Termal Macunu Yenilemelimiyim

z.talha

80+
Reaksiyon skoru
41
merhaba elimde 1070ti var içine baktığımda felaket bi toz görüyorum öyle böyle değil boşta sürekli fanları aç kapa yapıp duruyor 3 4 saniyede bi saliselik felan assetto corsada fan sesi acayip geliyor fullemiyor ama gene baya bi ses çıkarıyor içini açıp termal macununu sürmek istiyorum ama toplayamam diye korkuyorum zor bir şey mi kendi kasamı hiç zorlanmadan oraya buraya bakmadan tekte montajlayıp çalıştırdım becerebilir miyim

En son ne zaman bakım yapıldı?
Yükte ısılar nasıl?

En son ne zaman bakım yapıldı?
Yükte ısılar nasıl?
Alalı 7 ay felan oldu ikinci el aldım daha bakım yapmadım adam yaptı mı bilmiyorum sorma gereği duymamıştım raftan bi yerden alıp verdi boşta 60 derecede çalışıyor 60 65

Alalı 7 ay felan oldu ikinci el aldım daha bakım yapmadım adam yaptı mı bilmiyorum sorma gereği duymamıştım raftan bi yerden alıp verdi boşta 60 derecede çalışıyor 60 65
Yüksek değerler zaten ondan dolayıda boşta fan açmaması gerekiyorken fan açıyor temizlenip bakım yapılması şart eğer anlıyorsanız ki zor değil çok videosu var youtube da filan termal ped de değişirse iyi olur en kötü kendin yapabilirsin yada güvenilir bir bilgisayarcıya yaptırabilirsin

boşta 45 50 arasıymış pardon occt te 72yi gördü hwmonitörde 60 felan yazıyo nedense hangisi gerçek değeri gösteriyor anlamadım
1780542604094.webp

furmark 2 indirip 3 dakika test et oradaki ısıları bir paylaş bakalım. İşlemci ısısı nasıl?

Sorun yok gayet normal çalışıyor.
Arkadaş vsync açık test yapmış keşke belirtseydiniz.

Alıntıyı görüntüle
furmarkda böyle
Alıntıyı görüntüle
occtde böyle işlemci boşta 45 50 arası oyunlarda 60ı asla geçmiyor
OCCT'de sorun görünmüyor sıcaklık da normal gibi.
Yine de FurMark testini vsync kapalı (yani 60 fps kilidi olmadan) yapıp atarsanız şahane olur. Bu şekilde kart tam yüke girmiyor.
Ayrıca RAM yükseltmesi öneririm sisteminizdeki sıkıntılı parçalardan biri.

Arkadaş vsync açık test yapmış keşke belirtseydiniz.

OCCT'de sorun görünmüyor sıcaklık da normal gibi.
Yine de FurMark testini vsync kapalı (yani 60 fps kilidi olmadan) yapıp atarsanız şahane olur. Bu şekilde kart tam yüke girmiyor.
Ayrıca RAM yükseltmesi öneririm sisteminizdeki sıkıntılı parçalardan biri.
Belirttiğin iyi oldu dostum gece fark etmemişim 👍

Geri