Yardım HDD mi Artık Uğurlamalımıyım?

TsuchinagaHiyori

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
527
Dün hiçbir problemi yoktu. bügün bilgisayarı açtığımda bilgisayarım boot ekranında yavaş açılıyodu vs. direk olarak depolamadan kaynaklı olduğunu anladım. aktif olarak 2TB Nvme SSD ve 1 TB HDD kullanıyordum. HDD depolamanın yavaştan arıza vermeye başladığını gördüm. uzun yıllardır kullanıyordum oysaki, nerdeyse 3-4 yıldır bendeydi sağlık durumuna %90 lardaydı. Uzun süre kullandıktan sonra sanırsam artık bozulma belirtilerini başlattı. bi kaç Depolama uygulamarından bakındım ve çektiğim fotoğraflar şu şekilde.

Ekran görüntüsü 2026-06-07 154334.webp
Ekran görüntüsü 2026-06-07 154345.webp

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. yakın zamanda herhangi bi depolama birimi alabileceğimi sanmıyorum. düzeltirsem bir süre daha idare etmesini istiyorum.

Dün hiçbir problemi yoktu. bügün bilgisayarı açtığımda bilgisayarım boot ekranında yavaş açılıyodu vs. direk olarak depolamadan kaynaklı olduğunu anladım. aktif olarak 2TB Nvme SSD ve 1 TB HDD kullanıyordum. HDD depolamanın yavaştan arıza vermeye başladığını gördüm. uzun yıllardır kullanıyordum oysaki, nerdeyse 3-4 yıldır bendeydi sağlık durumuna %90 lardaydı. Uzun süre kullandıktan sonra sanırsam artık bozulma belirtilerini başlattı. bi kaç Depolama uygulamarından bakındım ve çektiğim fotoğraflar şu şekilde.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. yakın zamanda herhangi bi depolama birimi alabileceğimi sanmıyorum. düzeltirsem bir süre daha idare etmesini istiyorum.
Diskte önemli verilerini tutma, her an ben gidiyorum diyebilir belki 1-2 sene daha gider belki yarın elveda der o biraz şans işi HDD de.

Diskte önemli verilerini tutma, her an ben gidiyorum diyebilir belki 1-2 sene daha gider belki yarın elveda der o biraz şans işi HDD de.
Zaten değerli hiç bişeyim yoktu. içerisinde Eski NFS oyunları, Stress test programları gibi arada kullanılacak programlar vardı. yavaş diyede oyunlarımı bile orda depolamıyordum. ama kullanmaya devam edebilirsem memnun kalırım. bi çözümü varmıdır acaba?

Zaten değerli hiç bişeyim yoktu. içerisinde Eski NFS oyunları, Stress test programları gibi arada kullanılacak programlar vardı. yavaş diyede oyunlarımı bile orda depolamıyordum. ama kullanmaya devam edebilirsem memnun kalırım. bi çözümü varmıdır acaba?
Şuan içindeki her şeyin silinmesine okeyim dersen tüm sektörleri temizleyip diskin baştan ayarlamasını sağlayabilirsin, bozuk sektörlerin hepsini toplu olarak yedek alana taşır sağlam sektörleri sana ayırır. Diskte bunun için yeterli yedek sektör yoksa zaten disk ölmüş demektir ama sende durum o kadar kötü değil sanırım. Tabi bu işlemden sonra sektörler ölmeye devam ederse zaten azalmış olan yedek sektör sayın yine biter ve aynı sona ulaşırsın. Tabi ne zaman ölmeye devam eder falan o belli olmaz dediğim gibi şans işi.

Bu işlemi diski komple silerek yapmazsan da diskin bu işlemi fırsat buldukça yavaş yavaş arka planda yapacaktır onu da ekleyim, illa yapmana gerek yok ama bu disk kim bilir ne zaman taşır bu sektörleri hatta belki yedek sektörden fazla bozuk sektör vardır bunu hızlıca öğreneyim dersen yapabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,915
Üyeler
197,318
Son üye
Lenneth
Geri