greatnoticing
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
- Bütçe
- 200000
Selamlar 200k maksimum bütçem var her şey dahil sistem toplamak istiyorum vram ve işlemci benim için aşırı kritik ne önerirsiniz
Valla vram lazımsa sana AI işiyle uğrasacaksan 5090/4090/2x3090 falan alman lazım bunlardan birini DDR5 veya DDR4 sistem alırsın 128GB ramli.Selamlar 200k maksimum bütçem var her şey dahil sistem toplamak istiyorum vram ve işlemci benim için aşırı kritik ne önerirsiniz
Bunu ben denemedim ama AMD ile CUDA modeller açılmaz. Nvidia alması gerekir diye biliyorum.veya böyle bir laptop al yanına monitör alırsın tam ai programları için üretilmiş https://www.hepsiburada.com/asus-pr...-13-3-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV0000CVX0KX
Evet ama biraz da oyun oynarım da bahsettiğim gibi GPU odaklı oyunlar değil hoi4 gibi ama ana amaç local ai"vram odaklı sistem" ne tam olarak? ai programları falan mı çalıştırılacak
Yani aslında bahsettiğin sistem çok iyi ama sadece ai odaklı olmasada ana amaç ai olsa daha iyi olur birde bahsettiğiniz pc bütçemi maalesef aşmaktaValla vram lazımsa sana AI işiyle uğrasacaksan 5090/4090/2x3090 falan alman lazım bunlardan birini DDR5 veya DDR4 sistem alırsın 128GB ramli.
Bütçen yoksa 2x3090 + 128GB ram ddr4 bi sistem akar.
veya
ASUS ASCENT GX10 NVIDIA GB10 CPU 128 GB DDR5 1 TB SSD BLACKWELL GPU NVIDIA DGX OS fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ASUS ASCENT GX10 NVIDIA GB10 CPU 128 GB DDR5 1 TB SSD BLACKWELL GPU NVIDIA DGX OS fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Böyle bir şey alırsın ama sadece AI odaklı olur
2 tane 3090 + 128gb ddr4 sistem yapmak en ucuz olanı olacaktırEvet ama biraz da oyun oynarım da bahsettiğim gibi GPU odaklı oyunlar değil hoi4 gibi ama ana amaç local ai
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Yani aslında bahsettiğin sistem çok iyi ama sadece ai odaklı olmasada ana amaç ai olsa daha iyi olur birde bahsettiğiniz pc bütçemi maalesef aşmakta
peki bu tarz sistemleri neredden bulabilirim ve bilgisayarı 2 amaçla linux içinde kurmayı düşünüyorum yani hem oyun oynayacağım hemde local ai çalıştıracağım o yüzden biraz dengeli mi kursam diye düşünüyorum ama karar veremedim tam olarak siz daha iyi anlarsınız muhtemelen2 tane 3090 + 128gb ddr4 sistem yapmak en ucuz olanı olacaktı
Dengeli kuralım desek 5080 alsan 16gb vramin olacaktır. Bana en cok önerilen sistem dediğim şekilde bi ssitem. Oyun da oynatır En f/p sistem dediğim gibi olur.peki bu tarz sistemleri neredden bulabilirim ve bilgisayarı 2 amaçla linux içinde kurmayı düşünüyorum yani hem oyun oynayacağım hemde local ai çalıştıracağım o yüzden biraz dengeli mi kursam diye düşünüyorum ama karar veremedim tam olarak siz daha iyi anlarsınız muhtemelen
yapacağım iş aslında claude code seviyesindeki hatta ondanda güçlü yapay zekaları yerelde çalıştırmak çünkü claude code hem ücretli hem sansürlü hemde belli dezavantajları var aslında 4090 çok mantıklı ancak sıfırda zaten dediğiniz gibi yok 2. elden almak istersek custom sistem toplamak gerekir oda oem paketlere göre daha pahalıya gelir diye düşünüyorumDengeli kuralım desek 5080 alsan 16gb vramin olacaktır. Bana en cok önerilen sistem dediğim şekilde bi ssitem. Oyun da oynatır En f/p sistem dediğim gibi olur.
Alternarifi 5090li veya4090lı sistem kurmak. 4090 nın sıfırı yok bulamazsın da 2. elde. 5090lar da zaten 200k ya yakın fiyatta. 5060Tİ 16Gb kurayım desen veya 5070Ti falan alman lazım ama yapacağın işin durumuna göre VRAM'e sığmayabilir
VRAM istiyorsan 5090 4090 yada 7900xtx gibi bir şey bakacaksınyapacağım iş aslında claude code seviyesindeki hatta ondanda güçlü yapay zekaları yerelde çalıştırmak çünkü claude code hem ücretli hem sansürlü hemde belli dezavantajları var aslında 4090 çok mantıklı ancak sıfırda zaten dediğiniz gibi yok 2. elden almak istersek custom sistem toplamak gerekir oda oem paketlere göre daha pahalıya gelir diye düşünüyorum
5090 çok pahalı xtx te cuda programları çalıştırmıyor 4090 a gelirsek dediğim gibi 0 yok 2.elden alırsam da pahalıya geliyor eğer 4090 lı 0 uygun fiyatlı hazır sistem biliyorsan link atarsan çok mutlu olurumVRAM istiyorsan 5090 4090 yada 7900xtx gibi bir şey bakacaksın
İşlemci Intel mi AMD mi olsun5090 çok pahalı xtx te cuda programları çalıştırmıyor 4090 a gelirsek dediğim gibi 0 yok 2.elden alırsam da pahalıya geliyor eğer 4090 lı 0 uygun fiyatlı hazır sistem biliyorsan link atarsan çok mutlu olurum