Öneri Hava Soğutmadan Sıvı Soğutma Geçilir mi?

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
12,476
Bitfenix MH100 kasa
7800x3d
segotep fz6 pro çift kule çift fan 6 bakır borulu hava soğutma var yazın sistemi alırken gelmişti özelleştirmeler kötüydü performans olarak Thermalright Phantom Spirit ile aynı sayılır. Kendi yaptığım ayarda sessiz hazır ayarın bile altında çalışıyor sesle ilgili pek sorunum yoktu ama yaz geldi hava birden ısındı birçok oyunda +70-75 dereceleri görmeye başladım buna bağlı fan hızı da arttı ve odamın sıcaklığı artıyor bu sebeple. Sadece oyun oynadığım için odam ısınıyor.
Kısacası sessiz, çalışan performansı iyi ,kronik sorunsuz, montajı kolay sıvı soğutma bakıyorum. 3 taksit aşağısı kurtarmaz
Sistemde her şey beyaz olduğu için BEYAZ istiyorum

Taksit olsa buna yapışacam

sıvı soğutma alınca da oda ısınacak ki, oda soğuk kalsın diye alınmaz yani. ben olsam bir tık sesli çalışmasına göz yumarım. veya sistemi kurduktan sonra 1 2 yıl falan olduysa kasanın içini iyi bir temizle macun falan yenile devam et. illa sıvı soğutma istiyorsan çok fark etmez bence thermalright veya ocypus alınır.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
sıvı soğutma alınca da oda ısınacak ki, oda soğuk kalsın diye alınmaz yani. ben olsam bir tık sesli çalışmasına göz yumarım. veya sistemi kurduktan sonra 1 2 yıl falan olduysa kasanın içini iyi bir temizle macun falan yenile devam et. illa sıvı soğutma istiyorsan çok fark etmez bence thermalright veya ocypus alınır.
Sistem yazın kullandığıma göre direkt yanımda duruyor şu an. Yazın rekabetçi oyunlar dışında kulaklık pek kullanacağımı sanmıyorum o zaman da ses belli oluyor.

Hocam geçen asus prime lc360mm aldım kasa lian li O11 v2 mini benim odada sıcak işlemci 65-68 derece aralarında geziyor asus'un fan cfm değeri basınç değeri falan sizin belirtmiş olduğunuz modele göre daha yüksek bende bu derecelerdeyken sizde 66-70 arası gezebilir bence bu paraya bu modele geçmenize değmez haricinde elinizdeki kule tipinin fanlarını satıp birtık daha ses artışından bir şey olmaz derseniz artic p12 max veya pro fanlara bakabilirsiniz

Sizin dediğiniz model özellillere sahip
Pompa Hızı: Maksimum 2800 RPM ± %10Pompa Güç Tüketimi: 3.0W (Maksimum)
Fan Modeli: 3x TL-C12W-S V2 (Fan Hızı: ~ 1550 RPM ± %10 (PWM)
Hava Akışı: 66.17 CFM (Maksimum)Hava Basıncı: 1.53 mm H₂O

Benim model ise asus lc360 argb
Pompa RPM (Hız): 800 - 3600 RPM ± 300 RPMFan RPM (Hız): 600 - 2200 RPM ± %10Hava Akışı (CFM): 75.7 CFMStatik Basınç: 3.2 mmH₂O
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://www.pttavm.com/arctic-p12-p...=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.10.9 pttawm'de ne kadar güvenilir bilmiyorum ama 3 adeti tekli fiyata göre uygun geldi bana 1 tanesi egzoz fanda olabilir veya 2.elden 500'e falan satadabilirsiniz geçen 450tl'ye inmişti adeti

• Beğen
Hocam geçen asus prime lc360mm aldım kasa lian li O11 v2 mini benim odada sıcak işlemci 65-68 derece aralarında geziyor asus'un fan cfm değeri basınç değeri falan sizin belirtmiş olduğunuz modele göre daha yüksek bende bu derecelerdeyken sizde 66-70 arası gezebilir bence bu paraya bu modele geçmenize değmez haricinde elinizdeki kule tipinin fanlarını satıp birtık daha ses artışından bir şey olmaz derseniz artic p12 max veya pro fanlara bakabilirsiniz

Sizin dediğiniz model özellillere sahip
Pompa Hızı: Maksimum 2800 RPM ± %10Pompa Güç Tüketimi: 3.0W (Maksimum)
Fan Modeli: 3x TL-C12W-S V2 (Fan Hızı: ~ 1550 RPM ± %10 (PWM)
Hava Akışı: 66.17 CFM (Maksimum)Hava Basıncı: 1.53 mm H₂O

Benim model ise asus lc360 argb
Pompa RPM (Hız): 800 - 3600 RPM ± 300 RPMFan RPM (Hız): 600 - 2200 RPM ± %10Hava Akışı (CFM): 75.7 CFMStatik Basınç: 3.2 mmH₂O

https://www.pttavm.com/arctic-p12-p...=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.10.9 pttawm'de ne kadar güvenilir bilmiyorum ama 3 adeti tekli fiyata göre uygun geldi bana 1 tanesi egzoz fanda olabilir veya 2.elden 500'e falan satadabilirsiniz geçen 450tl'ye inmişti adeti
sonuç olarak segotep fz6 pro'dan attığım thermalright 360'a geçsem ses ve cpu'nun değil kasanın ortama verdiği gereksiz sıcaklık düşmeyecek mi?
bu arada sıvı soğutma takılırsa fanlar kasanın üstüne takılacak bu sayede sıcak hava direkt yukarı çıkacak şu anda tüm sıcak hava arkadan çıkıyor ve kasanın götü odaya bakıyor duvarına falan değil. akvaryum kasa olduğu için böyle koymuştum

sonuç olarak segotep fz6 pro'dan attığım thermalright 360'a geçsem ses ve cpu'nun değil kasanın ortama verdiği gereksiz sıcaklık düşmeyecek mi?
bu arada sıvı soğutma takılırsa fanlar kasanın üstüne takılacak bu sayede sıcak hava direkt yukarı çıkacak şu anda tüm sıcak hava arkadan çıkıyor ve kasanın götü odaya bakıyor duvarına falan değil. akvaryum kasa olduğu için böyle koymuştum
kasa ısısında pek düşüş olmaz hocam genel olarak ısı düşmesini istiyorsan odayı serinletmen gerek

• Beğen
kasa ısısında pek düşüş olmaz hocam genel olarak ısı düşmesini istiyorsan odayı serinletmen gerek
ben parça sıcaklığında değil de kasanın ortama verdiği gereksiz sıcaklığı düşürmek istiyorum
1780776415127.webp

kasa şu anda bundan daha düz duruyor direkt odanın ortasına sıcak hava veriyor
şimdi sıvı soğutma taksam fanlar yukarı takılacak sıcak havanın tamamı arkadan verilmemiş olur yukarı verir
sıcak hava zaten yükseldiği için yukarı verilen hava bana bulaşmadan tavana gider :peepo2:
fan sesinde de düşme olmaz mı?

ben parça sıcaklığında değil de kasanın ortama verdiği gereksiz sıcaklığı düşürmek istiyorum
Alıntıyı görüntüle
şimdi sıvı soğutma taksam fanlar yukarı takılacak sıcak havanın tamamı arkadan verilmemiş olur yukarı verir
sıcak hava zaten yükseldiği için yukarı verilen hava bana bulaşmadan tavana gider :peepo2:
Yok hocam oda sıcaklığı bellidir istediğin kadar kasadan çıkan havayı tavana vurdurt yine oda ısınacaktır önemli olan odada bir hava sirkülasyonu olması odayı serin tutmak için kasaya fan takmak mantıksız

• Beğen
Alıntıyı görüntüle

• Hahaha
@Mujka
@GökTürkHan
hocalar normalde odam serin güneş görmüyor çok şükür ama oyun oynamay başlayınca harbiden odam ekstradan 5 derece falan ısınıyor. evden birileri arada odama ısınmak için geliyordu kışın
sistem aşırı sıcak da çalışmıyor gpu 60-65 cpu şu sıralar +70 hep
dediğim gibi yapsam hiç mi etki etmez ya?
ses azalır mı bir de cevap vermediniz

düzgün bir 360mm alırsan daha sessiz olur da oda sıcaklığı olarak görüşüm aynı pek bir değişim beklemiyorum. camı falan aç sineklik varsa.

@Mujka
@GökTürkHan
hocalar normalde odam serin güneş görmüyor çok şükür ama oyun oynamay başlayınca harbiden odam ekstradan 5 derece falan ısınıyor. evden birileri arada odama ısınmak için geliyordu kışın
Benim sistemde aynı içeride petek açık oda ısınmıyor ama benim sistemin olduğu oda ısınıyor buna yapabilecek bir şey yok yapılabilecek tek şey odaya serin hava sirkülasyonu sağlamak bilgisayara istediğin kadar fan ekle hocam mevcut yapısı ne kadar ısı yayıyorsa o ısıyı yaymaya devam edicektir ha belki yeni sıvı soğutmayla falan işlemci 2 derece belki daha serin çalışır ama oda ısısı değişmez düşmez

@Mujka
@GökTürkHan
Ama şu olur işlemciye undervolt çekersin 1-2 derece belki daha serin çalışır haricinde odana kaliteli bir vantilatör alsan hem odayı serin tutar hemde sistem sıcaklığın asıl o zaman düşmüş olur kaliteli bir vantilatör düşük-orta kademede sessiz çalışır sesi rahatsız etmez hemde odayı serin tutar

• Beğen
Monitörler de ısınıp yüzüne vuruyor hocam.
Sıvı soğutmada alsan pek bi fark olacağını sanmıyorum

• Beğen
Geri