kadar yükselmesi muhtemelen ya fan ayarından kaynaklıdır ya da pompada sıkıntı vardır
Fan ayarı otomatikdeydi en son yaptığım ayarda pompayıda full de çalıştırıyordum eve geçince tekrar bi gözden geçireceğim ayarları

Söktüm, montaj da doğru da sistemi kuralı 5 ay oldu hocam. Hatta geçen sene kurmadan önce sana anakart bile danışmıştım 😅
Pompa arızalanmış olabilir. Bi kontrol et tekrar bu kadar isinirsa ver garantiye PARA iadesi iste. Daha kaliteli bir sıvı soğutma alalım bunlar kronik sorunlu su falan da sızdırıp çöp edebiliyor sistemi.

cinebench testine sok yene ısınırsa iki ihtimal var ya montaj düzgün değil yada termal macun yada sıvı soğutma sıkıntılıdır
Hocam eve geldim yeni teste soktum bu şekilde sıcaklıklar

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-06-03 170235.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-03 170235.webp
    167.9 KB · Hit: 57
thermalright mjolnir vision 360 var 70 derece civarında tutuyor render alırken (silent mod) montajda sorun yoksa soğutucuda sıkıntı var

thermalright mjolnir vision 360 var 70 derece civarında tutuyor render alırken (silent mod) montajda sorun yoksa soğutucuda sıkıntı var
Soğutucudan şüphelenmeye başladım bende biosa girdim testten sonra tekrar fanlar standart modda hatta pompayı en fule almışım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Termal macunu değiştir bir daha dene yene aynı sorun varsa soğutucuyu kontrol et fanları düzgün takılmışmı yada boruların deforme var mı , yene bir sorun yoksa garantiye gönder
Fanlarda düzgün kontrol ettim borularda da bir sıkıntı yok gibi ama macuna daha bakmadım galiba pompada var sıkıntı boştayken bile şuan 50-60 arası geziyor

Soğutucudan şüphelenmeye başladım bende biosa girdim testten sonra tekrar fanlar standart modda hatta pompayı en fule almışım

Fanlarda düzgün kontrol ettim borularda da bir sıkıntı yok gibi ama macuna daha bakmadım galiba pompada var sıkıntı boştayken bile şuan 50-60 arası geziyor
Ver iade.

Keşke macunu yenileyip sonucu yazsaydın. Böyle pek faydalı olunmuyor

kasanın fan yönleri doğrumu hocam belki sıcak havayla soğutmaya çalışıyordur. Kasanın camlarını çıkarıp cinebench yaparmısın

Keşke macunu yenileyip sonucu yazsaydın. Böyle pek faydalı olunmuyor
Haftasonu yenileyip tekrar deneyeceğim

kasanın fan yönleri doğrumu hocam belki sıcak havayla soğutmaya çalışıyordur. Kasanın camlarını çıkarıp cinebench yaparmısın
Doğru hocam yönlerinde bir sıkıntı yok farklı olsa hep ısınırdı bi anda yükselmeye başladı

Eğer iadelik olursa yerine ne almalıyım

Haftasonu yenileyip tekrar deneyeceğim

Doğru hocam yönlerinde bir sıkıntı yok farklı olsa hep ısınırdı bi anda yükselmeye başladı

Eğer iadelik olursa yerine ne almalıyım
Bütçe?

Geri